Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 12 920
  • 353
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Мен пък точно след 1вата стимулация и новините, че от 3 извадени яйцеклетки, 2 не са годни ме хвана страх и сериозно обмислям да изследвам ембриони, ако успеем да направим нещо през този цикъл. Дано доки е права и всичко това е било от възпалението, което в момента е започнало да пада според последните ми изследвания. Ще видим, че не е и малко като пари в движение ще го мислим и обсъждаме с мъжа ми.

# 346
При мен извадиха 13 яйцеклетки, 11 се оплодиха и 3 останаха като ранни бластоцити. Един трансферираха на свеж и беше неуспешен. Сега имам 2 замразени явно с неясно качество. Четох, че ранните бластоцити се имплантирали доста по-трудно. Логично е. Имате ли опит с такива ембриони?

# 347
По повод добавките за подобряване на качеството, да си питам и аз в тази връзка. Някой правил ли е терапия в барокамера и имаше ли подобрение в качеството на яйцеклетките и сперматозоидите?

# 348
MERA Аз съм при Цветков във Вита. Най-доброто решение, което взех след като бях в МЦ Щерев с първата стимулация и слушах как Я били некачествени.

# 349
Момичета, и на мен ще ми е полезно да споделите как оптимално да се подготвим за стимулация.
На мен ми предстои трета такава, от предишните две сумарно имаме едно единствено ембрионче с много кратка имплантация 😥
Аз съм с един яйчник и това е причината за малкото извадени яйцеклетки, а четвъртата степен на ендометриоза, която имам, много влошава качеството им.
Аз приемам опти ова, отделно още Неоф0лик мета, омега 3 и 6, убиквинол, мелатонин, витамин В комплекс, витамин D и пробиотик (Crisp@ct и Гинофилус), антиоксидант глутатион. С добавките определено успях да вдигна АМХ, но засега поне качеството на яйцеклетките и броят им не се е повлиял особено. Понякога си чудя дали има смисъл от тях, но си ги пия с надежда и вярвам поне в плацебо ефекта им.
Старая се да ям предимно готвено у дома, сладко рядко и то отново домашно, хляб си хапвам пълнозърнест (не мога да го изключа от менюто си), приемам и доста кисело мляко. Ям много плодове и зеленчуци, много трудно издържам ден, в който не съм хапнала плод.
Мисля, че достатъчното сън също е много важен за качеството на яйцеклетките. За жалост, в забързаното ежедневие поне аз рядко успявам да си осигуря над 7 часа сън. Не съм пила или пушила, не знам дали един пръст вино веднъж седмично се брои за алкохол.

Спокойствието и вътрешният мир са много важни, но също са трудно постижими. Просто трябва да приемем тези изпитания и трудности като част от нас, като нещо, което колкото и да е тежко, ни прави по-добри и силни.

При някоя от вас имало ли е резултат от барокамера или пък иглотерапия? ❤

# 350
По повод добавките за подобряване на качеството, да си питам и аз в тази връзка. Някой правил ли е терапия в барокамера и имаше ли подобрение в качеството на яйцеклетките и сперматозоидите?
При нас нямаше подобрение след барокамерата. Нямаше подобрение при мен и след две години прием на добавки и реших да ги спра. Доизпивам си, каквото имам, защото пари съм давала Joy и приключвам. Ще оставя само витамин Д и Б комплекс.
Leda, ходя на акупунктура от една година. Смятам от нея ми се вдигна АМХ. Имам две стимулации, откакто ходя. Резултатите ми са, горе долу както и преди нея. По един ембрион. Тук е важно да уточня, че на прегледа преди да започна с иглотерапията, доктора ми обясни, че не може да ми каже колко време ще е необходимо, за да имам положителен ефект. Прави ми впечатление, че тя си следи пациентите и тези, при които има ефект, разрежда посещенията, и дори казва че вече няма нужда да се ходи. Надявам се и аз скоро да съм се повлияла. Може би ноември ще стартираме нова стимулация.

# 351
Имам въпрос към момичетата, които са изключили захар и кафе - как успяхте напълно? Кафе пия заради аромата и радостта, която ми носи. Не пия редовно, но 3-4 дни в седмицата ми се приисква да му се насладя. Със захарта имам проблем, има дни, в които не се сещам за сладко, но и такива, в които много ми се яде. Колкото и да замествам с фурми, плодове и плодови барчета, не е като шоколад с лешници например. Ако някой има тайна, нека да я сподели Simple Smile
Аз имам две пункции със стимулация, от първата 1 ембрион с много зор на 7ми дне, небалансиран. Преди втората ходих на калолечение в Марикостино и мисля, че ми повлия добре. От 8Я, 4 ембриона, 1 балансиран, 2 небалансирани и 1 неизследван. Преди трансфера направих курс акупунктура, но беше неуспешен. Въпреки това акупунктурата ми  повлия добре и смятам да продължа. При мен е нужно подобряване качеството на яйцеклетките. Следващите пункции ще са на ЕЦ и съм решила да дам всичко от себе си да ги подобря. Този път ще пробвам комбинирани добавки FH Pro + Убихванола ще си продължа. В тях се включва почти всичко необбходимо, но се чудя дали има смисъл да приемам отделно и още нещо.

# 352
  • Sofia
Аз попринцип кафе не пия от много години. Със сърдечни проблеми съм и не ми влияе добре на пулса и кръвното, та го спрях преди 7-8 години. Цигари никога не съм пушила, а алкохол употребявам веднъж на няколко месеца по поводи. До преди 2 години и по-често, социално с приятели, но от тогава драстично го намалих. Около опити и инсеминации не съм пила въобще. Със захарта си бяхме доста близки (шоколадчета, сладкишчета, вафлички), това включително и при предишният ни опит, доста по-разредено, но не можех да ги откажа. Откакто видяхме лошите резултати почнахме да ядем повече плодове всеки ден - сякаш това ни убива глада за сладко. В понеделник пазарихме в Лидъл и се изкушихме та взехме някакви сладки от италианската седмица, ами седят си заровени в шкафа и още не сме се изкушили да посегнем към тях. Чак ми е чудно как така се случи това, но не изпитваме такъв глад за сладко и двамата (а и двамата си похапвахме доста). При мен също е нужно подобряване на качеството, подозирам че е заради възпалението, което се опитваме да контролираме в момента и почна да пада, но това ще покаже следващият ни опит. Аз в момента приемам само индивидуални добавки
- CoQ10, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin D + K, Methyl folate, NAC, селен, цинк, магнезий, високи дози Omega 3, MSM (по-скоро за възпалението на ставите и болката, не за репродуктивни проблеми), пробиотици. Приемам отделно и Плакенил за понижаване на възпалението (предписано от лекар) и мисля да включа и Куркумин (отново да подпомогне смъкване на CRP - то и дискомфорта в ставите, а съм чела, че помага и при ендометриоза, която потенциално се предполага, че имам, но без лапаро не могат да ме диагностицират окончателно).

Believe - хапвайте плодове всеки ден и постепенно ще ви се убие желанието за crap сладкото. Поне при нас така става. Много рядко посягаме към него. Желая ви много успех и късмет както на теб така и на останалите момичета

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 23:58 от Rouina91

# 353
Minnie.Mouse, благодаря за отговора.
Само аз ли не съм спряла кафето? Пия от 18 години всяка сутрин и ми е огромна част от сутрешната рутина. В последните години доста намалих дозата. Преди пиех двойни-тройни еспресота. В момента съм на половин.

Покрай предишната ми стимулация и нуждата от повече протеини, започнах да си купувам протеин на прах. Той е и като заместител на сладкото, защото е подсладен. Взимам си няколко вкуса на Born Winner и ги редувам.

Общи условия

Активация на акаунт