Съпруги на военнослужещи - 34

• 13 742
  • 483
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Та до къде бях стигнала - че отивам да въведа ред и да заредя миялната. Като му върви на човек, върви му...
Дойде шерката и се разпореди - аз да седя, като египетска мумия, а тя ще подрежда. И за половин час всичко си беше по местата. Никак не е лошо така. Stuck Out Tongue Winking Eye
Да ви споделя, че снощи за празника на християнското семейство като на шега замесих памук погача. Тя пък взе, че стана наистина памук. Днес я направих отново и много се хареса. Мотото на днешната среща беше Среща на изненадите. Дойде една баба от Торос ловешко, няколко баби се обадиха, та си поприказвахме. Три баби ни раздадоха коледни подаръци. Аз ги изненадах с пелмени. Бързо, лесно, вкусно. После пяхме, имаше и литературно четене. Много яко заредихме батериите. Обещала съм им да разпечатам песни, да ги разучат и току вижте се явим на България търси талант. Може и балетна трупа да създадем.Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам да спя, че утре съм на тръстиката. Нищо, че е почивен ден.

# 451
ДА СИ ИЗМИСЛИМ НЕДЕЛЯ
Ще си измисля неделя. Почти като днешната.
С време за дъжд и прегръдки.
Толкова мокра, красива и есенна,
толкова истинска, че чак изтръпваш!
Ще ти измисля неделя. Ще я разкажа,
ще я изпея, ще я нарисувам.
А ти ще можеш да я разпознаеш-
от всички недели - най-лудата.
Ще си измислим неделя. Почти като днешната.
И дълга почти докогато заспим.
Не искам вечеря на вино и свещи.
Само виж как прекрасно вали...
Автор Рая Видинска

Добро утро!
Нека не само измисляме неделята, а и да я направим пълноценна!

Момичета, няма да познаете /или пък вече се сещате/ - пак се бих с комар тази нощ Worried Имах доброто желание да си поспя, но не би. И понеже съм увита гадината ме напада по лицето. Накрая беше в ухото ми и там го довърших. Направо ми звучи като виц цялата работа, но факт - пълно е с комари. Не знам откъде се вземат, наистина. Вчера докато чистих имаше два умрели на земята, после нокаутирах един в банята. Извират буквално. Почнах да мисля дали не влизат през вентилатора в банята. Нямам обяснение. Та това е моята сага с комарите. Май ще трябва да купя от онези машинки и то през есента и зимата да ги ползвам Unamused Нали уж е студено и през този сезон няма такива гадини? Та такива са моите неволи.
Пописали сте, браво!
Дунди - ще те глобя Wink. Сещай се защо.
Фло - супер сте, възхищавам ви се!
Мис Ю - хубави са!
Мъниче - реших, че това е някакъв израз за пазаруване, нищо, че звучи така Laughing
Ниа - "весело" е при теб.
Май споменах всички включили се. Дано има и други, че да довършим темата.
Днес ще готвя, ще се разкрася и утре пак на тръстиката. Навън уж вали, после изгря слънце - шантаво време, но го дават рязко захлаждане.
Това е от мен. Хубава неделя!

# 452
Добро утро,
Дафиново листенце, докато те четях и тъкмо си викам ще й напиша да си купи от машинките, ама видях после, че си написала... Според мен е добро решение, опитай с машинка, ние така миналата есен имахме, влизаха явно с входната врата като отворим, при нас абсолютно няма от къде другаде. Беше хапнал детето по окото, на клепача, чух го през нощта и го убих тогава, но вече беше свършил таз работа
Като стана сутринта това дете, клепача червен, надут, притворено око, намазах с кремчето дето се мажем всички след ухапвания и отиде на градина.Наложи се да обясня на госпожата, че не е конюктивит, а само Комар, до вечерта като я взех почти не личеше... Но много неприятно беше.
Слагай машинка, дано помогне.

Ние отиваме с приятелка на обеден детски кът с пица, да се позабавляват децата, пък ние да се видим. После и у нас готвене и подготовка за седмицата 🌞
Приятен ден! 🫰

# 453
Привет и от мен. След като вчера хайманосвах, днес съм вкъщи, имаме да пишем домашно, да пускам и прибирам пране, да готвя. Вчера бях на фризьор, вечерта на коледния базар пред НДК и денят мина неусетно. Не мога да измисля какво да купуваме на детето за РД, за Коледа. Той напоследък само на компютъра играе или навън с децата, футбол или карат колело. С играчки вече не се заиграва и затова ми е трудно да измисля.
На мен тия дни нещо ми има на очите, сутрин се будя с подути клепачи, особено на едното око.  Чудех се дали не е алергия от някой крем или грим и пих противоалергично няколко вечери, но явно не е това, защото пак така се будя. Почвам да се притеснявам какво е и защо, а хич не ми се ходи по лекари.
Оставям ви да започвам да приготвям обяд. До скоро

# 454
  • София
Хайде и аз да побутна темата.
Не казвайте, че няма какво да пишете - винаги има! Дори само един поздрав пак е нещо. В този миг сте мислили за нас!
Днес не съм готвила. Вчера бабите се погрижиха. Ромео се шегува, че когато свършим парите, викаме на гости КГБ-то. Те идват с пълни торби и дисаги и после една седмица дояждаме. Joy Качамак с пръжки и сирене. пелмени, дробсарма, макарони с шунка, кисели краставички, яйца и още нещо. Каноли. портокалов кекс, фунийки с ванилов крем, сладки - прасковки, брауни, варено жито, бисквитена торта с маскарпоне. 3 вида туршии - класирахме и трите на първо място. Направо кулинарна изложба! Как се изяжда това, а? Joy Мъка, мъкаааа. Няма да гледам кантара!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ трепи ги тия гадини, че миналата година в края на октомври мъжът на една баба от КГБ много пострада, Още не може да се оправи. Разви нилска треска, в следствие ухапване от комар.Къде ли не го водиха и най - после във Военна болница сложиха правилната диагноза. За едната бройка не го изпуснаха. Много ми хареса Неделното стихотворение.
СЕТИ_БЕТИ, имаш ли отоци по краката напр? Как си с бъбреците? Колкото и да не ти се ходи по доктори, все пак отиди.
МИС Ю, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug Утре ще празнуваме, нали? Grinning
ДУНДИ, няма да е моя червената красавица. Confused
НИА, сър помага ли, когато си е у дома? Никак не ти е лесно, миличка. Дано да растат здравички, по-лесно се гледат.
МЪНИЧЕ, така и не каза как мина срещата с майсторите на село.
МАГИ, как сте?
ЛУННО ЦВЕТЕ, СГГ и РАДИНКА ще ги викаме на рапорт пред строя.
Ах, това ЛУННО ЦВЕТЕ, даде идеята да изпишем темата до края на годината и изчезна!
СГГ вероятно е затънала в науките.
РАДИНКА сигурно тича от козметик на козметик, да я тунинговат тотално. Къде ти време за нас??? Май имаха празници у дома, а тя и по едно кафе не ни почерпи. Радинка, може ли така? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 455
  • София
Добро утро и от мен.
Аз отново поемам на път, изморих се сякаш. Добре, че тази длъжност е за 3 години, това с тези командировки не е съвсем моето.
Като цяло дме добре.  Пак ще пиша.

# 456
  • София

ЧЕСТИТИ ДА СА ВСИЧКИ КАТЕРИНИ И ЕКАТЕРИНИ, ОЩЕ КАТЯ, КАТРИН, КАТИНА И ТИНА. НА МАЛКАТА КАТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА Е ЗДРАВА, ПАЛАВА, ВЕСЕЛА И ЛЮБОЗНАТЕЛНА! НА ГОЛЯМАТА КАТИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, УСПЕХИ ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВА, ПРЕКРАСНА МЛАДОСТ. ДА Е ВСЕ ТАКА ОТГОВОРНА И ПО-МАЛКО АМБИЦИОЗНА.
ДА ГИ ЗАКРИЛЯ ТЯХНАТА СВЕТИЦА МЪЧЕНИЦА!

МИС Ю, гушни малката чаровница и я целуни. Весел празник!

# 457
Благодаря ти, Фло! И вашата кака Кати да е здравичка, успешна и все така красива! 🥰
Всички именици да са живи и здрави!
Почерпка виртуално и от нас! 🥰

# 458
  • Пловдив
Да са здрави и щастливи днешните именички!
Да си носят името с високо вдигнати глави!

# 459
  • София
Благодаря  на вас момичета - МИС Ю и МЪНИЧЕ за поздравите към нашата Катерина. Hug Hug
МИС Ю, ти ли, оптимистке написа, че вярваш в това, да завършим темата до края на годината? Щом дори един празник не можа да раздвижи компанията, остави. Няма да стане.

# 460
  • София
Ааа, Фло, ни мой така с лошото.
Да са живи и здрави всички Катерини, които вчера официално забравих!!! И тях и всички около тях зло да ги забрави два пъти повече от мен!!!

Хора, не знам аз ли съм сбъркана или тази Европа, за която мечтаехме не е същата, в която попаднахме. Втори път съм в Брюксел. Предния път за 20 часа буквално. То и сега още нямам 24 часа тук... но съм в тотален потрес... такава мръсотия е навсякъде, по сумрак ти е некомфортно да си по улиците (за жена пък съвсем)... Хотелът е два пъти по-скъп  от Истанбул и София и е в пъти по-лош - дава вид на добър бардак. Снощи ми "доставиха" пицата (не посмяхме да излезем на вечеря в 21 часа) като я бяха оставили пред вратата на хотела, като ние чакахме във фоайето - според проследяването за минута, ние чакахме повече от 20 минути ту вътре, ту вън, по едно време изписа, че поръчката е приключена и така... намерихме си пиците на стълбите до пепелниците... втора сутрин едни и същи препълнени кофи с боклук и разпилян баклук стоят по улиците - съвсем в центъра... просяци, спящи по ъглите хора в кашони...
Може би най-смутена бях от рецепциониста (расист съм си), бяло, добре изглеждащо момче - явно му е труден английския - написа ми на калкулатор колко дължа 538.32... давам 560, казвам, че 8.32 ще дам на моменти. И той казва момент, и смята с елката какво да ми върне... и казва, аз по принцип знам, че е 20, но да съм сигурен...
Навсякъде е 17-18 градуса. След като цял ден мръзнах в конферентни зали се прибрах в хотел, в който пише, че докато те няма стаята се отоплява до 18 градуса, а ръчно може да промениш до 3 градуса надолу или нагоре, за да не вредиш на природата. След студена пица, горещ душ и два нурофена успях да се стопля и да поспя (с анцуг и полар)... и да забравя Катерините!!!
Тази година съм за 7 път някъде навън... ами и София хич не е цвете, но не си я давам.
Хайде да ви е хубав денят и утре обещавампда измъкна отнякъде един оптимистичен жокер.

# 461
Добро утро, момичета! Отсъствах малко от темата, но знаете, че наваксвам. Снощи бях на концерт с 2 момичета от КГБ.  Попяхме с Веселин Маринов, забавлявахме се. Залата беше пълна. За 2 часа забравих ежедневните задачи. За догодина, да сме живи и здрави, ще си приготвим жълти рокли.
Аз бях на обучение в Малта, много ми хареса страната. Времето беше топло и имахме възможност да се раходим не само в столицата Валета. Интересно място.
Днес е денят на Св. Стилиян, празнуват моето внуче и ММ. Да са ми живи и здрави!
До скоро, момичета!

# 462
Добро утроо!
Да са живи и здрави имениците днес! Да ги закриля светията! 🍀🫰
Флоо, по принцип не съм оптимистка, не конкретно за темата, а като цяло, ама понякога виждам надеждата 😀
Ние снощи бяхме на тържество за приятелството на децата от групата ни в градината.
Бяха страхотни, такива хубави неща казааха за приятелството, на моменти се разплаках.
Мечо Пух беше главен герой, с неговите приятели разбира се. Името на групата ни е също Мечо Пух, та беше и тематично.
Госпожите бяха направили чудесно програмата. Моето момиче беше с най-добрата си приятелка, излизат двете, хванати за ръце, гледат една към друга и си казват страхотните думи за приятелството. В края като казаха и двете, както бяха хванати направиха голямо сърце с ръце.
Беше толкова мило, те са заедно от 2 годишни и сега според тях двете "понякога спорят, но са най-добри приятелки" 🧡
Още ме държи вълнение.
Пожелавам ви приятен ден!

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 21:01 от Мис Ю

# 463
  • София
ЛУННО ЦВЕТЕ, поздравявам имениците - дядо и внук с празника на името им! Да са закриляни от Светията. Дядо да бъде здрав, да е опора на семейството ви. И здрави крака да има, че да тича след внука, а като дойде време, да води хорото на сватбата му. Малкия Стилиян да расте здраво, палаво и весело дете и да ви радва! Наздраве за тяхно здраве!
МИС Ю, браво на госпожите ви, потрудили са се!
МАГИ, не ти е лесно с тези командировки. Аз каквато съм домошарка, трудно бих издържала. А и никак не обичам да пътувам. Това, което разказваш за Брюксел ме потресе! Подобни картини съм видяла в някои европейски градове, но явно Брюксел държи първенството. Преди време, когато бях в Москва се нагледах на чисти улуци и паркове. За новите небостъргачи и стълклени сгради няма да пиша. За Метростанциите нямам думи - всяка една е шедьовър. Особено по-старите. Уникални са подовите настилки, картините по стените, скулптурите, красивите тавани и осветителните тела. Чисто, приятно, няма търкалящи се наркомани. По-новите са в по-модерен стил, но чистотата е уникална, няма надраскани с графити стени и боклуци. Обикаляйки по света и у нас, човек си прави изводи. Внучката преди 3 години дойде с огромна съпротива - тук нищо не й харесваше. Сега вече има съвсем друго мнение - много неща  даже са по-добри - напр. вкуса на питейната вода, по-хубави са нашите котки, а напоследък признава, че и момчетата са по-хубави и по-възпитани. Ти да видиш...

# 464
  • Пловдив
Лунно цвете, да са ти живи и здрави имениците!
Фло, поскарахме се (за пореден път) с майсторите Stuck Out Tongue Winking Eye Работят добре и бързо, проблемът е, че идват на десетина дни Rolling Eyes Два месеца къщата стоеше без покрив Flushed Е, сега вече е почти готово - останаха само керемидите и улуците.
Сега си "играя" с програмка за вътрешното разпределение и си търся дърводелец за стълбището

Общи условия

Активация на акаунт