Съпруги на военнослужещи - 34

• 13 742
  • 483
  •   1
Отговори
# 465
Всички ненужни неща ще отминат, всичко прекрасно остава в душата!
Добро утро!

Много сте писали, радвам се. И мисля, че посланието тази сутрин е подходящо  - доста песимистични изказвания има. Нека все пак да вярваме, че хубавото предстои!
Първо да са честити всички, които имаха празник през седмицата - здрави да са и да сбъдват!
Фло - будителко наша, как сръчка момичетата с остена и те се разписаха Laughing. Да не се обидите, ясно е, че всички сме заети, но все пак е хубаво да драснем по някой ред тук. Относно това какво е на изток - един от шофьорите, който ни вози каза, че има приятел в Мариопул /който почти си е руски вече/ и му показал как всичко е възстановено, чисто, подредено - нямало следа от разрушенията и войната. Не знам как го правят тези хора, но е факт. Маги - по принцип в Белгия си е мръсно. Аз като съм пътувала от Шарлероа към Маастрихт рязко си проличаваше кога сме влезли в Нидерландия - нищо, че няма граница, не спират влака и т.н. - пейзажът дори се променя и виждаш как в Нидерландия е чисто и подредено. Много може да се говори за там и как сами си го направиха западните политици, но май вече е необратимо. Факт е, че Европа е залята от емигранти и то не с добра цел е направено всичко. Ох, спирам по тази тема, че е много дълга.
Мис Ю - хубаво тържество е било!
Лунно цвете - а дали има баби рокерки в темата Wink?
Мъниче, с майсторите е така. Аз още чакам да дойдат да видят кривия рафт и да ми върнат ключовете - да, в тях са и онзи ден му звъня, той дори забравил за това.
Сети - какво става с теб? Ходи ли на лекар?
Дунди - обаждай се другия път, да се видим отново.
Май споменах всички писали. Ако съм изтървала някого, моля, за извинение. Другите явно са доста заети, няма да им се сърдим.
Днес е мрачно, неприветливо навън. След малко ще изчистя, снощи пазарувах и мисля да не си показвам носа навън. Имам нужда малко да се поспра. Следващата седмица ми предстои посещение при ревматолог и после при зъболекар /типично по български - накрая на годината, но аз винаги отлагам това до последно - какво да правя, страх ме е и това си е/. Ще измисля какво да наготвя, трябва да си настроя новия телефон /още не съм го ползвала, имам да прехвърлям информация и картата/ и такива дела при мен.
Стана цял роман, затова спирам. Хубав ден!

# 466
Етоо мее!
Как мислите, че ме няма 😂
Динамична седмица беше, сега предстои пак такава, всяка вечер след работа с куп ангажименти 😂 лошото е, че не съм готова с опаковането на подаръците, а ми се искаше да започвам лека полека да пращам 🫣
Утре е планиран ден за нищоправене, имам нужда от такъв ден.
Снощи беше вечеер за излизане с колежките, изкарахме си чудесно.
Сега съм в търсене на тоалет за банкета, ама с тези мерки няколко ХЛ-а 😂😂 не е много лесно 😂
Хич не ми е скучно... На 1.12. по традиция украсяваме елхата, писмо за белобрадия старец трябва да пишем, едни такива емоции с дребния професор 😂
Пожелавам ви приятна вечер и извинете за разхвърляните ми писания, ама пиша, докато играя на рибен магазин с дребосъка, продава ми тука рибоци с рецепти за приготвяне 😂 казвам ви, не ми е скучно хич ☺️

# 467
  • Пловдив
Аз си имам вече керемиди по покрива Heart
Е, не са наредени, (поне като си тръгнахме, само бяха на купчинки по покрива, но бригадата остана, да работи, та не знам до къде са го докарали.
Започнах и украсата вкъщи. На лбимите ли лампички им е изгоряла платката Sweat Не, че веднага не поръчах няколко нови, но... Много си ги харесвах тези.
"Сглобихме" коледното селце, а то ми беше голям зор, че с всяка следваща година заема все повече място Sweat Smile
До елхата не стигнах - явно ще е по традиция на 1.12, защото утре ще ви пазя.
Коледните календари са готови тази година, но за другата за малката ще го майсторя - в писмото е писала, че иска адвент с козметика Scream
Харесах си "декоративна стена" за подпокривното пространство:

Имам и зелена светлина от ПоловинЪТ, така че нямам търпение Hug Винаги съм си мечтала за една стая пълна с книги и част от подпокривното пространство ще е моето си местенце Heart
Предстоят преговори с фирмата за покривните прозорци  - спрях се на 2, да видим какви условия ще кажат... Абе с майстори ми предстои доста за напред да се разправям Stuck Out Tongue Winking Eye

# 468
  • София
Все още е днес - 29. Радвам  се на забързаното ви предпразнично ежедневие.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, поддържай огъня, можеш го.
МЪНИЧЕ, ще се развее трибагреника и на вашия покрив!
МИС Ю ще се справиш, доказала си се.
Днес за втори път чувам думата нищоправене. И една от бабите искаше да не прави нищо.
Ето ви четиво. Приятно четене!

Скрит текст:
НИЩОПРАВЕНЕ
Живеем в свят, в който да си много зает е повод за гордост. Свят, в който всичко се случва на висока скорост, а тишината и бездействието често се считат за лукс. Телефонът звъни, имейлите не спират, а календарът ни е пълен със задачи. Да не правиш нищо се възприема като грях – сякаш губиш от времето си, от живота си. Има ли нещо, което можем да направим, за да се измъкнем поне за миг от капана на този луд свят, който сами сме създали?
Да, има. И то е ДА НЕ ПРАВИМ НИЩО!
Защо не трябва да работим прекалено много?
Мозъкът не е създаден за постоянна активност. Когато му даваме време да си почине, той не спира – просто преминава в друг режим на работа. В тези мигове на покой се активира така наречената „мрежа по подразбиране“ (DMN) – невронна система, която работи, когато не сме съсредоточени върху конкретна задача. Тогава умът ни сортира информацията, подрежда преживяното и създава нови връзки. Неслучайно най-добрите идеи ни идват под душа, по време на разходка или докато гледаме в нищото. Това е моментът, в който мозъкът ни „разпуска“, а подсъзнанието ни свързва точки, за чието съществуване дори не сме подозирали.
Но вместо да се отпуснем и отдадем на DMN, т.е. да оставим мозъка си свободно да скита, ние скролваме. Разглеждаме маратонки. Отговаряме на имейли посред нощ. И се чудим защо се чувстваме изтощени...
Ако бездействието плаши?
Много от нас се страхуват да спрат. Свикнали сме да измерваме стойността си чрез продуктивност, резултати и натоварен график. Но истината е, че без пауза изтощението става неизбежно. Постоянното действие изчерпва креативността, влошава концентрацията и ни отдалечава от самите себе си.
Почивката не е мързел. Тя е форма на уважение към ума и тялото. Когато си позволим да не правим нищо, ние не се отказваме от живота – просто му даваме пространство да се подреди.
Мозъкът има нужда от почивка
В днешно време сме постоянно бомбардирани с информация 24/7 и ако към това добавим всички останали неща, които трябва да правим като работа, пазаруване, поддържане на връзки с приятели, тогава е ясно, че в един момент ще ни е нужна психическа почивка.
Ако се замислим, дори когато седим и „не правим нищо“, гледайки телефона си, ние все пак проверяваме банковата си сметка, актуализираме статусите, четем имейли и други подобни. Това не е „неправене на нищо“, нали?
Истината е, че ние постоянно сме „включени“. На практика не можем да се откъснем от необходимостта да правим избори или да вземаме решения за неща, колкото и дребни да са те. И това носи своите последствия.
Чували ли сте за умората от решения? Вземането на стотици решения и преценки през целия ден ни изтощава и обърква способността ни да мислим адекватно. Но вместо да натоварваме мозъка си до степен, в която вече не може да функционира нормално, трябва да се научим как да му осигурим малко почивка.
Как изглежда съзнателното „нищоправене“?
Да не правим нищо не означава да лежим безцелно. Това е осъзнато присъствие без цел и натиск.

•   Може да е разходка без слушалки.

•   Чаша кафе, изпита без телефон в ръка.

•   Пет минути, в които просто наблюдаваме движението на сенките по стената.

•   Микропаузи през деня, в които дишаме бавно със затворени очи и позволяваме на мислите си да се успокоят.

•   Тишина в неделя. Един час без екрани, без музика, без думи – само ние и собствените ни усещания.

•   Ленива сутрин. Не скачайте от леглото веднага. Усетете топлината на завивката, вслушайте се в звуците на света, който се събужда.

Това са миговете, в които сме тук. Без да бързаме, без да мислим какво следва. И точно тогава, в този покой, започваме да чуваме себе си. Без вина. Ако си позволим да не правим нищо, не трябва да се обвиняваме. Това е акт на грижа за себе си, а не слабост.

И накрая, отправям ви едно малко предизвикателство:

Позволете си да не правите нищо. Без подкасти на заден план, без списъци със задачи, без телефон. Седнете на пейка в парка. Или легнете вкъщи и се вгледайте в тавана. Оставете мислите си да се реят. Ще се изненадате на какво е способен мозъкът ви, когато най-накрая му позволите да си почине.

# 469
Добро утро!
"Какво, за Бога, би могло да бъде по-луксозно от диван, книга и чаша кафе?" - Антъни Тролъп

Мда, какво според вас?
Все пак се включиха някои момичета, аз реших, че ще си пиша сама.
Мъниче, това с книгите и на мен винаги ми е било мечта. В Шумен имам доста книги, но са наредени по секцията, тук имам една стена с рафтове /които все още чакам да ми оправят/ и които се оказаха твърде крехки, за да редя книги по тях и накрая книгите отидоха в коридора - там имам нещо като стена с рафтове и няколко шкафчета. Та сега, който прекрачи прага на апартамента първо вижда книгите, но мечтата ми за стая или поне стена с книги си е неосъществена към момента.
Мис Ю, важното е движение да има, да е интересно.
Фло, доста си лаконична, но статията за нищоправенето ми хареса. Аз от години се опитвам да го постигна това, но ето, че излиза, че дори и само да чета пак правя нещо. Остава да тренирам наистина да не правя нищо и да изключвам поне за няколко минути от мислите.
Това е от мен за днес.
Хубав ден!

# 470
  • София
Добро утро, момичета.
Аз съм си в България  вече. В Пещера сме. Вчера беше 40 на татко. И това мина. Да си кажа честно почувсвах се облекчена, че натътък ще си тъжа сама, много ме натоварват всички роднини.
Сега търся бутон вкл./изкл. и да се събера да довърша календара, че не остана време за печат. Малката ще има два концерта на 13 и на 21 (с хип-хопа от училище и с балета), предстои годишния ни семинар и банкет на Пампорово.
Реално от 22.12 до 4.01 ще съм свободна (с два дни отпуск). Ще има време и за мама, и за гости, и за почивка. Имам нужда от това да мисля оптимистично. Вълнах се към писането заради писането и мисля да стартирам напролет един проект за терапевтично писане (онлайн като начало), но като дойде моментът ще ви.помоля.да стискате палци.
Засега ви пожелавам хубава неделя и усмихнат старт на декември.

# 471
Здравейте,
Днес е празник, Андреевден е, честито на всички именици! Да са живи и здрави!
Днес и преди 7 години разбрах, че съм бременна, ММ пак беше наряд, не се сдържах и му се обадих, до днес съжалявам, че не му видях физиономията лично 😂
И аз като Мъничето подготвям Коледните украси... Днес си направихме топло какао с дребчето, хапнахме коледни бисквитки и сега сме в подготовка за седмицата! ❤️
Пожелавам ви хубава неделна вечер! 🍀

# 472
Здравейте! Аз днес наслагах малко лампичка и извадих малката елхичка. Имаме и голяма, но не я предпочитам. Ходихме да пазаруваме, да не ви казвам в Метро какви опашки имаше. Каквото бях взела, го оставих. Ще мина през седмицата.
 Нещо ме е налегнало някакво мрачно настроение. Не ми харесва така.
В работата екшъна започна. Ще е така буквално до последния ден от календара. Аз се очертава да имам и извънреден труд в някой от почивните дни.
Днес при нас вали сняг, ту вали, ту спира, но не се задържа. Надявам се утре сутринта като се събудя да не ме изненада бяла покривка от сняг.
Топла и уютна вечер и приятна седмица!

# 473
  • София
Ето ме и мен!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, да си призная ли, че на няколко пъти съм била на ръба да се откажа да пиша и после, като те видя с твоите мотивиращи мисли, с чашата кафе и споделените радости, тревоги и вълнения и... продължавам. Heart
МИС Ю и тя ме мотивира да пиша с нейната упоритост. АЯко ще всички да се откажат да пишат, тя ще продължи.   Heart EyesЕдин съвет от мен, миличка. Не се размотавай, ами спретни отново изненада на Мистър Ю, кажи му когато сте двамата и му гледай сеира... физиономията де. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАГИ, факт е, че и с теб ми е приятно. Все си спомням усмивката ти, когато бяхме в сладкарница Неделя при Южния парк...Като станеш пенсионерка като мен, тогава ще имаш повече време за писане. Едва ли - като ти стоварят половин дузина внучета да гледаш...Нека да е здраве.
И заради МЪНИЧЕТО стоя тук - как ще знам иначе с колко дини се е натоварила под една мишница?  Stuck Out Tongue Winking EyeВъзхищавам й се, че ги носи.
И заради ДУНДИ не си тръгвам. Наистина, по-рядко наднича, но не е лесно да съвместява  жена, майка, дъщеря, шеф. а й предстои и баба по заместване. Grinning
Харесвам нежната СЕТИ_БЕТИ, с идеите й за шопинг терапия. Жена на място! Hug
ЛУННО ЦВЕТЕ, тя пък ме държи като магнит. Никога няма да забравя умопомрачителните й сини, искрящи очи, които видях в едно хотелче в Банско.
Новичката НИЯ - свежа сила!  Когато сър отсъства - тя баща, тя майка. Момиче, как да си тръгна от нашето военно блокче, когато знаеш ли какви мисли ми минават през главата? Ако някога имаш нужда, стига да съм свободна, обади ми се и ще дойда да съм баба по заместване. Не се шегувам. Grinning
ДИМИТРОВА И СГГ, не се виждат на хоризонта. Може би са много заети или кой знае какво. Мисля, че все може да се намерят няколко минути за един поздрав! Все е нещо!
РАДИНКА, отнесена на вълна тунинговане забрави за нас. Няма лошо. От време навреме виждам, че във ФБ публикува снимки или семейни празниц.Момиче, защо не споделяш тези преживявания с нас, тук в темата? Знаеш, че ще ти се радваме.
Е, казах това, което мисля. Желая ви спокойна вечер. а от утре - отново ескадроните летят. Коя на кон, коя на кола, коя на метла, важното е да сме все напред!

# 474
  • София
Ехе, като се замисля, Фло, с теб сме се виждали. С МисЮ също (по фейсо,.но имаме общи истории и извън това блокче, даже един ден реших, че таен обожател имам, пък той МистърЮ изпълнявал поръчка на Мис Wink ) и Димитрова познавам и тук-там.из фейса я виждам (иначе обичайно на море я засичам). Аз украсявам на 4 или 5, но днес ми напомнихте за лампички и мисля утре да ги сложа - аз ги окачвам на кукички по корниза, но на две чаши вино не ми се катери по столовете.
Тази седмица съм си на работа - в канцеларията и надявам се, ще имам време и муза да пиша.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 19:39 от magi_sveta

# 475
Като чуя сняг и се изприщвам 😂
Сети, ще чакам понеделнишкото ти стори да видя какво ще ви е!
Тук днес беше 13 градуса, слънчево и приятно беше по времето, когато ние бяхме навън.
Аз също няма да ползвам отпуска между празниците в работните дни, защото си изхарчих почивките лятото ..сега ще си ходя всеки ден до края на годината 🫣
Флооо, няма да е такава изненада 😂 много шокиран ще остане 😂
Пускам ви есенна снимка от мен днес.

# 476
  • Пловдив
Фло, надничам редовно, но не ми се пише. ММ е на финалната права и му предстоят разправии с онези писарушки в поделението, чиято работа уж е да помагат, а те само пречат. Не знам тия женици как заспиват вечер.
След 40 години в армията /от сержантско училище е/ ще си тръгне с разочарование и обида. Не го разбирам това.
Обаче дните са преброени. За капак от вчера до 4 януари има 7 наряда. Ще го преглътне, за последно е. Догодина ще е някой друг. Да се оправят. Като не оцениха неговото присъствие, силно се надявам да оценят неговото отсъствие. Както и това на колегата му. Писна им от глупости. Имат възможност да се измъкнат, ще го направят. За добро или за зло.
И ... уж познаваш някой, мислиш, че е точен човек, но се оказва, че не е съвсем така. Колкото повече се издигат, толкова повече забравят откъде са тръгнали. Те хората са го казали : Не се радвай на малко прасе и на нов началник, че не се знае каква свиня ще стане. И изобщо не ми пука, че някой може да го прочете това тук и да се разпознае.
При мен на работата е сложно. Не мога да намеря заварчик. Не ме чуват, че заплатата, която даваме, е ниска. Тепърва предстои сериозен разговор за бюджет и повишение на заплати. Големият шеф не обича да дава пари, но разходите летят нагоре. Търся и вариант за адекватно отопление на помещението. 
 Далече са ми още празниците. Аз и по принцип не го обичам този декември и цялата лудница. За пореден път казвам, че за мен празникът е Рождество Христово, ден за смирение, за размисъл и за време, прекарано с най-близикте хора, а не операция "изкупи света". 
Отбелязах се, че ви чета. Пожелавам ви приятна вечер и прекрасна седмица.

# 477
  • София
Дунди, много ми стана тъпо от началото на поста ти. Ни знам как точно системата успява да го постигне, че накрая всеки отдал младостта и здравето, жертвал толкова много от семейството си да успее да си тръгне с горчив вкус в устата, но уви, това виждам вече над 29 години (с военното училище)... а когато опре човек до "приятелите" от НЕчовешките ресурси...ехе, предвиждам такъв живот... че само си викам... дано не...

# 478
Усещам емоциите, които се простират от написаното от Дунди, защото пряко съм засегната от това работно място ... Не с началски позиции, но знам за обстановката там донякъде... Даже се радвам за възможността, която има да се измъкне... У нас само казвам "стискай зъби, ще се справим с каквото дойде, повечето мина до сега"
Само да сме здрави, всичко ще мине!
Дунди, като дойде време ще пожелаваме спокойствие през следващият етап от живота на ТМ! Още малко ще ги изтърпи, повечето е минало. 🍀

Ейй, днес на всички репликирах, голяма дърдорана съм, изчезвам, че стана време за четене и лягане 🫰

# 479
Привет!
Не съм чела скоро.
Още две седмици и ще имам малко повече време.
Толкова ми е натоварено и пак не се отказвам от театри, концерти, изложби ...
Утре започваме с учениците подготовката за коледния базар. Flowers Evergreen Tree
Бъдете здрави!
Усмихвайте се!
Бъдете себе си!

Дописвам...
Мис Ю Правилно ли прочетох? Hug
Seti Beti Къде вали сняг?

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:04 от СГГ

Общи условия

Активация на акаунт