Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата? - тема 23

• 15 319
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз й купих чанта на Карл Лагерфелд с голяма отстъпка, въпреки че иска Жакмус, но няма никакъв шанс просто. Joy Също и сребърно колие с "диамантче" и нейната буквичка. На кръщелницата ми подаръците са същите, само че чантата е на Guess. Добре, че бяха намаленията покрай Черния петък.

# 226
  • София
Здравейте, цопвам се и тук с молба за съвет за подарък на съученичка, 10 клас. Simple Smile В темата за коледните подаръци няколко човека предложиха сет на Сол де Жанейро, но имаше възражения дали не е за по-малки момичета и дали няма да изглежда евтино. Гланц на Кико, ваучер, одеяло също бяха предложени? Вие как мислите?

# 227
Моите го харесват, но аз бих взела един от двата Латафа - https://elinor.bg/product/lattafa-yara-tous
https://elinor.bg/product/lattafa-yara
Аз също ги имам и ги ползвам, сега са много модерни. Оранжевият, за мен, е по-хубав. Децата също ги имат, те пък харесват повече розовия.
Бих добавила и още нещо според бюджета на подаръка.

Парфюмите са хубави, красиви външно, големи, в хубава кутия. То е ясно, че няма как да сме сигурни, че ароматът на 100% ще се хареса (макар че специално тези се харесват от всички мои познати, гледам, че и в мрежите са доста търсени от тийнове). Но пък този риск го има с всеки подарък, независимо дали е парфюм или друго нещо.

# 228
Оф, започна ли се,   ежегодната мъка Joy
На моите моми в класовете, са се разбрали за шоколади и бонбони, лакомства изобщо в единия клас, а в другия- направо като възрастни, ще ходят на коледна вечеря.

# 229
  • София
Те и нашите щяха да ходят на ресторант, но настъпи промяна в плана. И както хич не съм в час с момичешките моди... Grinning
Благодаря за идеята за парфюма, не ги знаех.  И нещо коледно за хапване ще има.

# 230
  • София
От показаните парфюми розовия има дъщеря ми и на мен ми харесва. Жълтият пък изобщо не ми допада, но е въпрос на вкус. Не видях промоция ли има в този сайт, понеже ми се върти цена в диапазона 55-60 лв.
Сега погледнах отново - на промоция са. Хубав подарък може да спретнеш.

# 231
Аз не бих рискувала с парфюм. Ваучер за козметика

# 232
Фурна за пица. Тя все говори и няма търпение за другата година, когато ще е студент и ше живее сама.
Много и се зарадва. Аз и я дадох вече. И ленена чанта за учебници със снимки на първата и котка, на която казваше "моят брат"
За РД януари ще и взема мултикукър за един.
Тя, реално няма нужда от нищо и не иска нишо За това са практични покупките.
Лято, никога не съм участвала в избор на подаръци за приятели или съученици на дъшеря ми. И винаги съм оставала впепатлена и гирда за фантазията и, когато ми ги покаже.
Не схващам защи все ище се питат такива неща за толкова големи хора.

# 233
  • София
Здравейте дами,
Отдавна не съм се отчитала тук, но сега се сещам да задам някои въпроси:).
Първа любов/гадже - кога (за мен не стои въпросът “дали”) е редно родителите да се запознаят с младежа? В никакъв случай не искам да им внасям притеснение на децата, по разкази всичко като за начало е “топ”, но все пак би ми/ни било една идея по-спокойно, отделно, че младежът, който е по-голям (18 ) е и млад шофьор.. След месец, два?
И една молба за препоръка за книга за сексуално образование за момичета (наясно съм, че повечето неща си ги обсъждат с приятелките). Двете с нея също си говорим много, споделя. Но си представям нещо, което да засяга и емоционалната част на нещата, както и това да “влезеш в обувките” на другия пол:), наред с чисто физическите детайли.
Имаме такава книга  подарък на сина ми - за по-големи момчета е - “Уважение” на Инти Чавес Перес.(16-17+)
 Сега обаче сме от другата страна на монетата:) и ми се ще да намеря нещо подходящо точно за втората част на пубертета.
Мерси предварително!

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:15 от Skiorche

# 234
Ние я преболедувахме първата любов- казвала съм, че беше драма за ММ най-вече.
Младежът също беше шофьор, но ние се запознахме не поради наши притеснения, а защото тук така правят.
Но и да не беше така прието- пак щяхме да се запознаем, още щом започнат да излизат самостоятелно/ имам предвид чисто 2мата, като срещи/. Все пак трябва да я взима от вкъщи, да я връща....
За книга не мога да помогна, харесвам няколко от типа „здравословни връзки, не на насилието в любовта, внимание - насилник!“ , но са все на португалски.

# 235
  • София
Хаха, Ozzy, при нас “боледуването” тепърва започва. Муси се баща й, въздиша,  по-мълчалив е, ама е наясно, че това са нещата от живота. Иначе я взима и изпраща младежът, но все пак до входа на блока:). Виждат се всеки ден, в едно училище са, така че са си все “самостоятелно” след часовете.

# 236
Аз се запознах с гаджето на дъщеря ми два месеца след началото на връзката им. Тя настояваше за това. Факт е, че девойките по-трудно ги прежалваме в тези любови. Приятелките ми с момчета изобщо нямат драми за гаджета Simple Smile

# 237
АА, само се муси още Joy
Тука в темата ме бяха разкостили, като разказвах за моят тъмен балкански субект!
С 300 кандърми я накарахме да му разкаже, че започва да се вижда с момче.
Той просумтя, и спря да говори с часове! -на мен, даже не говореше Joy чак като огладня, продума...
Но имаше много дни след това, гръмотевична буря над главата му Joy
Скрит текст:

# 238
  • София
Ами тя не чака дълго - беше го издебнала на саме  в колата и директно от “упор” му съобщила, че има приятел. Той беше реагирал позитивно и адекватно, но като сме двамата си отпуска душата:))
Inn, преживяваме го, защото и ние сме го изпитали на гърба си и по някакъв начин се опитваме да ги предпазим от разочарования.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:46 от Skiorche

# 239
Нашата девойка (17) още не е проимала гадже, но имаме опита с батковците, може би ще е полезен.

Големият ни съобщи, че има приятелка няколко дни, след като се сближиха и я доведе да се запознаем. Бързичко стана, но така е почувствал за правилно.Той беше на 17 и нещо, тя на 16 и половина. Съвсем естествено се получи, не сме чувствали притеснения и неудобство, допаднахме си веднага. Те двамата са още заедно, 4 години празнуваха есента. Интересно, че празнуват годишнина 2 месеца след като се запознахме с нея. Не съм разпитвала за подробности, не е и редно, но си правя изводите, че са задълбочили отношения след като са се опознали добре, опознали са семействата си, приятелите, почувствали са се готови и са намерили точния момент. Към днешна дата ги намирам за много хармонична двойка - живеят заедно, учат и се развиват поотделно и заедно, допълват се, подкрепят се в добро и лошо. Двете семейства също се сближихме.
Средният ни запозна със сегашната си приятелка също бързо, няколко седмици след като вече бяха заедно. Бяха на по 17 и нещо и двамата.  Имаме добра връзка с девойката, тя малко по-бавно се отпусна в наше присъствие, но това е до характер. Не сме натискали в някаква посока, оставихме синът ни да води нещата със сближаване и т.н.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:13 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт