Съпруги на военнослужещи - 34

• 7 993
  • 296
  •   2
Отговори
# 270
  • Пловдив
Водихме малкия преди около 10 години на УНГ във военна болница - прегледа го, но каза, че нямат право, да оперират деца и ни насочи към друг лекар.

# 271
  • София
В Пловдив съм водила голямата на УНГ, но лекарят ни беше и познат, та не съм се замисляла за правилата. Тук обаче през 2013 зъболекар отказа да погледне малкия (растеше му кътник и пробиваше като два зъба неестествено - има едно ръбче повече). Аз естествено ошашкана мама - ми моето е акулче отивам на зъболекар. Изхвърлиха ме като мръсно коте и аз се прибрах вкъщи да чета за зъбите... е открих, някои хора на този 7 зъб горе имат с едно ръбче отвътре повече, та и а синко е така... и аз между другото... (Фло, не ми се хили много на зъбните обяснения).
После през февруари 2020 исках второ мнение от лицево-челюстен за счупения нос на дъщеря ми - на колко е - ами на 17, о ние с деца не работим... и отново още от регистратурата ме върнаха... Повече не съм и опитвала. Не са ми любими, заобикалям ги отдалече.
(иначе да, за оперативно и изобщо за нещо с анестезия не работят с деца, защото нямат детски анестезиолози; но правилата за общите прегледи са безумни; от друга страна пък по договор пише, че цялото семейство ПОЛЗВА безплатна медицинска помощ във ВМА - обаче са забравили да уточнят, че за децата е от 18 до 26 години, ако са учащи или студенти и ако не са семейни)

# 272
Здравейте,
Фло, как мина при лекарите?! Какво казаха, има ли надежда да мине вече?
Дунди, ти каза за Елза в зала Сила, ама такива цени ще си ги спестя 😂 мина вече тази толкова силна еуфория към тях.
Утре сме на цирк, пак с такива герои, та ще видим дали ще им хареса на децата.
Маги, последния летен изгрев е чудесен, страхотна снимка се е получила ❤️
Аз още не съм готова да се разделя с лятото... Ходя си със сандалите, без горна дреха и по къси ръкави... Докато не завали и задуха не приемам есента. На детето сутрин обаче хвърлям горна дрешка на гръбчето, иначе си ходи по къси рокли и сандали 😂
Хубаво споделяте за военна болница, нека и тук има информация може един ден да е полезна на някой.
Оставям ви една снимка от гребната база в Пловдив от едно наше посещение и ви пожелавам лека вечер!

# 273
  • София
Мили момичета, благодаря ви за полезните съвети. Hug
Отидохме сутринта да рапортуваме на ЛЛ на внучката - кръвната й картина чудесна, всичко в референтните стойности. Посъветва ни да не ходим до Военна болница, защото в болницата, където е тя, имало много добра лекарка УНГ. Послушах я. Ще чакаме докторката, защото е в отпуска. Връща се на 29. септември.
А днес Бабин убавец стана на 19. Спомням си, как преди толкова много години, бях с гипс и само се молех: Бабино момченце, почакай да ми свалят гипса и тогава ела на белия свят. Свалиха ми гипса на 22. Изчака ме внучето най-търпеливо. Призори на 24 се роди. Веднага събрахме дузина приятели, дядо напазарува, баба приготви вкусища и отпразнувахме раждането на първородния ни внук. Какви ти лечебни физкултури, какви ти физиотерапии. Баба не ходеше, ами летеше. На изписването отидох с бял костюм, с балетна стъпка и с чупка в кръста. Изобщо не личеше, че само допреди седмица бях с гипсов ботуш. Ей, спомени, спомени, като че беше вчера, а минаха 19 години...
 Гушкам ви, момичета и отивам да си чета книжката. Гаджето все още е на село. Все има какво да работи.
Нали съм ви казвала, че ще пусна обява: Заменям много работен мъж, за мързелив. Дали да пусна обявата? Какво мислите?

# 274
Фло, да е здрав рожденика! Да има успехи във всяко начинание, да е щастлив и да му се сбъдват мечтите с лекота!
Мис Ю, и аз така ходя, даже днес една колежка ме предупреди, че утре вече нямало да е за сандали, но тоалета, който съм си намислила за утре е пак със сандали 🤭
Много хубава снимка!
За УНГ много хвалят доктор Кемал, има го в Супердок, но лично аз не съм водила детето при него, сестра ми води племенницата и действително и тя е много доволна.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 275
  • София
Привет, прекрасни! Hug
Есенният вятър ли ви отнесе на някъде?
Липсва ми СГГ с интересните снимки.
РАДИНКА отново изчезна.
ЛУННО ЦВЕТЕ има достатъчно много работа на новата тръстика.
ДУНДИ, ръководи, разпределя работата. Сигурно и на нея не й е лесно.
МЪНИЧЕТО се разхожда с книжка под мишка. И при нея е напечено.
МИС Ю все още се развява с летните дрешки и сандалките и не иска да се раздели с лятото.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, дали все още чакаш да завършат ремонта ти?
МАГИ, най-малкото чаве ходи ли с удоволствие на училище?
СЕТИ_БЕТИ, намерих този лекар, който ми препоръча. Мисля да го посетим.
НИА, имаш от мен извинено отсъствие. Не ти е лесно, момиче. Не разбрах, имате ли баби или и сам войнът е войн.
Ей, днес съм бяла и добра. Grinning
От сутринта правя трета доза мързелива лютеница. С останалия материал се чудя, дали да не направя кьопоолу.
Ще поседна, ще си сипя кафе и още ще се почудя. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 276
Привет!
Чета, но не ми се пише. Болна съм, пазете се. Нито съм за чуване, нито съм за виждане. Frowning1
Толкова планове имах ...

Усмихвайте се!

# 277
  • София
Честит рожденик на Фло!!!
И аз днес уплаших времето с един потник и се развали.
Фло, малката ходи засега с удоволствие на училище.  Ще видим кога ще свърши ентусиазмът.
И от мен глас за доктор Ала Камел - на Малечка той и спаси ушичките от отити.
Върви нещо болнаво сега и на работа има доста болни.
Какво друго да ви кажа? Половинката заминава утре за Плевен- 25 години откакто са завършили военното ще празнуват. А ние с Малечка ще отидем у мама - да ни поглези. В събота вечер е купонът с приятели за пълнолетието на сина - няма празно...
Мис Ю, с тез снимки на палми реших, че сте забегнали в странство.

# 278
"Най-важното нещо е настроението,
в което влизаш в новата сутрин."
Добро утро ☕️💗!

Настроението и времето вече са есенни - малко меланхолично, но пъстро и с усещане за топлина от всички багри.
Много сте писали, браво, движи се темичката.
Фло, да ви е честит рожденика - здрав и  успешен.
СГГ - да оздравяваш бързо!
Маги, Сети и Мис Ю развалиха времето с тези потници, сандали и т.н. Laughing
Аз естествено не успях да си поспя, нищо, че снощи заспах по-късно, бях на рожден ден на кръщелницата.
Фло, майсторът ми го боли ръката /а дали е така, кой ще ми каже....Thinking Rolling Eyes/ и в момента е развитие в застой, великият ремонт. Днес ще му звъня, но както казах, уча се на търпение. Не е приятно да си в разхвърляна къща, вече и застудя, но това е положението. Днес ще поошетам, ще извадя по-есенни дрехи, че утре идвам в София за концерта. Дават го студ и валежи, дано поне не вали, че нашият национален стадион няма козирки. Сериозна е организацията и трябва и по-рано да отидем, за да влезем и заемем местата си. В понеделник съм си пуснала отпуск, защото ще се приберем много късно в Пловдив и не ми се иска да ходя на работа като увяхнала салата. Та това е за мен.
Хубав есенен ден!

# 279
  • София
Добро утро, прекрасни!
Колко е хубаво мотото на днешния ден! Да се постараем да започнем съботния ден с добро настроение.
Благодаря ви за поздравленията и пожеланията към Бабин Убавец. Награбили са ги яко във Военноморското. Започнаха още на 15 септември. За сега му е интересно. Благодарен е на дядо си, че навремето го записа в Софтуни и изкара 5 нива. В курса имат само 4 момичета, но нито едно не му харесва. Драма. Казах му да се огледа в другите специалности. Stuck Out Tongue Winking Eye
Вчера си посрещнах гаджето от село. Вали, мрачно и студено е там, в планината. Надяваме се, че ще има още топли дни. Донесе няколко домата и няколко чушки и е горд зеленчукопроизводител. Естествено го похвалих.
Днес ще се отдам на готвене. Правя телешко варено и телешко с много зеленчуци в глинен гювеч. Ще спретна и кьопоолу. Мисля да приключвам с консервпрома. Направих 3 дози мързелива лютеница, Стана много хубава.
След обяд ще си подготвям лекцията за това Как да бъдем асертивни. Интересна и полезна тема. От средата на месеца започвам лекциите с двете ми групи. Очертава се и трета група. Ваканцията свърши.
За стопляне, ви гушкам.  Hug Желая ви хубав ден. Какъвто си го направим, такъв ще ни е. Grinning

# 280
Здравейте и от мен,
Днес е хубав ден за България, българските волейболисти се класираха за финал на световното и ще играят с Италия утре.
Кметът на Пловдив писа, че ще изкарат голяма видео стена на центъра за финала утре.. ще е вълнуващо, ще видим дали ще отидем. Браво на младите ни таланти, победиха доста силни отбори до тук... Остана само Италия! Но и сребро да вземат, това си е постижение на върха! 🤍💚❤️
Магии, иска ми се в странство, ама нямам толкова отпуска, кътам дни за една есенна северна България и занулявам за следващата година 😂 затова... На гребната 🫣
Фло, машина си ти, носиш и ти като Мъничето 100 дини под една мишница! Радвам ви се, уникални сте!
Дафинов лист, страхотно послание отново сутринта, честно казано чакам си уикендите като вляза тук и едно хубаво ми е, благодаря ви отново, че споделяте и се включвате.
На мен време като днес ми е любимо, не е горещо, грам не е студено, на който му е студено да се загърне с елече, като е топло няма как да се съблечем още повече 😂
Днес времето в Пловдив е чудно!
Разходихме се, сега се прибрахме и се налага да изкарам на дребчето есенни дрехи, че вчера се наложи да иде на градина с дълго клинче, познайте колко време търсих, нищо не съм извадила дългоо 🫣
Та предстои подреждане на детски гардероб.
Вечерта съм решила да гледаме филм с пица... Да видим кой филм ще избере.
Пожелавам ви приятна вечер, до скоро! ❤️

Редактирам се, защото видях, че финалът ще се гледа и в София на площада.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 18:10 от Мис Ю

# 281
Широко отворен прозорец.
Утрото събира паднали листа.
Тишина в чаша кафе.
Добро утро!

Мис Ю, наистина вчера беше много хубав ден - тези момчета обединиха България, много им се радвам. Каква разлика с футболистите ни, примерно - няма татуировки, няма силиконки, няма скандали около тях. Това трябва да е примера за младото поколение! Също така нашите златни момичета от художествената гимнастика, тенисистите ни, Цолов от Формула 2 вече и т.н. - не мога да изброя всички, които заслужават. За съжаление на това малко се набляга, телевизиите бълват безумни предавания /няма да им правя реклама като ги спомена/ и това се гледа от младите и ценностите се изкривяват. Лично аз почти не гледам телевизия, чета понякога отзивите за тези предавания и съм изумена, но рейтингът явно е по-важен от всичко друго. Лошото е, че има гледаемост - както е казано "хляб и зрелища", но скоро може хляб да няма, а само зрелища. Не вървим на добре, цялата държава е тръгнала назад и това е повод за тревога, но като цяло ние сме си овце и нищо няма да направим, това е положението. Онази вечер когато се прибирахме от Кричим /към 11.30 ч вечерта/ видяхме група деца на 11-13 години максимум, които бяха навън, облечени в черно /т.нар. локали/ и беснееха по улицата. Бях изумена и се запитах - къде са родителите на тези деца, къде е полицията? Страшно е просто, за съжаление българина не схваща, че най-важното възпитание е в семейството, не в училище, не навън. Ох, спирам, уж трябваше да си говорим за волейболистите.
Та днес ще стискаме палци на юнаците, но дори и среброто ще е голямо постижение за тях, те са млад отбори и се надявам да имат страхотно бъдеще Hands Pray!
Отново се надявах да поспя, но не би и ето ме - пиша си с вас. След като си изпия кафето ще вадя дрехи - не знам какво да облека днес за концерта в София, но най-вероятно ще се опаковам, защото го дават студено и с валежи. Дано си заслужава, надявам се да не се разочароваме.
Фло, както винаги си неуморна! Много интересна тема, кажи после как е минало.
Оставям ви, ще се лакирам /може да не ме пуснат на стадиона Satisfied без лак/, дрехите и т.н. и на обяд тръгваме. Дано няма големи задръствания по магистралата.
Хубав ден!

# 282
  • София
Добра утро!!!
Аз съм подпала малко повече. В 4 ставах да си взимам пухено одеяло, че само с памучно не ме хващаше сън.
Дафиново листенце, тък в момента е 10 градуса.  Спря да ромоли. Но го дават от 16 часа нататък ракпслаб дъжд от 20 часа по-дъжд. Ако има откъде да вземеш дъждобрани, пъхни в багажа.
Купуваля съм преди едни дупер леки от Лидл (ама там асортиментът е непостоянен). От военните ако имате. Моят съвет е да се подготвиш за зима, пък ако дойде лято - добре дошло.  Когато живеех в Пловдив, времето в София ми беше най-големият ужас. Сега свикнах, просто винаги съм била недостатъчно подготвена.
У дома телевизия не гледаме никаква вече пет години и половина (ген. Мутафчийски, да се свети името му ни отказа завинаги от тази услуга). Имаме НВО понякога за някой филм. Отвикнала съм от реклами напълно. У майкини като отида и първо телевизора спирам. Като го пуснат пак, му взимам гласа почти до нула.
Вчера голямата дъщеря на път за у нас станала свидетел на побой, хей така на улицата възрастен мъж пребива друг възрастен мъж и сина ми, който се опитва да ги разтърве. Кой крив, кой прав няма значение, не може да решаваме всичко с юмруци. Дошла полиция и от заведението на ъгъла давали показания, че младият човек паднал сам на пътя. И нашата веднага казала - аз ще пиша показания, не е паднал, с два юмрука го събориха на земята и аз зятова стоя и часам линейка с него, защото падна като талпа след токатите. Беше много възмутена. А аз въпреки, че знам че намесата и ще е проблем и за нея съм горда, че накрая каза - е, хубяво ще ме виснат да пиша пак, ама с такова падане може да пострадаш много сериозно. Аз съм си изпълнила гражданските задължения, пък каквото такова.
Хайде да стискаме палци днес на децата във Филипините!!!

# 283
  • Пловдив
Добро утро и от мен. Изпивам си кафето с вас и след малко трябва да тръгна по задачи.
Фло, да е жив и здрав младежът, да си гледа ученето, девойки ще се намерят. Сега могат да му донесат ... главоболие. Stuck Out Tongue Winking Eye
Всички се радваме на тези младежи и девойки, които показват, че с много труд се стига до върховете. С висене по улиците не става. Обаче аз имам приятелка, чиито синове израстнаха на улицита. На16-17 години се прибират по малките часове и тя не знае нито къде са, нито с кого са. Лошото е, че тя го намира за съвсем нормално. Големият ѝ син вече учи в чужбина, но малкият, който е и доста по-палав и неразумен, си живее по улиците след училище, облечен в черно. Като ми е разказвала какви са ги вършили/вършат и ми настръхва косъмът.
При мен е напрегнато. Моите хора си вършат работата, но аз закъсвам с моите планове. Колежката трябваше вече да е свикнала, но нещата не стават така, както ги мислех. 6 месеца минаха, а аз всеки ден откривам грешки. Тя ми се разсърди ... А на мен ми става все по трудно да контролирам това, което тя върши, да следя работата в цеха и да си гоня моите цели. Не мога да намеря заварчик т.е. при нас се работи на оксижен, но заплатата не е висока. Няма хора, просто няма. Работата е подходяща и за млад пенсионер. Ако е военен, още по-добре. Те все още са дисциплинирани хора. И колата не мога да продам, а е хубава, поддържана, не ми се иска да я "подаря" на някого само защото ми трябва ... баничарка. Ей такива работи. А тепърва трябва да мисля за работни дрехи, за рекламни материали, че през 2026 фирмата става на 20 години, да се направи един елементарен уеб сайт, дори не намирам вдъхновение да изровя снимки и да "сглобя" един профил във фейсбук. А неистово се нуждаем от малко повече видимост. Че за 20 години хората/фирмите, които знаят, че съществуваме, не са много.
Помрънках си малко при вас. Изпих си кафето. Чакам ММ да се прибере от наряд и ще ходя да търся сребристи спрейове.

# 284
  • София
Днес съм поспаланка. Цяла нощ правих новата лекция и легнах, когато се зазоряваше.
Не съм гледала издвеателствата над детето и добре, че не съм. Аз също почти не гледам телевизия - това е най-сигурния път към затъпяване и опростачван. Гледам Стани богат и Последният печели, но не съм редовна. Харесвам волейбола. След малко отиваме при "съседите" - канени сме на телевизия и пица. Дружно ще стискаме палци на нашите момчета и ще скандираме Бъл-га-ри, ю-на-ци! Пожелавам им златото, въпреки, че за този млад отбор и среброто е Еверест! Успех, момчета. България сега вази гледа!
Та за агресията в училищата и на улицата. Ето, това ни донесе демокрацията и разните измислени западни ценности. Мисирките защо тичат и разпъват на кръст директорите и учителите? Важното е да има сензация. Хляб и зрелища. Защо не изправят пред микрофоните "създателите" на тия изчадия. Нека ги видят в цяла България. Да ги попитат така ли са ги възпитавали, на това ли са ги учили или може би у дома са видели тази агресия и насилие.  И това са утрешните майки, ще възпитават деца. Горко ни, ако това е бъдещето. Не са виновни училището и учителите. Та те им отнеха всякакви права - не могат да направят дори най-елементарна забележка на учениците. За мен проблемът е не в училището, а у дома. Отговорни за възпитанието са родителите и то трябва да започне далеч, преди да отидат в училището децата им. Бих ги попитала тези родители - как биха се чувствали, ако насилници така постъпят с техните деца? За себе си мога да отговоря - плюя на скапаните закони. То кой ли ги спазва? Ще им отвинтя главите на тези новоизлюпени престъпници и насилници, ще им наместя чакрите. И ще се пресече злото в зародиш. С галене по косъма няма да стане. Аз съм за по-строгите правила и да знаят, че наказанията са сериозни. Бих искала да знам как ще накажат тия "деца". Наказание трябва да има и за родителите им!!!
Ох, разгорещих се. Не мога да стоя безучастна и безразлична.
Изчезвам. Отивам да си заема по-добро място пред телевизора. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт