КАУФЛАНД - ЛЯТО 2025 - тема 77

• 51 752
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Снимането е забранено. Ще си навлечете неприятности. Викате служител и проверявате, без снимки.
Моля? Снимам отивам на информацията показвам на служителя и трия. Те нали снимат с камерите. Дискриминация и тормоз на клиента. Аз не снимам да си го сложа в рамка в къщи.
Скрит текст:
Колкото до магазини и КЗП. Всеки има множество истории с продажници от КЗП. Излязоха ми с едно решение, което няма нищо общо със закона и съответно си го отнесоха по вътрешен контрол. Няма защо народа да плаща съдебни разходи за самозабравили се боклуци независмо дали са търговци или чиновници.

# 631
Най-редовно си снимам продукти/цени в магазина, дори баркодовете на продукти (за да не ги разнасям до сканиращите устройства). Не им снимам системата за охрана все пак, нито пък клиентите или интериора...И на Информация съм им показвала снимки даже, не е имало проблем.
Като цяло и аз избягвам вече да купувам уреди от Кауфланд заради новата им политика, особено ако са на по-висока цена. Последно връщах дефектни силиконови формички и прибор (неизползвани, но нямаше и какво да им ремонтират).
Най-много ми е любопитно какво се случва в случай на връщане на (неизползвана) стока в кутия, която е купена със скъсана/липсваща кутия в несъвършен търговски вид? Защото продават подобни артикули, а няма как клиентът да докаже, че стоката е купена така...🤔

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 19:53 от dolce miele

# 632
За целите на темата и аз снимам, но е забранено. Има надписи в магазина, казаха ми и на Информация.

# 633
На мен пък точно от Информация са ми казвали следващия път да снимам етикета с цената, ако имам някакви съмнения.😂

# 634
И аз да изкажа едно мнени за случая с дефектния уред. За него правите рекламация, че има дефект. Затова се праща на сервиз, от магазина не могат да вземат решение да върнат пари или да заменят уред. Можеше, ако уредът беше здрав и без следи от употреба да се използва тяхната гаранция.

Simple Smile

# 635
  • оттам, откъдето започва България
Явно практиките са всякакви навсякъде из филиалите.
Показах снимка по-напред.
Днес купихме мюсли барчета вместо фитнес 1+1 на цената на 1 (поради неправилно поставени цени)
След плащане на каса разбрахме цената, отидохме на информация и ни върнаха парите.
Направи ми впечатление, че хората на информация бяха повече от тези на касите.

# 636
На мен пък точно от Информация са ми казвали следващия път да снимам етикета с цената, ако имам някакви съмнения.😂

Така беше.
Вече има промяна и за това.

# 637
Явно практиките са всякакви навсякъде из филиалите.
Показах снимка по-напред.
Днес купихме мюсли барчета вместо фитнес 1+1 на цената на 1 (поради неправилно поставени цени)
След плащане на каса разбрахме цената, отидохме на информация и ни върнаха парите.
Направи ми впечатление, че хората на информация бяха повече от тези на касите.
В случая грешката е била тяхна, т.е. грешно поставен етикет/несъответстваща цена.

Така беше.
Вече има промяна и за това.
Не съм усетила тази промяна. Къде може да се види черно на бяло?

# 638
Ами трябва да снимам тайно табелите, Долче. Blush

# 639
  • София
Чак пък тайно да снимаме - абсурд.
Снимам си каквото и когато искам. Напр. оня ден ММ искаше да купя печена баница за внуците, но те всичките прегорели - снимах, изпратих да реши дали ги иска. Кутиите на чугунените тенджери - снимам и увеличавам упътването. То отделно ги отворих да видя кои са емайлирани, кои не. Не споменавам как лятото съм виждала клиенти небрежно да снимат под полите на момичета. Поне тях кой да изобличи?
 Няма какво да ми направят - едва ли ще ме обесят пред филиала.
Лелката и байчото от охраната не смогват да гледат крадците, че с мене ще се занимават.
За рекламация на стока над 35 - 40 лв винаги казват, че пращат до сервиз за мнение. Но и след това винаги са ми връщали парите.

# 640
Вчера взех ципура в тарелка на промоционална цена от седем лева за около 0.700гр. Браво на тях!  И ципурата (две на брой) беше прясна с кристално чисти очи.

# 641
Не снимам тайно и аз. Но пък и не снимам някакви конфиденциални неща.

# 642
Аз не мисля, че сннимките са проблем. А по-скоро, когато се снима видео с участието на служители и клиенти.

# 643
За цени ставаше дума, не за служители.

# 644
Здравейте, вчера взех кафемашина от кауфланд за 130лв. Сутринта остановихме, че машината има дефект (маркуча който трябва да дърпа водата от контейнера, пада и изобщо не може да се закрепи към машината) днес отидох с опаковката, касовата бележка и всички принадлежности и ми казаха, че нито щяли да ми върнат парите, нито да ми я заменят с нова. Отивала на сервиз и трябва да чакам 1 месец становище? За нещо, което е купено преди няма 20 ч. и нито е ползвано?? Опитах се да звънна в централата им, те не работят събота и неделя, общо взето останах меко казано разочарована.
Според мен е трябвало да настоявате да ви върнат парите имат такава оферта която е  все още на сайта им :

Ако не сте удовлетворени от качеството на нехранителен продукт*, срещу оригинален касов бон може да го върнете до 30 дни след покупка.

*В случай че продуктът е в запазен търговски вид, в оригинална опаковка и без видими следи от употреба. Не важи за подаръчни ваучери и за вече използвани продукти.

Аз имах същия случай преди няколко месеца и служителката ми каза че не може вече видиш ли не бил актуализиран сайта но се запънах и дори влязох да снимам  уведомлението по рафтовете , връщам се пак и тя вика пропуснали са да ги махнат . Ядосах се много не ми беше до парите все пак сме ги дали вече и викам добре сега ще звъннем първо в централата ви а после може и до КЗП да стигна  - смути се девойчето и ми вика ами ще направя компромис но да знаете че занапред това няма как да се случи . Тези дни като ходя ще погледна стоят ли табелките още по рафтовете . Щом са го упоменали и не сте я ползвали важи на 100 %.

Аз настоявах, служителката беше една възрастна грубиянка, която явно беше станала на криво. Помолих да ми извика управител, дойде някакъв който според мен не беше управител а просто нейн колега и почна да ми се обяснява как било политика на техният магазин, как били такива правилата.  Дадоха ми някакво хвърчащо листче на което пишеше - 1.връщане в сервиз, 2. Връщане на пари, 3. Замяна на продукт и бяха отбелязали 1.
Попитах щом ги има трите опции за какво ме задължават и почнаха да ми обясняват как не знам закона и подобни простотии. Излишно е да казвам, че накрая се поскарахме, за мен това е върха на малоумщината. За това пуснах и жалба до кзп, не че очаквам нещо да се случи от там.. но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт