Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 12 779
  • 351
  •   3
Отговори
# 330
За такива неща ние решаваме, не докторът - той изказва мнение, обяснява рискове. И все пак, щом имаш предишни чисти изследвания, звучат ок нещата, много малък е шансът според мен да е влязло нещо - те санират влагалището преди да вкарат катетър или нещо друго. И на мен са ми обяснявали всички доктори, че няма проблем. Така че вероятно няма Simple Smile Успех!

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 18:32 от Semirra

# 331
Мен направо ме е страх да попитам каквото и да е било този път ,защото предишни път все питах ,все изказвах мнение и се оказа ,че “като ме видят и лошо им ставало “ на девойките на регистратурата ,а аз само с тях контактувам и уж задават въпросите на доктора ,той им отговаря ,те се обаждат за да кажат какво е казал той….но не съвсем . Оказа се че едната ме е лъгала и въобще не е питала доктора за нищо ….та сега гледам е изхвърчала ! Но пък другите са и приятелки и отношение ,никак не е добро ….
За такива неща ние решаваме, не докторът - той изказва мнение, обяснява рискове. И все пак, щом имаш предишни чисти изследвания, звучат ок нещата, много малък е шансът според мен да е влязло нещо - те санират влагалището преди да вкарат катетър или нещо друго. И на мен са ми обяснявали всичко доктори, че няма проблем. Така че вероятно няма Simple Smile Успех!

# 332
pattyK това в коя клиника?

# 333
  • Sofia
Да, и на мен ми е интересно, моля сподели?

# 334
В Стара Загора . Страшни разправии бяха ,жената от регистратурата няколко дни ми казваше разни неща ,които уж доктора е казал ,а се оказа че той не е знаел . Когато разбра лично ми се обади и явно е взел мерки . Смятам ,че той е добър доктор и страхотен човек и му се качват на главата . Всички останали са чудесни ,много мили,обясняват всичко,като изключим регистратурата ,а реално най-големия контакт е с тях . Но той не може да рискува репутацията на клиниката заради жена ,която просто вдига телефона ! Радвам се ,че вече я няма ,определено ми е една идея по спокойно

pattyK това в коя клиника?

# 335
  • Sofia
Здравейте, понеже предполагам скоро (в близките 2-3 месеца), ще започнем нова стимулация за инвитро ми стана интересно как се подготвяте. Ползвате ли добавки и по-конкретно какви? Някакви по-специфични режими/хранения/упражнения? Абе всичко, за което се сетите и смятатате, че ви е помогнало за подобрение на резултатите по някакъв начин. Въпросът ми е по-скоро насочен към дамите с няколко опита стимулации/трансфери, където след оптимизация на добавки/навици/подобряване на начина на живот са видяли положителен ефект след това (не говоря задължително за успешна бременност, а по-скоро подобряване в качеството на яйцеклетките, повече създадени ембриони, или качествени такива, за тези които са изследвали). За момичетата които им е първи опит, ако правите нещо също може да споделите.

# 336
Rouina След първата неуспешна стимулация и трансфер - 5Ф, 3Я, един ембрион върнат на 4ти ден, никаква имплантация, започнах прием на Opti Ova( комбинирани са, доста скъпи, имаш по десеттина капсули на ден да пиеш, но съдържат всичко необходимо) отделно допълнително пиех Q10, омега 3 и вит.Д+К спрей вечер. При втората стимулация, за мен “гейм ченджър” беше добавеният кортикостероид по време на стимулацията! Но при мен си има специфични показания за това( завишени андрогени) и резултата не закъсня - 6Ф, 4Я, 2 бластоциста замразени на пети ден. Първи трансфер( след имунологична консултация и вливка ИВИГ) неуспешен, без имплантация. Втори трансфер, пак вливка и лепило - успешен, в петък на прегледа се надявам всичко да е наред ( последно ЧХГ в неделя беше 1046, като се удвоява на 1,6 дни и спрях да го измервам) след трансфер имах назначено зарзио през два дни, утрогестан 2х1, но-шпа и преднизолон кортико 2х1, фраксипарин х1. За информация - на 39 години съм.

# 337
Ние спряхме захар, алкохолът отдавна е спрян, намалихме въглехидрати, млечни, наблегнахме на зеленчуци и протеин. Аз спрях кафето, за да не се мъча после да го спирам. Добавки при предишните опити не ми помогнаха, при успешния бях само на вит Д., фолиева и омега 3 (нея май ми я спряха покрай стимулацията, но не помня). И си пия пробиотик вече отдавна - да избягвам и разни инфекции като допълнителна пречка.

# 338
patty, помислих , че за Тутракан става въпрос. Там беше същото. Освен да се довериш на доктора и да запазиш позитивизъм друго не знам какво да те посъветвам. И ние насъбрахме горчив опит и няколко вече неуспешни трансфера, та разбирам те много добре. На човек в един момент му дотяга всичко.

Bubolina, ти в коя клиника беше? Честито и лека бременност до термин .

Rouina, спокойствие и позитивизъм бих препоръчала най-вече. Неуспехите си свързвам със спомени за прекалено вълнение, много мислене и стрес.

# 339
Semirra, какъв пробиотик използваш?

# 340
  • Sofia
Semirra, какъв пробиотик използваш?

Това и на мен ми е интересно. И аз приемам пробиотици, но може би бих сменила, макар, че до някъде има ефект и от тези, които приемам в момента (на Bio-Kult).

# 341
Една дама с доста опит беше споделила тук във форума, че двамата с мъжа й са правили житния режим и след него са имали най-успешната стимулация. Реших и аз да направя режима, след което постих (при мен процедурата съвпадна с Великденския пост). Резултата беше 9я, 8оплодени, 7бластоциста за ПИД, два здрави (аз съм на 43г ). С първият съм в 14г.с. Добавки пих много, един дълъг списък препоръчан от Денис.

# 342
Пробиотикът е турски, изписа ми го турската докторка и оттам си го взех. Белави се казва, но тук не се намира.
От докторката и от Калчев знам, че Лактобацилус Криспатус е оптимален вариант за имплантация, Калчев това влива например.
В България в Здравис сайта има добри варианти.
И все пак, разбира се, пробиотик взиман през устата трудно стига до репродуктивните органи, но със сигурност не пречи ако не помага.

# 343
Една дама с доста опит беше споделила тук във форума, че двамата с мъжа й са правили житния режим и след него са имали най-успешната стимулация. Реших и аз да направя режима, след което постих (при мен процедурата съвпадна с Великденския пост). Резултата беше 9я, 8оплодени, 7бластоциста за ПИД, два здрави (аз съм на 43г ). С първият съм в 14г.с. Добавки пих много, един дълъг списък препоръчан от Денис.
Може ли да споделиш списъка. Аз съм на 41 години, но ме е страх да подложа ембриони на ПИД, защото все си мисля, че нещо ще има.
Колко време се спазва този режим?

# 344
То ако нещо има, ще го има и да не ги изследвате. По-добре да знаете и да си спестите време и емоционални болки според мен, но е личен избор.

Общи условия

Активация на акаунт