Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 9 815
  • 245
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia

Това бяха последните хормони на около 7 ден от стимулацията. Тригъра беше на 8ми ден, а пункцията на 10тия. Имах само 4 фоликула като в 3 от тях е имало яйцеклетки. 2 от тях не са били годни, та само една оцеля.

# 196
Ех, наистина би трябвало да са поне 5, доколкото чета. Може стимулацията да не е била подходяща или просто лош късмет.
Успех ти желая на следващия опит! 🍀

# 197
Не се притеснявай за ниския естрадиол. Той се увеличава при размер 16-18мм. Фоликул четата са мънички още. Имаш 4 със сходен размер. И много често не се виждат всички хубаво. Може да са повече. Според мен накрая може да са и повече. Успех! 🍀

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 02:20 от Stefaniya

# 198
  • Sofia
Това ми беше мисълта и на мен. Естрадиола не винаги е показателен и не винаги трябва да се водиш по него. Моят беше висок, пък нямаше толкоз фоликулите, колко очаквах. Всичко ще е наред, стискам палци и много ти благодаря за пожеланието.

# 199
Привет момичета, бих искала да се запиша във Вашата темичка с пожелание за късмет на всяка от Вас!
Ще разкажа малко за себе си:
Скрит текст:
На 34 год съм, ММ на 36, от доста години правим опити, но неуспешно и честно казано несериозно. От 3 години посещаваме репродуктивни специалисти, като докато попаднем на сегашната ни лекарка се наслушахме на "вие сте млади, имате време, нищо ви няма". Та накратко - дефицити на витамини, хипотиреоидизъм, две хистероскопии за премахваме на полипи и удебелена лигавица при мен, при ММ - Олигоастенотератозооспермия. Имаме решение от фонда с мъжки фактор от Януари тази година и тряваше да стартираме процедура Февруари, но за първи път в живота си тогава видях 2 черти, всичко приключи с мисед в 7 г.с. и след това докторката каза щом веднъж е станало ще стане пак и отложихме процедурата за есента.

Сега вече в настоящето - от тази събота (2 ден на МЦ) стартирахме първа стимулация с Пурегон 150, но тъй като съм с много антрални (20+ от всяка страна) и ме притеснява да не тръгнат много. Някоя от вас да е имала сходна ситуация, може ли да сподели?

# 200
Здравейте на всички ,отново съм тук за който ме помни Simple Smile Последният ми опит беше март и приключи неуспешно ,та сега започвам отново (имам замразени ембриончета) .
И още с първите изследвания се сблъсквам с проблем . НК клетките са се повишили много от последния път . На какво може да се дължи това ? Доктора каза ,че ще направим двойна доза вливки този път и отново ще пия преднизолон кортико ,но все пак остава въпроса защо са почти двойно повишени
Ще прикача снимка на резултатите  

# 201
  • Sofia
Здравей, виждам, че имаш и положителна ANA. Има ли нещо автоимунно диагностицирано или оплаквания някакви?
Ако има активно възпаление в момента може да качват клетките.
Желая успех да се случат нещата.

# 202
И аз това попитах доктора,но той каза че най-вероятно е от псориазиса който имам от много години . По принцип не е активен в момента и не знам дали влияе .
Аз видях  ,че на новите изследвания няма ANA и реално не знам в момента какво е положението

Здравей, виждам, че имаш и положителна ANA. Има ли нещо автоимунно диагностицирано или оплаквания някакви?
Ако има активно възпаление в момента може да качват клетките.
Желая успех да се случат нещата.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:59 от pattyK

# 203
  • Sofia
Псориазисът е автоимунно заболяване, да не говорим, че много често отключва и псориатичен артрит. С такива отклонения в ANA-та които си имала и с тези завишени стойности според мен си струва да направиш консултация с имунолог ако не си по-сериозна и евентуално ревматолог. Не препоръчвам да правите нов трансфер преди да стане ясно има ли причина и каква е.

# 204
Тоест псориазиса би бил пречка ,така ли ?!Аз имам вече 4 неуспешни опита . С мъжки фактор сме. Правила съм всевъзможни изследвания . Реално след няколко дни са ми назначени инжекциите и нямам среща с доктора . А мен тези изследвания ме притесняват много
 quote author=Rouina91 link=topic=1799946.msg50242826#msg50242826 date=1758635631]
Псориазисът е автоимунно заболяване, да не говорим, че много често отключва и псориатичен артрит. С такива отклонения в ANA-та които си имала и с тези завишени стойности според мен си струва да направиш консултация с имунолог ако не си по-сериозна и евентуално ревматолог. Не препоръчвам да правите нов трансфер преди да стане ясно има ли причина и каква е.
[/quote]

# 205
  • Sofia
Писах ти на лично. Не съм лекар, но според мен е възможно. Още повече, че по изследванията си показва, че има скрито възпаление. Имам доста лош опит с такова по време на предишният ни цикъл. Моят съвет е да не избързваш, но това ти си го прецени.

# 206
Момичета,
След около 2-3 месеца ни предстои трета стимулация.
Имаме вече 2 неуспешни инвитро опита, само един трансфер, единствено ембрионче, нямам тръби, АМХ=0,7, 33-годишна съм.
Моля ви, посъветвайте ме какво да изследвам през това време.
Имам следните изследвания:
- тромбофилия - имам такава хомо по PAI и хетеро по Лайден и MTHFR, имам назначена терапия;
- микробиом от август тази година - имах кандида, малко стрептококи, лекувахме ги с антибиотик, остава само обливането с лактобацили (което се забави заради операция и прием отново на антибиотик);
- кариотип - слава богу, и при двамата е нормален;
- при двата опита НК клетките ми бяха на долна граница, приемах Преднозолон F за всеки случай;
- KIR профил - аз съм с халотип АА, а кандидат таткото е с лиганди C1 и С2, сега чакаме резултати от HLA C1/C2 за по-точно определяне на вида алели. Това малко ме притеснява, но доколкото разбирам с терапия нещата не са невъзможни.
Аз съм на потискане със Золадекс и нямам цикъл, така че няма как да направя ERA тест за имплантационен прозорец. Плувците ги изследвахме последно началото на година, милите, без отклонения са ❤
Искам да сме изследвали всичко и да изключим повечето възможно пречки за имплантация.

# 207
Единствено хистероскопия, ДНК фрагментация при мъжа ви и ПИД на ембриони ми хрумват - направили сте доста!

# 208
Здравейте, момичета! Предстои ми инвитро в Репробиомед при д-р Ковачев. Трябва да си пуснем разширени микробиологии с мъжа ми, но сме чак от Варна. Дали е задължително да ги пуснем в Репробиомед или може тук във Варна някъде?

# 209
Здравейте, момичета! Предстои ми инвитро в Репробиомед при д-р Ковачев. Трябва да си пуснем разширени микробиологии с мъжа ми, но сме чак от Варна. Дали е задължително да ги пуснем в Репробиомед или може тук във Варна някъде?
Може да ги пуснете където решите ! Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт