Дойде шерката и се разпореди - аз да седя, като египетска мумия, а тя ще подрежда. И за половин час всичко си беше по местата. Никак не е лошо така.

Да ви споделя, че снощи за празника на християнското семейство като на шега замесих памук погача. Тя пък взе, че стана наистина памук. Днес я направих отново и много се хареса. Мотото на днешната среща беше Среща на изненадите. Дойде една баба от Торос ловешко, няколко баби се обадиха, та си поприказвахме. Три баби ни раздадоха коледни подаръци. Аз ги изненадах с пелмени. Бързо, лесно, вкусно. После пяхме, имаше и литературно четене. Много яко заредихме батериите. Обещала съм им да разпечатам песни, да ги разучат и току вижте се явим на България търси талант. Може и балетна трупа да създадем.

Отивам да спя, че утре съм на тръстиката. Нищо, че е почивен ден.

Имах доброто желание да си поспя, но не би. И понеже съм увита гадината ме напада по лицето. Накрая беше в ухото ми и там го довърших. Направо ми звучи като виц цялата работа, но факт - пълно е с комари. Не знам откъде се вземат, наистина. Вчера докато чистих имаше два умрели на земята, после нокаутирах един в банята. Извират буквално. Почнах да мисля дали не влизат през вентилатора в банята. Нямам обяснение. Та това е моята сага с комарите. Май ще трябва да купя от онези машинки и то през есента и зимата да ги ползвам
Нали уж е студено и през този сезон няма такива гадини? Та такива са моите неволи.
. Сещай се защо.
Качамак с пръжки и сирене. пелмени, дробсарма, макарони с шунка, кисели краставички, яйца и още нещо. Каноли. портокалов кекс, фунийки с ванилов крем, сладки - прасковки, брауни, варено жито, бисквитена торта с маскарпоне. 3 вида туршии - класирахме и трите на първо място. Направо кулинарна изложба! Как се изяжда това, а?
Утре ще празнуваме, нали? 

Два месеца къщата стоеше без покрив
Е, сега вече е почти готово - останаха само керемидите и улуците.