Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 10 585
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Има тема за МБ във форума, посъветвайте се там коя лаборатория е добра в това във Варна.

# 211
Благодаря много, Semirra,
Имаме ДНК фрагментация при него, 8% е.
Предполагам, че ще пуснем отново преди новия ни опит.
Миналата година февруари месец имах операция, в която отстраниха единият яйчник, както и септум в матката, тогава правиха и хистероскопия. Дали трябва отново сега, нямам идея дали година и половина е много време 🙄
ПИД нямаме, защото беше единствено ембрионче.
Единствено хистероскопия, ДНК фрагментация при мъжа ви и ПИД на ембриони ми хрумват - направили сте доста!

# 212
Ако искате да направите всичко, направете диагностична хистероскопия с надраскване преди трансфер. Това ако правите ПИД и съответно замразяване. Много е над година, да. ДНК фрагментацията по-скоро не е толкова нужно да повтаряте, освен ако не искате като контрола в различна клиника. 8% е супер, ако не е сменен начин на живот в лоша посока и изследването е от читава клиника, трябва да е ок.

# 213
  • Sofia
Leda, аз също препоръчвам хистероскопия да направиш отново за всеки случай. Имайки в предвид ендометриозата може пак да е направила някакви бели там. По-добре за по-сигурно да се види отново. Дето казва Semirra, може да комбинирате с надраскване чувала съм, че след това има повече успехи. В четвъртък правихме уж диагностична да се види дали има полип понеже имаха съмнение - оказаха се 2, та ги е премахнала док. Коментирахме, че възпаление в тялото и автоимунитет може да ги накара да израстват и то бързо. Знае ли се тази ендометриоза какви може да ги свърши. Стискам палци всичко този път да се развие добре.

# 214
Благодаря, мили Semirra и Rouina91! ❤
Ще попитам за хистерескопията да я вмъкнем някъде, все пак има време. Четох, че всички тези манипулации, при които има влизане в матката са си риск въпреки цялото дезинфекциране и затова някак не ги приемам с неохота. Иска ми се да ги сведа до минимум, при жени като нас и трансферите са риск в известна степен.
Аз, доколкото знам, надраскването е обикновено месец преди трансфера. Пък аз нямам лигавица, понеже съм с потиснат цикъл, та едва ли ще има какво да се надраска. Но ще попитам и за това ❤
Съжалявам за полипите, Rouina! Да, и аз знам, че е до предразположение на организма. Важното е, че сте ги махнали! Аз имах две миоми преди 3 години, тогава бяха по над 4 см и двете, сега също имам, но са мънички и са в самия мускул на матката, а не вътре в кухината. Тоест, ето аз пък съм предразположена към тях.
Толкова труден и дълъг път ми се струва, че понякога изпадам в безпомощност и си казвам, че просто няма да имам деца.
Но ще се справим, ние сме силни мами! 🙏

# 215
Здравейте! След 4 неуспешни инсеминации в Селена ми предстои кандидастване за фонда за ин витро,но искам да сменя клиниката . Има ли момичета ,които да са минавали през това ако може да споделят как става това със смяната на клиниката и от къде мога да си искам документите от инсеминациите ?

# 216
Здравейте, момичета! Днес си изследвах ЧХГ и излезе положителен. В петък или събота да повторя теста, за да видя дали се удвоява?

# 217
  • Sofia
Здравейте, момичета! Днес си изследвах ЧХГ и излезе положителен. В петък или събота да повторя теста, за да видя дали се удвоява?
Петък, по същото време, по което си го направила и днес. Горе долу да има 48 часа от 1вото изследване е целта. Ако не се е удвоило напълно не се стряскай. Понякога се удвояват и малко по-бавно, но трябва да има значително покачване от днешният резултат.

# 218
Много ти благодаря! Пожелавам на всички да имат положителни резултати и успешни и щастливи финалчета.
Петък, по същото време, по което си го направила и днес. Горе долу да има 48 часа от 1вото изследване е целта. Ако не се е удвоило напълно не се стряскай. Понякога се удвояват и малко по-бавно, но трябва да има значително покачване от днешният резултат.

# 219
Здравейте, момичета! Предстои ми инвитро в Репробиомед при д-р Ковачев. Трябва да си пуснем разширени микробиологии с мъжа ми, но сме чак от Варна. Дали е задължително да ги пуснем в Репробиомед или може тук във Варна някъде?
Може да ги пуснете където решите ! Успех 🍀

А може ли да ми кажете какво точно включват тези разширени микробиологии освен уреаплазма, микоплазма, гонорея?

# 220
Привет, от днес ми включиха Оргалутран сутрин по 1 инжекция. Доколкото разбрах, за да предотвратим хиперстимулация. Тръгнали са доста фоликули по 14-15 от всяка страна. Малко се притесних честно казано, че са толкова много. Вече усещам подуване и тежест а съм 5 ден от началото на стимулацията. Някоя от вас да е имала толкова много и да не имала проблеми и тежки ситуации?

# 221
  • Sofia
Привет, от днес ми включиха Оргалутран сутрин по 1 инжекция. Доколкото разбрах, за да предотвратим хиперстимулация. Тръгнали са доста фоликули по 14-15 от всяка страна. Малко се притесних честно казано, че са толкова много. Вече усещам подуване и тежест а съм 5 ден от началото на стимулацията. Някоя от вас да е имала толкова много и да не имала проблеми и тежки ситуации?
Оргалутрана се ползва за блокиране на овулацията, а не за предотвратяване на хиперстимулация. Него ще поставяте до последно за да не изтървете положението дето се вика. С толкова фоликули си мисля, че хиперстимулацията е неизбежна. Адресирайте дискомфорта към лекаря си, ако има начин да се облекчи положението или да се намалят дозите. Това вече те ще преценят.

# 222
Здравей Monita, аз бях с по 15-20 фоликула във яйчник и изкарахме общо 24 яйцеклетки. За предотвратяване на хипер стимулация бях на ниска доза гонал (125 първите дни и после 150 до края, общо 12 дни) и за тригер приложихме гонапептил вместо овитрел. Да, имах лека тежест и подуване ниско в корема, но нямах никакви други неразположения и водих нормален живот. Включително след пункцията всичко беше наред и нямах други неразположения. Ако имаш по-сериозни оплаквания задължително го коментирай с лекаря ти.

# 223
Можеш да си помогнеш като приемаш повече протеин, пилешка супа, яйца и т.н. Доколкото знам за предотвратяване на хиперстимулация изписват достинекс. Това разбира се го преценява лекаря.

# 224
Много много протеин! Толкова съжалявах че не приемах достатъчно. Имах по 20+ фоликула във всеки яйчник, все огромни, два месеца по късно още имах болки. И аз си мислих че проблема ще ми е че нямах свеж трансфер.. пък то какво стана... От тогава не съм спряла протеина. На седмица веднъж дърпам по една супа, ям авокадота.. въобще целия ми живот се промени след таз пуста стимулация.

Бях целия ден в болницата вместо двата часа които държат повечето. После седмица едвам ставах от леглото.
12 яйцеклетки, 9 годни, 6 оцеляха. На втория трансфер съм, първия свърши с БХ. Толкова ле е страх че ще трябва да правя втора стимулация че направо ми се повръща. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт