Съпруги на военнослужещи - 34

• 8 439
  • 314
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
О, маги, темата за обувките ми е болна. Аз мразя да пазарувам обувки. Искам да има един магазин, да вляза в него, да обуя първия чифт и да си изляза, но с моя голям крак това е мисия невъзможна.
Онзи ден си харесах в метро едни обувки като за такова време, защо не ги взех, се питам. Утре ще поправя грешката, ако успея да доплувам до там. Остава и моят чифт да ме чака.
Иначе чадър имам и в колата, и на работата. Капнат ли две капки, трябва да имам чадър. Предлагам да се присъди Нобелова награда за този, който измисли чистачки за очила, както и да не се замъгляват, когато си отворя фурната.
Фло, прекрасно стихотворание съвсем в унисон с времето навън.
Уф, дойде поръчка, изчезвам.

# 301
  • София
Докато ви поздравя с първия сняг и той взе, че спря. А във въздуха летяха дребни парцалчета, подобни на пеперуди. Не съм особен почитател на зимата в градски условия. В планината е друго - бяло, чисто, тихо, приказно...Красота...
И от зимната фантазия към прозата. Снощи затворих консервната фабрика. Опекох, смлях, сварих, прибрах. Направих 3 дози мързелива лютеница, няколко буркана кьопоолу и няколко буркана смлени домати. Това ще е. Даже се изнанадах на ентусиазма, който ме беше обзел. Сигурно нещо съм се повредила. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сутринта раздадох повече от половината продукция на съседите и на сина.
Днес съм си у дома и ми е приятно. Подготвям се за старта на новата учебна година, за срещата с новите ми "студенти". Всеки път се вълнувам.
МИС Ю, когато си натрупала много "електричество", "излей" го върху най-близко стоящия - шефката, колежката, Мистър Ю. Това са най-сигурните гръмоотводи. Лелееее, колко съм гадна. Остави хората на мира. Особено Мистър Ю - много ми е симпатичен. "Набий" една пухена възглавница и ще ти мине. Не разбрах защо трябва да чакаш Април???
Всички останали, по списък, ви прегръщам. Hug
Отивам да правя кекс. Grinning

# 302
Добро утро! Има нещо магическо в есента – да си вземеш топла напитка, хубава книга и да се настаниш удобно край прозореца Flowers Fallen Leaf. Nature Droplet Nature Sweat Drops!

Фло, ако не правиш нищо, тогава ще си се повредила Wink. Ти не спираш. Трогнаха ме историите, които разказа. Имам позната, която миналата година на 48 се сдоби с близначета /след много усилия и терапии/. Да са живи и здрави и да се гледат.
Дунди, аз съм на другия полюс - с много малък и широк крак - е, тогава да видиш какво е търсене на обувки. Още от ученичка, когато нямаше почти нищо по магазините си беше зор, и сега трудно се намират. И аз съм така с дъжда - някои ми казват, ама то само капе, защо ти е чадър? Е как защо - очилата ми са мокри, не виждам. Само хората, които носят постоянно очила ще ни разберат.
Мис Ю, аз влизам във фазата на замръзване и мрачно настроение. Не харесвам студа, знаете го това. Сутрин едва ставам, вечер като се прибера искам направо в леглото да скоча. Е, боря го това, но трудно. Есенно-зимния период не е моя.
Казах ви, че ще бъда търпелива с майсторите. Е, бях, и то доста, вчера са били тук цял ден и са довършили, но когато се прибрах ме чакаше неприятна изненада - едната лавица на стената е сложена накриво, направо ти вади очите. Направо са се и....и на метеното. Подивях, днес ще се чуя с тях, но не знам какво да правя. Трябва пак да се пробива, да се маже, за да се изравни и т.н. Къщата е разхвърляна и днес смятам да доизчиствам и подреждам. Май ще си стоя с крива лавица, всичко зависи от това, което ще ми кажат, но като им знам темпото на работа....
Отделно дето вчера в този силен дъжд, едва стигнах до спирката, естествено се намокрих, краката ми бяха влажни цял ден /боти, боти, ама и те попиват влагата/ и сега се моля да не съм настинала. Беше ужасно - то заляти улици, по тротоарите не може да се върви от коли и т.н. Срам и позор за управата на града - съсипаха го съвсем.
Нищо, че пуснах такова послание, днес няма да бъда настанена удобно и да си чета. Почвам да въртя парцалите и метлата Wink, ще извадя дебелите дрехи и т.н.
Пожелавам ви пълноценна почивка тези два дни, почивайте и заради мен. Прегръдки!

# 303
Добър дееен!
Дафиново листенце, този период не е и моят... Точно както си го описала и за себе си, така и за мен е!
Много неприятно с майсторите, направо нямам думи с такива хора, дето грам не внимават. Искам и ние на пролет да почваме ремонт, още от сега трябва да започнем да търсим майстор и то надявам се да попаднем на читав ... Че и квартира трябва да си търсим, ако почнем, че аз искам основно всичко да се кърти.... И няма как да си останем тук... Друг е въпросът ММ какво иска, амааа ще трябва да се съгласи с мен...
Важното е само читав майстор да намерим, дано!
Днес и утре поне сухо го дават, гледам сега и слънце се опитва да се покаже... Аз днес съм го определила за кратко навън и после готвене, имам едно меню изготвено за днес и мисля да го изпълня. Да видим дали ще ми се получи.
Пожелавам ви приятен ден и дано малко слънчице излезе, поне малко да освежи тези мрачни, мокри два дни! 🧡💛🍀

# 304
  • Пловдив
И аз съм на линя. ММ ни пази, а аз имам работа на компютъра. Трябва да наваксам с изостаналите задачи. Не ми стигна времето през седмицата. Както вървят нещата, може и да се наложи да понамаля задачите от "втората" работа. Лошото е, че нямам доверие на колежката, а не мога да си позволя да се издъня след толкова години работа с агенциите и градене на доверие.
И аз съм намислила разни неща за готвене, но първо трябва да понапазарувам. То мога и по чехли да отида до близкия магазин, но чакам първо една пералалня да се извърти.
За ремоните ви съчувствам. То не стига, че трудно се намират хора, всички са с ангажименти месеци напред, и накрая си оставят ръцете.
Приятни почивни дни на всички, тук се очертава хубав ден, но аз ще си остана вкъщи. Разходката ще е утре в изпълнение на разни задачи.

# 305
  • София
Ето ме и мен. От сутринта - такси, кафе, снабдител, чай и след малко готвач и отново такси.
Направих един голям пазар. Бая пари инвестирах. Като казвате, че сте готови с менюто, поне кажете какво сте измислили, та да плагиатствам. Иначе си мисля за един винен кебап, с гарнитура бял ориз. И "чопска" салата. За десерт панакота. Направих я вчера, преспа в хладилника и вече се е желирала. Grinning
Тези месеци и аз не ги долюбвам. Къде си мило, лято?
Изчезвам. Може би по-късно пак. Hug

# 306
  • Пловдив
О, аз имам сготвен спанак с ориз /ако чуете, че съм умряла от преяждане, със спанак с ориз ще да е било/, купих една тиква, имам голям пакет кори за баница. Ще направя половината кори на баница със сирене, другата половина на тиквеник. Сигурно ще си сваря малко тиква и ще забъркам една крем-супа. Моята девойка я парви по-добре от мен, но и аз не се давам. И ММ я харесва тази супичка. Купих си листа за лазаня, ще остане за през седмицата. Похвалиха ми един магазин за месо, понеделник или вторник имам път в тази посока и ще им пробвам каймата.
Една приятелка си идва по спешност от чужбина. Майка ѝ нещо е изпаднала в депресия. Не иска да се храни, стигнала е до болница. Та сега се чуди какво да я прави. А е толкова жизнен човек, направо не мога да повярвам, че изведнъж е изпаднала в такова състояние. Та да видим с какво мога да ѝ помогна.

# 307
Чудесни менюта споделяте, ние тъкмо сме навън, ама духа доста, хладно си е, дори за моите разбирания за студ, якето го вадя Ноември към края 😂
Нашето меню днес ще е пилешка супа, карначета, домашна руска салата, кекс и фокача... Ако изобщо успея с всичко де, макар че фокачата иска доста престояване след замесване... Май нея ще оставя за утре.
Може и едни следобедни катми, ако издържи печката на това натоваряане 😂 намерих си чудесна рецепта и мисля да ги опитам.

# 308
  • София
Полегнах за малко почивка. Изчетох ви и ви благодаря.
ДУНДИ от теб си "откраднах" идеята за спанак с ориз и тиквеник. Спанак ще си намеря, а във фризера са корите за баница и тиквата.
МИС Ю от теб си чопнах идеята за кексчето ( от няколко дни му се каня ), а пилешката супичка доядохме онзи ден. Заради катмите те наричам провокатор. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, не бих оставила кривата лавица. Да дойдат и да си я оправят. Все пак си им платила, не са ти я направили подарък. А и подарък да беше, пак трябваше да е както трябва! Викай ме, ако се наложи да ги бием!
МАГИ, намери ли си подходящ чадър? Германчето ми изгуби един любим чадър и не съм дребнава, но много съжалявах тогава, а и сега. Angry
НИА, преборихте ли се със зелената градинска придобивка? Grinning Споко, до април ще е все така, с моменти на затишие и на обостряне.
Да попитам къде се покриха ЛУННО ЦВЕТЕ, МЪНИЧЕТО, РАДИНКА, СГГ, СЕТИ_БЕТИ? Ееее, понякога съм бяла и добра, но този път не ви оправдавам. Я бързо пред строя и да рапортувате. Нали помните пожеланието на ЛУННО ЦВЕТЕ - до края на годината да се преместим в ново военно блокче. Така ако я караме, ще станем "новодомци" малко преди морския сезон. Grinning

# 309
Ох, Фло, не сме. Ние си ги влачим от май и спорадично се обаждат под формата на здрав сопол. В допълнение в момента сме с Коксаки (херпангина) или просто афти, или може би гъбички... И личният, и една педиатърка от Здравето не могат да решат кое от всичко е. Изписаха му 9 лекарства... В понеделник пак при тях да видят до къде е...
Поне яде и пие и температурата спря.
Та заради него съм направила една крем супа и всичко дружно ще ядем това Grinning

# 310
  • София
НИА, съчувствам на теб и на малчугана. Добре поне, че похапва.

# 311
Фло ,тук сме. Чета редовно нооо,........само битовизми. Служебно ще ме изпращат в София на някакво убочение и вече съм в лека депресия. Хич не го обичам този град,страшна лудница ми е. За яденето при нас е сложно. На всичко се мръщят,а и ММ ги научи че това което се яде на обяд ,не се яде за вечеря и обратното. Каката иска да си носи храна от вкъщи за училище,и всяка сутрин ставам в 5 че да и приготвя нещо.Ниа и аз като твоя дребчо нямам месец от последното разболяване и пак съм болна. Какво е това чудо нз.никога до сега не съм боледувала така и толкова често,а до преди година бях в аптека при всички болни . Момичета сега да Ви разкажа,че да се посмеете . Треснал ме е втори пубертет,и в понеделник съм на процедури по разкрасяване 😂. До сега съм сложила хеалурон в устните и разни дребни нещица по лицето а в понеделник при един колега на Фло. Лошо нещо е този пубертет. Хайде прегръдки за всички. Някой ден ще Ви разкажа аз как казах на ММ за малки,по точно как го бих с теста 🤣

# 312
Ей ме и мен. Днес шетах, пусках две перални, робота, миялната, готвих чушки с ориз и таратор, малкия отказа да яде чушките и сега за вечеря ще му правя бъркани яйца. За утре може би ще е червена леща, не съм го мислила още. Бях сега за час навън с кучето, друг луд в това време на разходка нямаше 😂 минала съм 3.5 км. За утренямам нищо запланувано, а малко не ме свърта у дома. Аз съм си напоръчала разни неща, 🫣 то не бяха нови боти, чанта, после обувки за чантата, козметика, днес заради едни чорапи на детето айде и едни панталони да му взема, че имаше в ХМ 20% отстъпка за покупка над 50 лв. Та всеки явно е с някакви лудости 🤭 Радинка се разкрасява, аз харча пари за покупки 😂 да сме здрави да изкарваме пари и щом мислим за такива неща, значи всичко ни е наред.
Хубава и топла вечер на всички!

# 313
Добро утро!
Утрото винаги е добро. Останалото зависи от нас.

Аз тази сутрин се събудих и нямаше интернет /все още няма - някакъв проблем на А1/, сега се свързах с мобилните данни на телефона и бързам да ви поздравя. Продължавам с пердетата - това е последно за момента. Майстора каза, че не е възможно да е крива лавицата, отговорих му да дойде да види. Уж ще го оправи, без да цапа, но не вярвам. Отделно и бойлера ми има нужда от почистване, че бръмчи и това ще се оправя другата седмица и.......... Тъкмо изчистих и пак ще се изцапа, но каквото. Та такива работи при мен. След като окача пердетата ще наготвя и ще се разкрасявам. След това, ако остане време ще си позяпам нещо.
Сети, нищо не каза за концерта Simple Smile
Радинка, яко те е ударил втория пуберитет Stuck Out Tongue
Момичета, много готвите, браво. На мен това изобщо не ми е любимо занимание, правя го, но без особено желание.
Това е от мен, хубав ден желая!

# 314
  • София
Прелитам над военното ни блокче.
От сутринта - волна програма. Изпих си бавно кафето, реших, че няма да се отчитам в Касата. Следващия месец ще е. После и аз се поразкрасих. Сега вече сме готови за тръгване. Отиваме на 70 годишен юбилей на наша приятелка. Приготвих си букет и за майка й. Ще й изпея песен за майката - много трогателна.
РАДИНКА, събра ми погледа. Grinning
Прегръдки за всички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт