Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 12 028
  • 314
  •   4
Отговори
# 285
Правила съм хистероскопия и уж всичко беше наред . Но просто вече не знам какво мога да променя ,за да се получат нещата
quote author=Semirra link=topic=1799946.msg50289130#msg50289130 date=1759592316]
Под ЧХГ 1000 трудно да се визуализира сак. При все това, ако не сте правили, можете да направите диагностична хистероскопия и биопсии, за да видите какво става в матката.

Аз проблеми с коагулация не съм имала, но преди трансфер е хубаво да се консултирате с хематолог за изписване на терапия, ако има отклонения. Може да ви пуснат панел тромбофилия.
[/quote]

# 286
Patty, аз те помня, че трансферите ни бяха през няколко дена с теб . И нашият трансфер приключи с биохимична. В същата чуденка съм. Аз ще правя четвърти поред трансфер.

# 287
Аз имах извънматочна на последния. Имам и кухо яйце и БХ преди това. При кухото яйце ме боля най-много, при извънматочната най-малко. Моето мнение, че спазмите са симптом, че ембрионът е в матката. Но всеки организъм е различен. Извънматочната я премахнаха в 6+4 , ембрионът си отговаряше на седмицата и беше с пулс, но болки нямах. Само кървене и ми беше изтръпнал малко кракът.

# 288
Ами ето варианти: хистеро (имат давност), биопсии да се види микробиома, имунология, тромбофилия, ПИД.

# 289
Semirra, благодаря. Всичко направихме . Само ПИД не сме, то и сега май не е опция.

# 290
Здравей и аз те помня . Ами ние започнахме . На декапептил съм в момента . Но ме притенсява това ,че нищо по различно няма да правим този път . Аз все питам за изследвания ,доктора казва ,че всичко сме правили . И то е така . Освен ПИД ,защото в нито една клиника в която съм била и тук и в чужбина ,не се прави.
 ,quote author=•MERA• link=topic=1799946.msg50289554#msg50289554 date=1759600445]
Patty, аз те помня, че трансферите ни бяха през няколко дена с теб . И нашият трансфер приключи с биохимична. В същата чуденка съм. Аз ще правя четвърти поред трансфер.
[/quote]

# 291
Момичета вие колко часа преди трансфера започнахте да пиете вода. Мен ме притеснява факта че,аз не мога да стискам много и не знам как ще издържа.

# 292
Час, час и половина ми казаха на мен. Изпих 500мл. Трансферът ми беше планиран за 11, а в 12:30 още не ме бяха извикали. Питах дали да не отида до тоалетна. Казаха: отивай. Изпишках се малко. В 12:40 ме извикаха. В последния момент се паникьосах дали ще е достатъчно пълен пикочния мехур и изпих още 200мл.
Всичко беше точно! А така се притеснявах да не съм прецакала нещата с ходенето до тоалетна преди това.

Успех!

# 293
И на мен това ми е голям проблем . Аз също не мога да издържам . Първия път започнах да пия вода в 10 ,а трансфера беше в 14:20 😁 Няма да ви казвам какъв ужас беше . Вече започвам около час по рано и то не много голямо количество . Пак е гадно ,но в краен случай пишкам по малко ,докато стане време . Това със стискането ми е най-неприятната част от целия процес
quote author=bobi_bs link=topic=1799946.msg50291190#msg50291190 date=1759653257]
Момичета вие колко часа преди трансфера започнахте да пиете вода. Мен ме притеснява факта че,аз не мога да стискам много и не знам как ще издържа.
[/quote]

# 294
Пиете по малко, не се наливате, при забавяне пишкате по малко и така.

# 295
В деня на трансфера бяха ми казали 30 минути преди да отида да започна да пия вода. След като отидох в клиниката си почаках не малко и сигурно 30 минути преди трансфера ми казаха да отида да се изпишкам, защото почнах да се раздвижвам и ми казаха, че не е хубаво да стискам и че много ми бил надут корема. И ги послушах, но си мислех, че съм изпишкала всичко и реших да си доизпия водата. Идва вече моя ред за трансфер и само да ми допрат ехографа и имах чувството, че ме ватискат и ще се напишкам. Беше много неприятно, но си изтраях.

# 296
Пробвайте при какво количество вода издържате по-дългичко време, като изпиете някъде от 500милиграма до литър. Всичко най-добро на трансфера! Simple Smile

# 297
  • Sofia
Аз по спомен за моят трансфер преди да излезна се изпишках. Пътувам час и малко, като през това време си бях напълнила стъклена бутилка от 600 мл, която си изпих докато стигнах до болницата. Не се наложи да чакам дълго - сравнително навреме беше трансферът. Водата беше достатъчна да се види каквото й трябва на лекарката и аз да не я подмокря докато ме натиска. Няма да лъжа, че от натискането ми беше изключително неприятно и имах чувството, че ще се подмокря. След като спряха да натискат нямаше проблем и си изчаках 30те минутки легнала и след като ме пуснаха си свърших работата.

# 298
Здравейте, на 5 ден имаме 4 бластоцита с топ качество и 6, които ще изчакаме до утре (в момента са ранен бластоцит). Сега чуденката е да правим ли ПИД? Ембриоложката каза, че сме млади и според нея не е задължително, но се чудим какво да правим. В крайна сметка, ако да кажем останат общо 8 до утре и изследваме 2, какъв е шанса те да не са ок, а другите да са здрави или обратното. Трябва ли да изследваме всички, като за първи опит?

# 299
Здравейте момичета, за съжаление и аз се включвам в темата с неуспех миналият месец. Disappointed Това ми беше първи опит. С 4 неуспешни инсеминации преди това. Аз съм с нисък АМХ 0,89 на 28 години, а съпруга ми с 4 % морфология и заключение на спермограмата -  ноормоспермия. Стартирахме стимулацията с 5 фоликула, като в последствие изскочиха и няколко по-малки. Бях стимулирана 10 дена с дози Гонал по 300 единици, като постепенно сваляхме до 200 и включвахме Менопур и Оргалутран. Таймирахме с Овитрел. На пункцията извадихме 5 яйцеклетки, от които ставаха само 3 и ги оплодиха ИКСИ. До 4ти ден остана само 1 ембрион, на който му направиха лазерен хетчинг и го трансферираха на същият ден, с лигавица 8,8 мм.  Бяха ми назначени терапия с Циклогест 2х1 и Но-Шпа 3х2 . Завърших с отрицателен кръвен и без опит за имплантация... Започвам леко да се съмнявам дали дозите на стимулацията не са били прекалено високи и да са увредили и малкото ми налични яйцеклетки или има неустановен проблем със сперматозоидите. Не сме правили ДНК фрагментации поради причината, че 2 години в неуспешни опити и инсеминации ни уверяваха, че всичко е ок със спермограмата, въпреки че имам един мисед в 6та сед. от естествено забременяване преди 2 год. ... Доста съм объркана и не знам на къде да поема. Frowning1  Забравих да спомена, че опита ни беше по ЦАР.

Общи условия

Активация на акаунт