Съпруги на военнослужещи - 34

• 7 995
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Фло, да, в момента съм по майчинство. По принцип съм машинен инженер. От известно време преподавам в университета, в който съм завършила и мисля да се отдам изцяло на научна кариера. Та в тази връзка трябва да се пишат публикации, да се чете и изобщо не може да зареже изцяло работата...

# 226
„Първо кафето. После плановете.“ – Леана Рене Хийбър

Добро утро!
Много се радвам когато вляза и видя, че сте писали. Някак е уютно в темичката.
Тази сутрин ме събуди стомаха ми - нещо не е добре, но ще се оправя - имам доста задачи за днес, които ще планирам след като си изпия кафето. Чакам да дойдат майстори, за да оправят една стена, която се напука. Докато те работят аз почвам есенното почистване от другата стая и така. Амбицирала съм се да изчистя за няколко дни. Имам една драма с плътните завеси - блекаут - не открих къде да ги занеса да ги изперат и ще се пробвам сама. Дано не ги унищожа. То не било проста работа да изпереш такива завеси Thinking Laughing.
Фло, не съм забравила какво сме се разбрали, но скоро не съм идвала до София. На 28-ми септември съм на концерт на Роби Уилямс, но дали ще дойда само за концерта, или ден преди това - все още не знам.
Лунно цвете - съболезнования Flowers Hibiscus. Също така честито за новата длъжност и успех.
Мис Ю - права си за транспорта тук, аз често го ползвам. Недоумявам защо във втория най-голям град положението е такова. Много мога да пиша, но няма смисъл тук. Писах дори оплакване до общината - изобщо не ме отразиха. За съжаление Пловдив започна да става един много мръсен и пренаселен град. И този кмет се провали според мен. Дано направят нещо, за да възвърнат блясъка и уюта на града.
Спирам момичета, на всички неспоменати - прегръдки.
Яхвам голямата метла днес и докъдето стигна.
Хубав ден!

# 227
  • София
Добро утро и от мен.
Аз съм на един наряд без сън вече и давам малко заето, затова няма да ви споминовам ред по ред. Вчера като станах в 7 и до сега не съм затваряла очи - то закриване на конференция, разходка из Истанбул, пътуване до Бургас... пристигнахме в 2 вкъщи и решихме с щерката да хапнем и да си вземем душ и обратно на гарата в 5... куфарите ни и преди покупките бяха пълни... а сега са и тежки... ама жени на пазар... че и две. Но без такси се замъкнахми вкъщи и пак така се върнахме до гарата... тренираме за някое реалити с инквизиция над участниците.  И сега ви пиша от влакчето след Казанлък... госпожицата спи, а лудата и майка (която не спи в превозни средства) ще си спомни какво са 24часови наряди и после оставане на работа... 
Съболезнования, Лунно цвете, и успех на новата длъжност.
Ниа, ще се радвам да се запознаем в някой по-ненатоварен момент, май ще се окажем наблизо.
Поздравш на всички!!! Като се съвзима ще пиша повече.

# 228
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Включвам се набързо, докато си изпия кафето,че денят и започна ударно със ставане в6:30, да изпратя ММ на работа. След това вдигнах децата, за да закусят и ги зкарах до Брестник, че ще празнуват там РД на съседчето.
МисЮ, събота и неделя до към обяд съм в града. И идея си нямам кога ще съм свободна, че като се прибирам за няма и два дни, работа имам за целият китайски народ. Организирайте се, а аз че направя всичко възможно, да дойда и да ви видя.
Фло, този семестър почти го преполових вече Joy Разпечатвам си 2 курсови работи и трябваше днес да отида ида ги подвържа, но копирният център не работи Sad Съвсем сериозно взех да се замислям, да си купя и машина за подвързване, че определено ще ми е много от полза.
РС имаха малката, но баща ѝ отиде, по разбираеми причини Joy Сега ме чака една купчина учебници и два пъти повече тетрадки, които трябва да поддържа днес. Разбрахме се с малката, че етикетите ще си лепи и надпише тя, че това и е много омразна дейност.
Лунно цвете, честито за новата длъжност и съболезнования за свекърва ти!
Дафинов лист, напълно съм съгласна с мнението ри за града - отвратителен е! Благодарение на сегашният кмет на града, нашият квартал е в това състояние и вярвам, че ако остане на длъжността си,ще направи много и за града! За съжаление, прекалено много наследствени недоразумения има и ще му трябва време, докато успее, да оправи положението. Комуникацията с него винаги е била на на ниво и никога, когато зависи от него, не е отказвал съдействие (поне докато беше в кмет в нашия квартал). Искрено се надявам и в града да подобри положението!
Градският транспорт тук не случайно го наричат адски Rolling Eyes
Покрай мен нищо ново - учене, пътуване и от време на време - чистене и готвене Scream Като се прибера уикенда и едва смогвам с пералните и готвенето... Нямам търпение вече, да идва 8.10 и да си се прибирам, че да си изчистя като хората.

Оставям Ви, че и багажа на гимназиста трябва да стягам, защото ако го оставя на него и баща му, куриерите ще забогатеят рязко Joy

# 229
  • София
Прибрахме се от село. Изкарахме тримата старци разбойници много весело. Имаме си толкова много спомени, а и снимки разглеждахме. Доматът е откъснат без церемонии, че беше тръгнал да презрява.
Още дошла, не дошла и веднага ме включиха в графика. Днес цял ден разкарвам малката внуичка насам, натам. Тръгна на курсове по БЕЛ и Математика, нали е седмокласничка. После на рожден ден и след това среща с дружки в училищния двор. Още от първия ден главата започна да ми дава заето.
Мисля рано да си гушна възглавницата и лека нощ, деца!
МЪНИЧЕ, геройче си ми ти! HugЗнам, че ще се справиш. Защо не участваш в някоя томбула и току виж ти се паднала машина за подвързване. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАГИ, голяма шопинг терапия сте си направили. Хайде малко си почини. Каквин са ти впечатленията от тази "разходка"?
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, тенк ю, мила, че ни почерпи маргаритки и кафенце. Дано като идваш на концерта, ти остане малко време и за нас. Ако ли не, следващ път.
НИА, браво, момиче! HugСериозна е професията ти. Подкрепям те в желанието ти да се занимаваш с научна работа и да преподаваш! Много четене и писане те чакат. Има ли кой да ти помага?
МИС Ю, закачаш се с перничани, а? Много си смела! Stuck Out Tongue Winking Eye
Я пред строя да застанат ЛУННО ЦВЕТЕ, ДУНДИ, СГГ, СЕТИ_БЕТИ И РАДИНКА. 50% отсъстващи е много! Ще има непоряди. Grinning
Сега наистина ви казвам лека нощ и приятни сънища! Да видим утре коя ще е най-ранобудна.

# 230
Здравейтее,
Ей,че хубаво, писали сте доста!
Фло, не очаквай от мен ранобудност, затова пък по това време, че и по-късно винаги можеш да ме намериш!
Мъниче, ти направо нямаш спирка, ще идвам на уроци другата есен, ще свиркаш и с препоръки за пазаруване, че нали твоята приятелка ще става първолаче!
Магии, завидях благородно на всичко, че и на покупките даже! Натоварено ти е, но пък емоции не липсват!
Дафиново листенце, винаги липсваш като не наминеш уикендите! Има ли майстори и при теб няма да липсват емоции! Дано бързо си тръгнат и да си оправиш. Ние също ще трябва да мислим за ремонт, да правим ученическа детска стая, че сега е обща спалня... Не е много детска, но ще се наложи вече да премисляме друг план ☺️ да видим кога...
Лунно цвете, забравих онзи ден да те поздравя! Честита нова длъжност! Заслужена! Успех в това начинание, знам че ще си перфектна!

Ние днес с много динамичен ден, взех си колата и се почна обикаляне, така ми липсваше! Бяхме отново на детски рожден ден, голям купон близо 3 часа. После следобеден сън за всички, че и татко ни снощи беше дежурен и трябваше малко почивка. Отдавна не бях спала следобяд, по принцип не обичам, защото вечер откарвам до много късно. После отидохме на гребната база, има благотворителна кампания Нощ на ангелите, подкрепихме каузата с букети за госпожите, както и с бижу за дребчето, а за мен дрешка за книжка.
Изгледахме една част от концерта, трябваше още Дичо и Веселин Маринов да излязат, но не успяхме да ги дочакаме. Та прибрахме се по късни доби днес.
Пловдив този уикенд кипи от събития. Утре ще посетим и Beerland, че поне е до нас в един парк, грехота да не наминем.
Сега ви оставям, че стана дълго!
Лека нощ, ще намина утре в късната сутрин! ❤️

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 23:43 от Мис Ю

# 231
Здравейте!
Аз спах след обед, вечерта пих кока кола и ей ме на!
Лунно цвете, поздравления за новата длъжност! Желая ти с лекота да постигаш поставените цели!
Моят ученик е готов, учебниците са подвързани, всички етикети са надписани, раницата е напълнена. Да му мисля аз, в колко ранен час ще трябва да ставам, за да се гримирам, пия кафе, правя закуска и в 8 ч ученикът да е в училище. Трябва да тръгваме в 7 ч. Това си говорихме днес, че ако сме в София в апартамента, ще трябва да тръгваме в 7:30. Е, засега този половин час не може да наклони везните към връщане в апартамента.  За по нататък не знам.  Времето ще покаже.
Ние също ще бъдем на концерта на Роби Уилямс, любимец ми е. Общо взето всеки уикенд имаме нещо планувано. Да сме здрави само.
Вече е Кръстовден, имаме ли именици?
Оставям ви и ви пускам една снимка с телефон на днешното небе.

# 232
Докато си наливаме кафе, всъщност наливаме в душата спокойствието на утрото и настроение за успешен ден. Нека всяка глътка ни напомня, че имаме силата да превърнем деня в нещо прекрасно!
Добро утро и честит празник!

Мис Ю, необходимо ли е да питаш коя ще е най-ранобудна? Laughing Ей ме на, от 6 без нещо съм се ококорила и мисля - върти се машинката - кое как да направя. Накрая станах и си направих кафе, то за какво да лежа, след като не спя? Утре няма да ми се става, но събота и неделя съм първа. Не знам защо е така, почти никога не мога да си поспя нормално поне до 8 през почивните дни.
При мен нещата се усложниха - уж за два дни щяха да го направят, а то ще се проточи цяла седмица. Голяма площ свалиха от стената - казаха, че не е направено както трябва от строителя. Каквото и да е - дано свърши по-бързо. Аз междувременно чистя шкафове, подреждам и т.н. Днес ще се мият и прозорците, ако майсторите ги напрашат ще ги мина пак отвътре. Голяма работа си отворих, но трябва да се направи. По тази причина изтървах всичко интересно в Пловдив от предните вечери. Довечера мислех да ходя до Лаута и да гледам Обатен ефект, но имам билет за спектакъла "Невидимо дете" по музика и песни на група ПИФ, с участието на Владимир Михайлов /фен съм му Simple Smile, както и на група ПИФ/. Та така - изтървам едното, за сметка на другото.
Фло, голяма е въртележката при теб. Сети, може и да се засечем на концерта. Маги, направо сте като летящия Холандец - как успявате Wink? Мъниче - ти нямаш спирачка Simple Smile
Ами това е от мен, след малко паля мотора Laughing
Хубав ден на всички - споменати и неспоменати!

# 233
Честит празник, момичета! Ако имаме именици, да си кажат!
Благодаря ви за милите думи Joy
Аз миналата седмица измих прозорците, доволна съм. Нашите домати на село също ги оскубахме и почистихме градината, останаха само цветята. Сега трябва са се приготвя за утрешния празник! Успешна и спокойна учебна година на децата, майките и бабите в темата. Ще се справим!

# 234
Фло ето ме явявам се на отчет. При мен нищо ново,работа вкъщи и пак работа. С това евро ни забраняват отпуски ама аз измолих някой ден. По цял ден броя мухлясали пари,къде са ги кътали тези хора си нямам на идея. След манипулацията май месец,сега по два пъти ходя на изследвания и прегледи,доста неприятно. Ще се наложи да водя каката на очен и да сложим стелки че стъпва навътре,а все пак ще се наложи токчета да носи някога. Аз домъкнах някакъв вирус и всички се изредихме . Фло я бързо да кажеш тайната как ни помниш всички,как за всяка имаш добра дума... Хайде оставян Ви че ми изгоря обяда.

# 235
Бива да не се запиша и днес...ей ме тъкмо се прибирам, цял ден хойкане, тепърва ще мисля някаква вечеря ☺️
Честит Кръстовден! Да са живи и здрави имениците, ако имаме в темата!
Бяхме до Лаута, до биреният фест, по обяд нищо интересно, освен печени прасета, сладоледи и понички 😂
Но дребчето намаза сладолед, бяхме и с една нейна приятелка, поиграха.
После се прибрахмe за кратко, после отидохме на прическа, пихме кафета с друга приятелка и поиграха, тааа стана виждате колко часа 😂 викайте ми Мис Ю хойката, не се прибира вкъщи 🫣🫣
Радинка, занимавка ще си имате сега с всички мега спестявания на хората... Няма да ви е скучно.
Дафиново листенце, то няма как да смогнеш на събития тези дни, толкова много по едно и също време, все е едно за сметка на друго.
Доволна съм аз от този уикенд, пообиколихме.
Сети, била си и ти като мен вчера, спането следобяд не е ок и при мен.
Лунно цвете, успешна учебна година и на теб! Много спокойна да ти е!
Ние сме готови с букети за госпожите, с кауза са, благотворително снощи от концерта.
С прическа и рокля сме готови, всичко е под контрол, за началото на 4-та група. 🫰

Приятна вечер, ще се включа и утреее! 💜

# 236
  • София
Добро утро, приятелки!
Честит първи учебен ден! Май нямаме първолаци! Честит  на "старите пушки". Честит и на ЛУННО ЦВЕТЕ. Празнично да е за всички учители и родители.
Да са здрави и ученолюбиви децата, а Зам директорката да се справя блестящо. По вода да им върви.
В нашия блок от 8 етаж тече като из ведро. Станах по-рано, да направя палачинки и чувам шум от вода. По стълбите тече, а и покрай парапета - водна завеса. Вече бяха събудили домоуправителя. Жалко за съвсем скорошния ремонт на стълбището. Съседът от 8 етаж не си е у дома, а си е изключил и телефона. Не се знае какво е при него и кога ще разбере какво е станало и какви са пораженията.
Отметнах си задължението на таксиметров шофьор. Grinning Направих палачинките, уважиха ги само деди и зетко. Госпожиците трескаво се приготвяха, царицата майка зорко бдеше всичко да е както трябва - прически, чорапогащи, обувки и т.н. Кефят се, защото в Австрия започват училище на 1.септември, а тук две седмици по-късно. Направо си е биг далавера. Grinning
Днес започват занятията във Военоморското и на Бабин убавец. НЕма лабаво. Пожелахме и на варненските внучета здраве и успехи!
Тръгнахме навреме, по улиците беше сравнително спокойно. Очаквах по-голяма навалица. Отидохме първо в училището на голямата внучка. Гост на откриването беше Президентът. Точно в 9.00 зазвуча химна. След това отидохме до училището на малката внучка. Освободиха таксито. Stuck Out Tongue Winking Eye Прибрах се, допих си кафето и започвам да готвя за обяд. Довечера сме на Хепи.
Добре, че времето е слънчево!

# 237
Честит първи учебен ден!
Попътен вятър в морето на знанията, приятелството и мечтите!
Фло, реших, че тече по стълбите вода заради майки, които подливат вода на децата, за да им върви по вода, а така като чета, не е това причината 🫣
Ние приключихме вече, имам малко да пазарувам и се прибираме.

# 238
Привет!
Лунно цвете, Честито! Спокойна година и по-малко хартия!
Съболезнования!
Успешна учебна година на учениците и учителите!
Търпение за родителите!

Лека 🌃!

Добро утро!

м. август 2025 г., гр. Трявна

Усмихнат ден!

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 07:05 от СГГ

# 239
  • Пловдив
Успешна учебна година и от мен!
Аз си признавам, че се чувствам щастлива, че съм далеч от българската образователна система.
Реклами за тетрадки, раници и химикалки не ме вълнуват към този момент.
Минавам набързо, че след малко ще трябва да отлетя към София за една бърза доставка, но веднага трябва да поемем по обратния път.

МисЮ, видя ли, че в зала С.И.Л.А. ще има спектакъл FROZEN? Да заведеш госпожицата, нали е фен.

В нашия квартал движението сутрин е ужасно. Не стига, че има затворено възлово кръстовище, но задари незавършени ремонти в училищата има първолаци, които ще учат във физкултурните салони на няколко детски градини. И вместо да си заведат детето пеша до училището по район, хората са по колите, за да ги закарат до градините, които не са съвсем близо до домовете им.
Аз лично не смятам, че този кмет ще се справи с положението в града. Екипът му не става. А хаосът и мръсотията са неописуеми. Превърнаха Пловдив в едно не особено приятно място за живеене.

Пожелавам прекрасен ден на всички, аз захващам задачите за деня, че никак не са малко.

Общи условия

Активация на акаунт