Номинации за най-голяма муня (тема 13)

• 59 160
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Стискам палци, че и аз чакам въпросната рецепта Bowtie

# 466
  • Street of Dreams
И моята мунщина на тема яйца.
Скрит текст:
Муня е енергоспестяваща, откакто се помни и мрази излишните движения. Отваря хладилника, вади две яйца и както ги държи с едната ръка, с другата отваря долно кухненско шкафче, вижда дръжката на любимия си тиган и я дръпва леко. Разбира, че така няма да стане, оставя яйцата на плота и пак, този път по-категорично подръпва тиганя. Малко лирично отклонение - муня не живее сама, а с още по-енергоспестяващ младеж, който явно последен е редил тавите и тигана в шкафа. Та, дръпва муня тигана, тръгва да излиза той, а след него почват една след друга да се изсипват тави и тавички с различен диаметър, но с еднакво оглушителен шум. Ошашавена и почти оглушала муня финтира емайлирано-тефлоновия водопад, хванала дръжката на тиганя с едната ръка, а с другата опитваща да спре последно пристигащата голямата тава за пълнени чушки. Успява.
В този момент едното яйце се търкулва по плота, започва свободно падане, счупва се върху дръжката на тигана и пада в тавата за чушки. Подът може и да е осеян с тавички, но поне беше спасен от миене, констатира практично Муня.

Преди да дочета до края си представих как яйцата падат и се пръскат по абсолютно всички съдове, тигани и тави и пада голямо миене след това.

# 467
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И моята мунщина на тема яйца.
Скрит текст:
Муня е енергоспестяваща, откакто се помни и мрази излишните движения. Отваря хладилника, вади две яйца и както ги държи с едната ръка, с другата отваря долно кухненско шкафче, вижда дръжката на любимия си тиган и я дръпва леко. Разбира, че така няма да стане, оставя яйцата на плота и пак, този път по-категорично подръпва тиганя. Малко лирично отклонение - муня не живее сама, а с още по-енергоспестяващ младеж, който явно последен е редил тавите и тигана в шкафа. Та, дръпва муня тигана, тръгва да излиза той, а след него почват една след друга да се изсипват тави и тавички с различен диаметър, но с еднакво оглушителен шум. Ошашавена и почти оглушала муня финтира емайлирано-тефлоновия водопад, хванала дръжката на тиганя с едната ръка, а с другата опитваща да спре последно пристигащата голямата тава за пълнени чушки. Успява.
В този момент едното яйце се търкулва по плота, започва свободно падане, счупва се върху дръжката на тигана и пада в тавата за чушки. Подът може и да е осеян с тавички, но поне беше спасен от миене, констатира практично Муня.

Преди да дочета до края си представих как яйцата падат и се пръскат по абсолютно всички съдове, тигани и тави и пада голямо миене след това.
Остави миенето, но миризмата...

# 468
Е, те пресните сурови яйца, ако са си наред, не миришат кой знае как.
Миенето - за СМ, ама по шкафове и под, особено в непосредствена близост до шкафовете, се налага човек да пипне. А как гадно се чисти белтък от гладки повърхности и фуги на паркет...Frowning1 Сега, не вярвам някой да пита откъде знам това, щом съм в темата Simple Smile

# 469
Аууу, значи не само съм голяма муня, но и голяма късметлийка Simple Smile

# 470
  • Бургас
Ножиците си свършиха работата! Днес се запътих и зарових,  директно на мястото където беше затрупан тефтера ! А няколко пъти проверих там!

# 471
  • Fairbanks, Alaska
То винаги е така. Оказва се, че същото това място си го погледнала n-пъти преди това, но чак сега забелязваш, че търсеният предмет е там.

# 472
Не е толкова мунско, колкото летящо в облаците: Joy

В неделя виждам от терасата комшийката се прибира и под ръка носи плажен чадър. Викам си, в Гърция ли е толкова топло сега или другаде са били? Thinking Мисля си, ако врътне малко поглед и ще я питам откъде се връщат. И в това време зацепвам, че тя не носи чадър, а връзка праз - явно достатъчно дълъг. Joy Така ме напуши смях, че директно се прибрах. Муня вижда това, за което мечтае. Joy

# 473
  • при късмета
Преди няколко дни, щях да запаля апартамента. Ще пържа картофи в тиган, нещо, което не съм правила от не помня колко години. Загрява олиото, слагам картофите, бъркам, бъркам, не се пържат и това е, стори ми се много време. Оставих ги за съвсем малко, като се върнах в кухнята и отворих капака, всичко черно. Явно са като млякото. Изчаках да изстинат, изхвърлих ги, долях мазнина и оставих пак да загрява. Отидох само до тоалетната докато загрее олиото. Връщам се в кухнята, тигана гори. Ама с яки пламъци, не да пуши само. Изгасих котлона, взела съм тигана с първа реакция да го сложа в мивката и някак загрях, че това е възможно най-лошото нещо, което може да направя. С перспективата да се осакатя, като зациклих на какво не трябва да правя и няма мърдане,  да си спомня какво да направя, не мога. А капака стои до мен и аз продължавам над печката да държа тигана, ще запали абсорбатора. извиках мъжа ми, та дойде да оправи положението, сложи тигана на плочките и го захлупи с капака. Не бях блокирала така скоро. Добре поне, че не тикнах тигана в мивката, да се разхвърчат тези пламъци, че хем да се осакатя, хем да запаля кухнята.

# 474
  • here and now
Аз, като запалих така чугунения тиган, тичах на терасата и с хавлия гасих пламъците..
После, като запалих и другия, пак така действах..
Детето тогава каза, че все едно гледа филм на живо...
Надявам се трети път да няма, но пък си имам процедура при такива ситуации..

# 475
  • при късмета
Аз по принцип знам какво да правя. Но блокирах на предния момент, какво да не правя. В главата ме беше само "не при вода, не при вода" и до там. Блокирането ми е мунска изцепка, по принцип мисля и по-бързо и по-адекватно и така действам. Какво стана, не знам

# 476
  • Deutschland/HE
Аз, като запалих така чугунения тиган, тичах на терасата и с хавлия гасих пламъците..
После, като запалих и другия, пак така действах..
Детето тогава каза, че все едно гледа филм на живо...
Надявам се трети път да няма, но пък си имам процедура при такива ситуации..

Дано да не ти се случва трети път.
Жената на бившия ми шеф така беше подпалила тигана, той тръгнал да го гаси и доста лошо си беше изгорил ръката. След това всички си купихме пожарогасители за кухните, а той купи и някакво пожарогасително одеяло.

П.С. Сега имаме два, един в кухнята и един до газовия грил.

# 477
Ние на една Нова година щяхме да се подпалим с "прост" бенгалски огън,но това е друго...

# 478
Преди няколко дни, щях да запаля апартамента. Ще пържа картофи в тиган, нещо, което не съм правила от не помня колко години. Загрява олиото, слагам картофите, бъркам, бъркам, не се пържат и това е, стори ми се много време. Оставих ги за съвсем малко, като се върнах в кухнята и отворих капака, всичко черно. Явно са като млякото. Изчаках да изстинат, изхвърлих ги, долях мазнина и оставих пак да загрява. Отидох само до тоалетната докато загрее олиото. Връщам се в кухнята, тигана гори. Ама с яки пламъци, не да пуши само. Изгасих котлона, взела съм тигана с първа реакция да го сложа в мивката и някак загрях, че това е възможно най-лошото нещо, което може да направя. С перспективата да се осакатя, като зациклих на какво не трябва да правя и няма мърдане,  да си спомня какво да направя, не мога. А капака стои до мен и аз продължавам над печката да държа тигана, ще запали абсорбатора. извиках мъжа ми, та дойде да оправи положението, сложи тигана на плочките и го захлупи с капака. Не бях блокирала така скоро. Добре поне, че не тикнах тигана в мивката, да се разхвърчат тези пламъци, че хем да се осакатя, хем да запаля кухнята.

Аз при подобна ситуация включих абсорбатора. Като се разгоря този огън! В моя случай бяха бебешки шишета, пластмасови. Щяхме да запалим къщата и да отровим детето! Миризмата беше непоносима!
А защо пластмасови шишета? Защото когато майка ми е била бебе, леля ѝ я изпуснала на земята, заедно със стъклената бутилка, в резултат от което майка ми имаше белег от носа до устата… не посмях да ползвам стъклени….

# 479
  • София
Някой по-назад спомена приятната миризма на котешка консерва. Една сутрин, едва станала, първото нещо е да сипя пауч на котарака и разсеяно облизах лъжичката. Ами... колкото прекрасно на мирис, толкова гадно на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт