Как се справяте с ежедневната хорска несъобразителност и простотия?

• 16 816
  • 322
  •   1
Отговори
# 165
Всеки ден, на път за работа, минавам по участък от една улица, където НЯМА тротоар и се налага да вървя по платното. Няма и никога не е имало тротоар, въпреки че кварталът се води разширен център, улицата е насред жилищните блокове и всеки ден оттам минават множество хора. Всеки ден ми се налага да се разминавам с коли, да изчакам да минат или ако вече няма как да им направя път, да се страхувам, че някой може да ме блъсне. Та, айде малко по-спокойно с нападките към майката, на която ѝ е писнало всеки ден да минава през рисков участък с количката, та чак и да ѝ свирят разни неандерталци.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 12:32 от Acid_Burn

# 166
Тротоари няма на много места или са заети от автомобили и това е причина да се слиза на платното. Пред нашия блок няма пешеходна пътека, няма и тротоар от едната страна. 5 години молим общината за пешеходна пътека. Иначе, за да минеш на тротоара, слизаш на платното и тичаш. Сам човек добре - а с количка?
В никакъв случай не приемам мятане на обувки, камъни или каквото и било по шофьорите, намирам го за абсурдно, но и това "не й дреме за детето, защото слиза на платното", е много преувеличено.

Съгласна съм. Понякога се налага, обаче слизайки на платното трябва човек да е наясно, че е в чужда зона и вече не е в правото си. Респективно да се оглежда и да прави път, а не да има претенции към автомобилите, които са в правото си. Точно както и кола, ако се качва на тротоар, не е вече "в свои води".

# 167
  • София
Черна станция, мисля, че жената обясняваше, че случката е била на светофар.
Но пак казвам, хвърлянето на неща срещу коли е абсурдно.

# 168
Да, видях. Но аз писах в отговор на много постове. За светофара е права да протестира. Не и да хвърля камъни, ако е била тя. А и със светофарите не е много ясна работата. Има един светофар на "Христо Ботев" и "Стамболийски", където при десен завой за към църквата свети зелено за колите и червено за пешеходците. И така минават няколко коли и изведнъж си остава зелено за колите, ама вече става зелено и за пешеходците. И те доста изненадващо, ако не я знаеш работата, ти скачат на зебрата.

# 169
Ето случка от преди малко, която ме изразни страшно много. Някакъв младеж, видимо на 20, 20 + години, върви с кучето си по тротоара. На метри пред мен (10-15 м.) вървеше жена/момиче, загледа я, и като я подмина продължи да я гледа още няколко секунди, течаха му лигите... Като се разминах с него отправи грозни възклицания към мен, като: "Лелеейй, офф, ссст..... Предполагам че и към нея е имало подобни. Ако не беше с куче, и то питбул, навярно щях да му се озъбя и да му кажа нещо. Единствено това ме спря. Като нищо ще пусне повода и ще насъска кучето срещу мен. Такъв простак не очаквам да си е възпитал кучето добре. Изкарва ме от релси такова ниско ниво, ниска култура и липса на всякакво възпитание. Ами ако това е в някой по-късен час, като нищо ще скочи на някоя жена, ако е сама. Направо побеснях отвътре!

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 19:42 от Borqna Sto 771419

# 170
  • София
Borqna Sto, знам че не е приятно, обаче докато не си минавала покрай строеж с войници (по соцвреме имаше и такива, предимно от малцинствата пращаха там), нищо не знаеш Simple Smile

# 171
Borqna Sto, знам че не е приятно, обаче докато не си минавала покрай строеж с войници (по соцвреме имаше и такива, предимно от малцинствата пращаха там), нищо не знаеш Simple Smile
Да, аз нямам 40 още, не знам как е било тогава. Но, на мен не ми се случва за пръв път. Искам да кажа, че ме изкарва извън всякакво равновесие такова поведение спрямо жена. Не мога да не го споделя, защото темата все пак е свързана с простотията.

# 172
И аз помня строежите. Помня и една лаборатория в центъра, работеха предимно мъже в нея. Не можеше да минеш оттам без да се надигане вълна от подвиквания, подсвиркане и още ред звуци

# 173
Да, аз нямам 40 още, не знам как е било тогава. Но, на мен не ми се случва за пръв път. Искам да кажа, че ме изкарва извън всякакво равновесие такова поведение спрямо жена. Не мога да не го споделя, защото темата все пак е свързана с простотията.

Ама аз от поста ти разбрах, че той нищо не е казал на момичето, нито я е закачил. След като е отминала на себе си си е говорил колко яка мацка е. А ти си го подслушала без да искаш.

# 174
Не. Казах че тя беше на метри пред мен, не бяха близо. Може би поне на 10-15 метра. Просто видях след нея как се обърна и продължи да я гледа за секунди. Малко след това мина покрай мен, много добре видях че ме загледа, понеже вървеше срещу мен. Да не говорим, че аз не съм грозна и освен всичко съм с голям бюст, и най-вероятно това му е привлякло вниманието. Правят го редовно. Но обикновено не казват нищо. Всъщност случвало се е да направят коментар, но не много често. Като е минавал покрай нея дали е имало коментар не знам, най вероятно е имало. Дори не можах да видя как изглежда жената, не съм сигурна и за годините й, от там ми се стори че е на 20+, просто по походката, в гръб трудно се преценява.
Явно не съм го написала разбираемо, ще си поправя поста, за да стане по-ясно, сега го прочетох пак.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 18:56 от Borqna Sto 771419

# 175
Преди малко на косъм да се стигне до бой между колоездачи и шофьор на автомобил.
Живея в малко населено място с тесни улички и тротоари - налага се всички участници в движението да се изчакват, за да не стане ПТП.
Много велосипедисти обаче (особено в Германия пък) смятат, че правилата не важат за тях.
Беше се стигнало до намесата на полиция, защото шофьора е набил спирачки докато двама велосипедисти най-необезпокоявано са си карали по автомобилното платно, защото не им се занимавало да внимават с пешеходците по тясната велоалея.
Шофьорът беше толкова побеснял, че едва го удържаха да не удари някой шамар на каращите колело.
Аз също карам колело, но никога не бих излязла в час пик на главна улица където няма велоалея.

# 176
  • Melmak
И в Германия ли велосипедистите се имат за удароустойчиви?

# 177
И в Германия ли велосипедистите се имат за удароустойчиви?

Идея си нямаш колко са нагли.
Понеже знаят, че шофьорите трябва да внимават с тях и много често се държат крайно безобразно.

# 178
Е добре де, тия хора нямат ли изобщо инстинкт за самосъхранение? Как можеш да повериш живота си на непознати шофьори? Не разбирам тая логика.

# 179
Е добре де, тия хора нямат ли изобщо инстинкт за самосъхранение? Как можеш да повериш живота си на непознати шофьори? Не разбирам тая логика.

Наивно вярват, че като са в Германия и всеки шофьор винаги спазва правилата и винаги може да набие спирачки.
Преди години станах пак свидетел на инцидент при който велосипедист изхвърча от храстите на пешеходна пътека без дори да се огледа - беше блъснат от жена, която беше сигурна, че никой не пресича.
Бива ли поне да не се огледаш? Пешеходна пътека ама все пак...

Общи условия

Активация на акаунт