Съпруги на военнослужещи - 34

• 20 449
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Привет, прекрасни!
Моята седмица започна добре. Имах първа лекция в Университет 60+. Групата е много пъстра по отношение професии и възраст. Имам студентки на 65 и студентка на 92. Приказливи са, ще става дискусия по въпросите, които ще разглеждаме.
Днес - битовизми. От село купих продукти за две дози лютеница, та пак отварям консервната фабрика. Ще правя за износ. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 346
  • София
Привет прекрасни, минавам като вятър, че знам че ме мислите. При нас ситуацията е "липсата на новини са добри новини" за съжаление. Броя часовете тук, че поне да си отида вкъщи...

# 347
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЛАВНИТЕ В МИНАЛОТО ВВС НА БЪЛГАРИЯ! БИЛИ СА СЛАВНИ, ДАНО ОТНОВО ДА БЪДАТ!
ПОЗДРАВЯВАМ ХОРАТА, КОИТО СА ПОСВЕТИЛИ ЗНАНИЯ, СИЛИ, ВРЕМЕ И ЖИВОТА СИ ДОРИ НА АВИАЦИЯТА.
ПОЗДРАВЯВАМ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ!

Зачетох се в Нета, за историята на нашите ВВС. Изпитах и гордост, и мъка, и гняв. Няма да влизам в подробности. Познаваме се вече от доста време, та ме разбирате защо е така. От 460 самолета и хеликоптери преди промените, да го докараме до две тенекии, които кой знае дали някога ще полетят и още няколко машини. Ех, бедни ми народе...Такива ли управници заслужаваш?
Момичета, къде изчезнахте? Забравихте ли идеята тази тема да я приключим по Коледа? Май ще се наложи да преместим Коледата по-към лятото. Stuck Out Tongue Winking Eye
Спокоен ден. Мисля ви - най-вече МАГИ. Hug
Да добавя, синът ми участва дейно  във възстановяването на самолета на капитан Димитър Списаревски. Тези дни вече е готов и ще бъде изложен В Националния Исторически Музей.

# 348
  • Пловдив
Честит празник и от мен. Да са живи и здрави момичетата и момчетата, чиято мисия е да опазят родното небе.
През целия си съзнателен живот съм свързана с ВВС - баща ми, брат ми, ММ.
Още малко няма да остане нито един действащ обаче. Смело вървим към цивилния живот.
Фло, не са 460 самолета и хеликоптера, но не са и две тенекии. Аз искрено се надявам никога да не им се налага да ги изпробват в реални условия. Достатъчно ми е да ги чувам как бръмчат над града в тренировъчен полет.
Маги, как сте?
Тази сутрин една ми вдигна рязко адреналина на едно кръстовище. Бързала за работа и ме думна отзад. То и аз съм тръгнала на работа, но съм излязла навреме, не бързам. Няма видими поражения, все пак и тя беше спряла, ама бива ли така? На светофар, на ляв завой, внимавай малко повече... Патица. ММ ще огледа колата после, че на мен ми спря дъхът. Ей, много ме ядоса тази мома.
После си получих едни ботички, поръчани вчера. Рядко пазарувам обувки онлайн, нося голям номер и стъпалото ми е широко, но тези ми лепнаха. И се замислих, че имам обувки и два чифта ботуши, които не съм носила, защото първо трябва да ги разтъпквам. А много мразя нещо да ми стяга краката.
Смятам да разпределя работата днес и после да се разходя из града, нали съм шеф. Blush   
Прекрасен ден на всички. Тук е слънчево и приятно.

# 349
  • София
Тук съм. Чета. Днес по късни нощи се завръщам в България.  Много ми е сдухано.
Скрит текст:
Татко не се подобрява и не се влошава. Опитват се да намерят баланса във функционирането на сърцето и останалите органи, за да направат коронарография и чак тогава ще мислят какво и как. Прогнозите са - няма прогнози като за мама и лоши, когато обсъждат с "колежката".
Мога да помрънкам много, но с телефон и в занятие не мога повече.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:17 от magi_sveta

# 350
  • София
ДУНДИ, знаеш, че и аз съм с потекло, като твоето. Баща ми беше летец, Командир на Ямболската бомбардировачна дивизия. Брат ми - мл. сержант и синът ни - ефрейтор, също служиха във ВВС. Аз получих звание ст. лейтенант на разпределението и трябваше да замина за шофьорската школа на ВВС в Балчик,  но  избрах друг път - да свържа живота си с Ромео, също посветил се на ВВС. Гордея се и обичам нашата авиация и страдам за всичко това, което се случи с армията и в по-точно с авиацията, след т.н. промени. Още веднаж проверих данните, публикувани в Нета. Така пише, че през 1980 България е имала общо 400 самолета, от различни типове и 68 хеликоптери. Как да се възхищавам на тенекиите? От получените 4, май само един може да лети. Останалите има да ги чакаме, кой знае до кога. Господ да ни пази и дано никога не ни се налага да използваме наличните самолети за защита.

# 351
  • София
Ох, забравих съвсем, момичета, честит ни празник!!! Ще ни има!

# 352
Честит празник и от мен! Да са живи и здрави (и търпеливи) всички, които са се посветили на ВВС!

Маги, кураж! Ако знаеш колко добре те разбирам, една надежда ме крепеше преди година и 2 месеца...в момента го преживявам отново с теб! Надявам се и силно стискам палци да се пребори татко ти с тази ситуация! Прегръщам те!

# 353
  • София
Да ви нагледам преди сън и да ви разкажа каква случка имах днес, на обяд.
 Закарах внучката до училище и се прибирам. По улиците необичайно задръстване. Колите едва, едва се движеха. Гледам, дузина старци разбойници вървят по тротоара, говорят, смеят се, ръкомахат. Колко ми трябва? Отворих стъклото на колата и ги питам: Извинете, Вие пилоти ли сте? Те спряха, дойдоха до колата. Оказа се, че съм познала.Разменихме по няколко  думи. Казах им, че съм силно свързана с авиацията. Поздравих ги. Стана им приятно. Те продължиха към близкото ресторантче, а аз към дома. Отпразнувахме празника с Ромео подобаващо. Когато бяхме млади помня какви купони правехме на този ден - от вечерта, та до разсъмване. Славни времена бяха и много задружно си живеехме.
МАГИ, дано колегите овладеят положението. Гушкам те! Hug
На всички лека и спокойна нощ!

# 354
"Не се нуждаем от красиви думи, а от жестове, които идват от сърцето." 🥂
Стран_ничка

Петък вечер! Приятен уикенд от мен!
Аз днес съм на женска вечеер по случай рожден ден на приятелка, после на пиано бар с колежките ми.
Ще се включа отново утре по обяд, като се наспя 🫣🥳🥳🍸

Фло, страхотна история както винаги, притегателна сила си за емоции ти!
Прегръдки за всички, надявам се сте добре!
Лека вечер!

# 355
  • София
Момичета, тази вечер поговорих с ЛУННО ЦВЕТЕ. Не е лесно на новата позиция. Да се адаптира, да сложи нещата в ред, така, както тя ги вижда. По цял ден изкарва в училището. Преди няколко дни си е видяла внучето - расте като гъбка, иска му се да ходи, но все още е мъничко и не се получава. GrinningИ това ще стане като му дойде времето.
Браво МИС Ю ! Забавлявайте се, До утре на обяд си освободена от всякакви задачи. Казах!!!
Лека нощ и приятни сънища. От сънища спомени няма. Спомени ще си заработи купонджийката МИС Ю. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 356
"Хубаво е да имаш поне един адрес в живота, където винаги да отидеш и да си сигурен, че ще те приемат.
Хубаво е да имаш поне един телефонен номер, на който винаги можеш да се чуеш с някого, независимо колко е часът, независимо какво се случва.
Хубаво е, когато има на кого да кажеш - слава Богу, че те има на този свят.
Когато имате такива хора, ценете ги.
Тези хора ни дават сили да живеем..."
Добро утро!

Посланието тази сутрин малко или много отговаря на духа на нашата тема. Да, не се познаваме повечето "истински", т.е. не сме се виждали, не контактуваме всеки ден и т.н. - разбирате ме какво искам да кажа, но от друга страна сякаш знаем, че можем да разчитаме една на друга. Споделяме си, помагаме си със съвети и т.н. Ето, Фло е потърсила Лунно цвете, загрижени сме за Маги и баща и и още и още. Радвам се, че ви познавам, макар и виртуално. Някак ми става топло на душата като отворя темата. Да бъде, казвам аз.
Честит празник със закъснение! Здраве и успехи на всички!
Фло, интересна случка, но ти си толкова общителна, че си е характерно за теб Heartbeat
Маги, продължаваме с палците, дано се оправят нещата. В момента и аз съм в такава ситуация - чакам всеки ден новини от Търново - братовчед ми е в болницата, за момента още нищо не се знае със сигурност, уж са овладели положението и така.
Мис Ю - много приятни включвания. Чакаме разказа ти.
Дунди, друго е да си шеф Wink. Радвам се, че си уцелила с поръчката. Аз пък днес ще отида до ул. "Иван Вазов" и ще търся обувки първо там. Ако не намеря ще продължа по центъра.
Ходих на невролог през седмицата, взех си снимката от рентгена /не е добре положението/, предстои ми физиотерапия и т.н. Дълго време се противих на хаповете, но ще си ги купя днес, поне малко да спре болката. За момента и танците ми забраниха Sleepy. Ще трябва да се примиря само с упражнения и терапия, дано поне помогнат. Така, пооплаках се /поолекна ми/ и след като си изпия кафето ще поизчитя, ще пусна пералня и поемам към магазините. Хубав, макар и дъждовен ден!

# 357
  • София
Къде сте, поспаланки? МИС Ю има основателна причина да спи, ами останалите???
Кафето изстина. А уводът на днешния ден е чудесен! Благодаря ти, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ! И аз да кажа - благодарна съм, че сте част от ежедневието ми, че ви има! HeartKissing HeartHug
Сутринта се събудих в 5.30. Свежарка, готова за творчество. Разширих си темата за Оптимизма в късна зряла възраст - ще я чета в понеделник. Та така започна моя ден - заредена научно, настроена оптимистично, с чаша хубаво кафе.
Вчера готвих като в рестодант - пълнени чушки, а към останалата част от плънката добавих манголд, запекох във фурната и залях като мусака. Стана много вкусно. Пържих кюфтета и картофки. За вечеря баница със сирене и отново включих манголда. Оставих няколко кори, та направих млечна баница.
Изаура изпра, Марийка изми чиниите, ама защо не си довършат докрай работата? Явно са оставили довършителните процедури за мен. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 358
Здравейтеее, тук съм и аз,
Какво е Манголд...за първи чувам такова нещо 😂
Аз вече съм в кондиция, бяхме с дребоса на фризьор, сега още 2-3 задачи, довечера на цирк с малките ни приятели, пълна програма и днес...утре надявам се да го изкарам с книжка, кафе и диван, ама да видим дали така ще стане 🤭
Тук е леко дъждовно, мрачно и хладно, есенно... Пожелавам ви приятен ден! 🌞

# 359
Здравейте в този дъждове ден! Преди 3...в един такъв дъждове ден съм се появила аз. Да ма ми честити годините за последно с 3 отпред 🤣 малка почерпка от мен!

Общи условия

Активация на акаунт