Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 9 873
  • 248
  •   2
Отговори
# 240
Аз имах същата ситуация и даже все още съм хремава. Не съм приемала антибиотик - пих Стаматин, сироп, хапчета за смучене и парацитамол, но хремата все още си я имам. Не се притеснявай, всичко ще е наред.
Здравейте, от вчера започнах втори опит инвитро, този път по къс протокол, но за съжаление тази вечер ми се появи хрема и запушен нос и се притесних доста. Имала ли е някоя от вас подобна ситуация.

А може ли да се използват някакви капки за нос поне вечер, защото много се запушва и не мога да спя.

# 241
Пробвай със солен разтвор, продават го по аптеките. Знам че тези евкалиптовите мазила също могат и са по билкови.

# 242
Аз използвах и капки за нос и по бабешки си слагах ракия в носа и вечер ме мажеше и  масажираше мъжа ми. Гледах да не стигна до антибиотика.
Аз имах същата ситуация и даже все още съм хремава. Не съм приемала антибиотик - пих Стаматин, сироп, хапчета за смучене и парацитамол, но хремата все още си я имам. Не се притеснявай, всичко ще е наред.
Здравейте, от вчера започнах втори опит инвитро, този път по къс протокол, но за съжаление тази вечер ми се появи хрема и запушен нос и се притесних доста. Имала ли е някоя от вас подобна ситуация.

А може ли да се използват някакви капки за нос поне вечер, защото много се запушва и не мога да спя.

# 243
Благодаря много за отговорите. Започнах с промивки на носа със солен разтвор и си намерих капки с прополис, които предлагам няма да навредят. Иначе гледай за спрей за нос Симулан, в листовката пише че може да се използва от бременни, макар и аз да не съм още. Надявам се да се оправя уикенда, ако не в понеделник съм при доктора и ще го питам какво може да се направи. А вие какви капки сте ползвали?

# 244
Аз попринцип избягвам капките, не само в случаите когато съм в процедура. В последните години много чувствителна ми е станала лигавицата в носа и само едно пръскане и след това едвам се отървавам от капките не мога да дишам без тях, затова си купих инхалатор и си правя инхалации с физиологичен разтвор , напълно безвредни са и по време на стимулация и след трансфер могат да се правят , също така съм доволна от спрея на йалоклийн той е на основата на хиалуронова киселина.

# 245
Аз също съм го чувала (в Надежда), на мен ми звучи като научна фантастика да се поглъщат. Не бих върнала два ембриона на 35г., казвали са ми, че трудно ще ги износя, защото съм дребна и всичко ми е дребно. А на 25г. пък съвсем. В момента съм бременна, с 1, трудно е, страшно е, не ми се мисли да бяха 2. По-голям е шансът статистически все едното да се хване. Но по-голям шанс за 2 живи деца има при отделни трансфери на 2 ембриона, не при един трансфер.
Радвам се за вас, успех Ви желая!  Innocent В крайна сметка, в деня на трансфера се оказа, че единият има забавено развитие, затова ги върнахме и двата. Но със сигурност, ако и двата бяха перфектни, щеше да са отделни трансфери.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 20:37 от dragon.fly

# 246
Здравейте, абсолютно нова съм по темата. Получихме одобрение от фонда (мъжки фактор)  Предстои ми посещение при доктор и стартиране на терапия за ИКСИ след изследванията. Може ли някой да ми сподели как сте се чувствали по време на стимулацията, качихте ли килограми, личеше ли си, успявахте ли да работите, както и какво е абсолютно забранено да се прави и какво е препоръчително!
Благодаря предварително и успех на всички!

# 247
Аз не качих килограми, някои дами качват малко. Най-често има дискомфорт от подуването заради яйчниците, не е болка за умиране в повечето случаи. Аз работех без проблем. При една от 4те стимулации яко ме удари хормонът и ревях неконтролируемо два дни, но не беше особена драма, мина и това. При другите три стимулации си бях съвсем адекватна.

Яжте здравословно, не пийте алкохол. Ако може и 1-2 месеца преди стимулацията де. Наблегнете на протеин при стимулацията. Цигарите ги спрете овреме ако пушите, а не да се стресирате допълнително по време на стимулация. Спортът се ограничава към средата-края на стимулацията (или каквото посъветва докторът ви според случая), за да се пазят яйчниците.

# 248
  • Sofia
Здравей, MelanyS, моето мнение е, че това е абсолютно индивидуално. Ние стартирахме с 12 антрални фоликула, като по време на стимулацията първите няколко дена ми беше подут корема, след това някак си от 12 започнаха да намаляват и да не се развиват, следователно и подуването започна да се усеща по-добре. Накрая бяха останали само 4, като се чувствах съвсем нормално, без болка,  дискомфорт и подуване. Килограми не съм качила, дори отслабнах. Дали заради стресът не знам, но тези килограми, които загубих дори сега не мога да си ги върна, а си ми бяха добре. Работех си аз, но през голяма част от времето съм хоум офис, та това не е проблем за мен. При мен започнаха проблеми след пункцията при започване на естрогена и прогестерона. Тогава започна да ми се подува корема и да имам запек, като подуването и в момента го има от време на време.
Зависи с колко фоликула ще стартирате и колко ще се развият, ако са много ще сте по-подута и може и да си личи.

Общи условия

Активация на акаунт