Съпруги на военнослужещи - 34

• 8 020
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ей, Ниа, каква идилия. Не мога да си представя по светло да работя нещо научно вкъщи.  Всички войни и емоции започват и завършват с "мамо"... аз след 22-23 се включвам и напоследък все по-тлудно и по-бавно.
Да, това е плажът на ВВС в Скотина. Ходим втора година на тиймбилинг по това време. Много ми харесва. Има и няколко семейства българи, които не са с нашата група. Явно може и свободно. Не съм пробвала никога, но определено бих опитала.

# 256
Добро утро, момичета! Честит празник! Дано някога успеем да бъдем независими.
Пия кафето си с вас, радвам се на хубавите снимки, които споделяте. Винаги съм на работа през есента и не съм се радвала на красотата на есенното море. Трябва да поправя грешката.
Сети, когато бях по-млада, се ядосвах много, когато приятел или колега ме нарани. Сега приемам нещата много по-спокойно. Фло го е обясниха много добре, гледай напред и обръщай внимание на важните неща.
До скоро от мен!

# 257
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Свежо утро
Понеделник, обвит в празничност
тихичко събуждане
мирис на кафе
и усещане за щастие...
Добро утро!

Обичам такива понеделници - не си на работа и още малко е удължена насладата от почивните дни.
Лунно цвете, рано си се включила - то си е навик ранното ставане. Моята аларма се включи тази сутрин и направо подскочих - викам си край, ще закъснея Laughing. После се сетих, че днес почиваме и се обърнах на другата страна. Успях да подремна още малко.
Снощи се разминахме с Мис Ю на светлинното шоу в двореца в Кричим, но по телефона получих уверение, че ще събере скоро пловдивския гарнизон Simple Smile. За самото шоу - интересно е, има хубави ефекти. Снощи имах чувството, че половин южна България се е изсипала там. Който не беше на море тези почивни дни беше в Кричим Laughing Сравнително бързо влязохме, нищо, че си почакахме на дългата опашка.
В този празничен ден няма да излизам - ще си изпращам гостите, ще поизпера, почистя, себе си ще разкрася и утре пак на работа.
Хубав ден!

# 258
  • София

Честит празник и поздрави с последния летен изгрев за 2025!!!

Лунно цвете, преди почивахме в началото на юли. Откакто имам ученик винаги почивам от около 18 август до 16 септември. Във Военна академия откриваме учебната година на 1.09, но винаги един стои през лятото и колегите нямаха против да съм летният заложник и после две седмици да липсвам в началото.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 15:13 от magi_sveta

# 259
  • София
Зависима или независима, възхвалявана или обругавана от чужди или от наши, обичам те, Българио! Heart
Честит празник, народе български! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 260
Честит празнииик!
Добър ден и от мен, ах, колко сте писали... Аз не помня като Фло чак подробно кой какво е споделил, но се радвам, че споделяте тук, че намирате време и желание да го правите!
Много бързо минаха при мен тези почивни дни, както мислех, че нищо няма да правим, бързо си намерих занимания.
В Петък излизах с колежките, че даже и на дискотека бяхме, на Азис, представяте ли си?! След братя Аргирови отидох и на Азис 😂😂😂 но аз си слушам такава музика и си изкарах страхотно в Петък.
Събота мама дойде, с нея си бяхме, снощи пък отидохме и ние на светлините в двореца Кричим. Малко се разминахме с Дафиново листенце, но се чухме и се разбрахме, че ще има пловдивска среща.
Така, че Дунди, Мъниче, да знаете, ще ви търся за уговорки.
И наистина снощи имаше доста хора на това място, особено в началото на влизането, доста си почакахме. Но ми хареса, на Дребчето също.

Днес бяхме на Пловдив чете, минахме шатрите с книжките, разходихме се, а сега отиваме да караме колело, да де Дребчето кара, аз се мотам след нея 😂
Пожелавам ви приятна вечер и успешна работна седмица! 💜

# 261
  • Пловдив
Честит празник и от мен.
Минаха и тези почивни дни. Бях ги определила за малко подреждане и чистене. Една част от работата е свършена, но има и още. Обаче колкото, толкова. На всичкото отгоре съседната улица се превърна внезапно в река и колегите на МисЮ ни врътнаха кранчето. Пералнята е извъртяла на половина. Добре, че котката пие вода от кофа, та винаги имам едни 10 л. вода под ръка за спешен тоалетен случай. Еми така е, някои пият от чаша, други си имат кофа. Грандоманка е. Joy
МисЮ, много красиви снимки видях. Да вземем и ние ли да се занесем до там с ММ? Днес и следващия уикенд ще ни пази, след това ще трябва да е.  Иначе за среща съм на линия. То аз май съм с най-малко ангажименти извън работно време.
Поздрави на всички, обещани са ни още хубави дни. Обичам есента.

# 262
Дунди, отидете, приятна разходка е.
Използвай хубавите дни, докато вечер не е чак толкова студено и докато не е заваляло.
Препоръка давам да си вземете билети онлайн, или с Изипей, по-бързо се минава на входа.
То важното е колегите ми да оправят проблема и навреме да врътнат кранчето обратно към домовете, че си е доста неприятно.
Мъничето беше споделяла кога си идва, ама на мен паметта напоследък ми е слаба, като намине тук пак да каже моляяя! Иначе на мен делничен ден ми е по-ок, уикендите,ако са свободни откъм наряди рядко се задържаме в Пловдив 🫣☺️
Дори и да е наряд ММ делничен ден ще дойдем с дребоса... То послушно детето 😂

# 263
Здравейте. Търся информация за ВПД Боровец. Идеята е да отидем в началото на ноември. Как е басейна, някой бил ли е там тази година?Всякаква информация ще ми е полза. Благодаря предварително.

# 264
  • София
Здравейте. Търся информация за ВПД Боровец. Идеята е да отидем в началото на ноември. Как е басейна, някой бил ли е там тази година?Всякаква информация ще ми е полза. Благодаря предварително.
ВПД Боровец няма басейн. Отдалечено е, приятно е, хубаво готвят, много любезни домакини са. Има фитнес и сауна.
Може да се ползва басейна на Олимп и ски-пистите със същите права като почиващ на Олимп, но до там се ходи с кола или с дълга разходка. Вижте ги в Гугъл как са като разстояние.
Стаите са скромни, ремонтирани при последните големи ремонти през 2010-2011. Има джаги, билярд, детски кът.

# 265
  • Пловдив

ВПД Боровец отваря на първи декември. Явно имаш предвид хотел Олимп, който вече работи целогодишно.
Басейнът е плувен, 25 метра. За малки деца може да ви се стори студен. Не сме ходили след последните ремонти, не мога да дам актуална информация.
Иначе на нас ни харесва.

# 266

ВПД Боровец отваря на първи декември. Явно имаш предвид хотел Олимп, който вече работи целогодишно.
Басейнът е плувен, 25 метра. За малки деца може да ви се стори студен. Не сме ходили след последните ремонти, не мога да дам актуална информация.
Иначе на нас ни харесва.
Прави сте. Търся информация за Олимп. Сега пак установих разликата.

# 267
  • София
И за мен почивните дни минаха бързо. Поошетах си къщата, поизвадих малко есенни дрехи. Разкрасяването остана на заден план. Не стигнах до тази точка от заплануваното. Grinning
Днес също бързо се свечери. От сутринта съм в движение. С голямата внучка ходихме до нейната ЛЛ. От пролетта, след един грип, остана недоизлекуван синузит. Преди два месеца бяхме при УНГ, но предписаните илачи не помогнаха. Сега отново рентгенн, кръвна картина, направление за УНГ. Та утре ще вървим във Военна болница. Дано попаднем на читав лекар. А да знаете някоя бабина рецепта за лекуване на синузит? Бих опитала.
След обяд бях на тръстиката, а привечер се отдадох на интелектуален труд. Подготвям се за новата "студентска" година. Тази година групите ще са две, а може и три да бъдат. Искам да направя поне още 3 - 4 лекции, а това изисква ровене из книгите, четене, писане. Не се оплаквам - харесва ми тази работа!
Сега лека нощ и хубави сънища. Прегръщам ви! Hug

# 268
  • Пловдив
Фло, на мен ми правеха нещо като компрес с чесън. Счукваш няколко скилидки чесън, слагаш ги в кърпичка, едно време нашите ползваха обикновена платняна носна кърпа, мажеш челото с крем и слагаш компреса на челото. Усетиш ли парене, се маха, за да не пострада кожата. Облекчава.
Ако питаш мен, вземи една инфрачервена лампа и правете нагревки. 10 дена по 10-15 мин. Помня едно време, че и на рентген ме пратиха. Това във военна болница в Пловдив. Като ходех на физиотерапия преди време, имаше един младеж на 5 години, правеха му нагревки с инфрачервена лампа и магнитотерапия. И уж солните стаи действат добре.

# 269
  • София
Ще прегледат ли детето във военна болница? На мен са ми отказмавали зъболекар и лицево-чюстен хирург, образен също отказа да погледне снимка за второ мнение - отговорът - болницата нямапдетски специалисти и не преглежда деца. Помня, че бях мнаго бясна.
Иначе за синузит - нящо ефикасно и яко гадно - вътрешнато на конски кестен се рендосва и нагрява - да се изсуши и се смила. От прахообазното се смърка (адски болки, аз си слагах прах с клечка за уши)

Общи условия

Активация на акаунт