Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата? - тема 23

• 13 931
  • 249
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря за споделеното Mössbauer, прекрасно звучи! Нека са все така щастливи и заедно!  Били са деца направо!
При нас малката (17) изпревари батко си.  🤷♀
Виждала съм само снимка за сега:)))
Ама хич не си и помисля за запознанства. Нито с нас нито с неговите родители. Било рано още, нищо не се знаело…😶

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:14 от Skiorche

# 241
Ами в това с любовта няма графици и срокове. Когато - тогава. Хубаво е да не е прекалено рано, да не е прекалено късно, да е с точния човек и да не е прибързано. Но кога ще се случи е Божа работа.

# 242
  • Mediterraneo
Голямата е на 21 почти, от 4 години е с приятеля си. Запознахме се май няколко месеца след като започна връзката им, онлайн в началото. И заедно живяха две години тя докато учи, сега са по къщите на родителите, с чести пътувания, работят на различни места.
Малката имаше приятел миналата година, беше на 14, той на 15. Пак бързо се запознахме с него, тази любов я преболедувхме всички. Чудесно момче, ама не било нашето.
Аз съм споделяла, че ММ е безкрайно либерален и отворен в това отношение, изненада ме много още с гаджето на голямата. Сега момчето е част от семейството ни, наистина. Ако един ден скъсат, не знам колко ще страда дъщеря ми, аз със сигурност ще страдам много Simple Smile

# 243
Аз не съм либерална, поне не се смятам за такава, но ако момчетата са добри и се отнасят добре с дъщерите ми, за мен ще бъдат равни на синове. Не смятам да бъде по друг начин. Рекох! ✋

# 244
  • Някъде по Дунава
Щерката е на 17 и от лятото има приятел, като ѝ е за първи път. Той е от друг град, на  19 и е студент, а тя е ученичка. За да се виждат или той идва у нас някой уикенд, или тя - у тях. Така се запознахме - той дойде у нас, защото ѝ казахме, че няма да я пуснем да му гостува,ако не го познаваме. Засега вървят добре нещата. Лятото плануват заедно да работят на морето.

# 245
  • Варна
Дъщеря ми на 15 години проима първото гадже, голяма любов от нейна страна, водеше го често в къщи така, че бързо се запознахме с него, баща и много либерално го прие, момчето с две години по голямо от нея много искаше да се сприятелява уж с нас, ноо след девет месеца скъса с нея, трудно го прие тя, та чак на мен ми беше криво.
Сега тя на 17 години, от няколко месеца е с ново гадже и него го води често в къщи, и пак бързичко ни запозна. С родителите му също се засякохме на събитие и с тях се запознахме.

# 246
Аз знам от началото на връзката им , и набързо го докара да се запознаем. Simple Smile

# 247
  • София
Интересното е, че тя предпочита като му дойде времето първо да се запознае с неговите родители, а после да ни го представя на нас. Да видим кога ще се случи това.🙂 Сигурно си представя някаква супер неловка ситуация, която иска да избегне всячески.
Допълвам се: подходяща книга не намерих, но пък една приятелка ми сподели доста добър образователен сайт: loveguide.bg. Основно за тийнейджъри, но има секция и за родители.
Мисля, че са застъпени всички теми в детайли, от които се вълнуват тийновете ни:)

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 14:33 от Skiorche

# 248
А,  нормално е да предпочита първо с неговите родители...все пак ние сме майки на дъщери, имаме по- стегнат захват, очакванията за отсрещната страна са други...

# 249
Ами в това с любовта няма графици и срокове. Когато - тогава. Хубаво е да не е прекалено рано, да не е прекалено късно, да е с точния човек и да не е прибързано. Но кога ще се случи е Божа работа.

..".да не е прекалено рано, да не е прекалено късно, да е с точния човек и да не е прибързано"...и за съжаление никога не се получава точно така ...и на мама и се стапят лагерите Sad

Общи условия

Активация на акаунт