Как ще казват на галено на дете с име ИВОН и харесвате ли името

• 3 174
  • 78
  •   1
Отговори
Здравейте, харесвате ли името Ивон? На галено сигурно ще и викат кой както намери: мен ме хващат нервите, когато някой и каже Ивка. То трябва името да произлиза от Иван. Даже някои администрации като не прочетат добре казват Иван Simple Smile и после се поправят. На мен ми е кифленско името и бях повече или за Никол или за Ваня.
В детската и казват Ивона.

# 1
  • София
На мен ми харесва, но не виждам причина да се съкращава.

# 2
  • София
Ивон й казвам на моята близка с това име, което харесвам много.

# 3
  • Melmak
Името грам не ми харесва. Не виждам нищо странно да се обръщат към нея с Ивка, Иве.

# 4
  • София
Ива, съм чувала като галено.
Не ми е любимото име, но е интересно и нестандартно.

# 5
фолк певицата Анелия като си кръсти детето така и доста майки после копират. Иначе грам не ми харесва. Исках нещо по-традиционно.  една майка децата записа децата си с толкова нетрадиционни имена, че едното е направо като на куче

# 6
Ивон не ми харесва. Звучи ми грубо. Ив, Иве, Ивка са логични галени имена.

# 7
  • Melmak
На мен ми звучи като опит да се правим на по-модерни. Далеч повече харесвам просто Ива или Ивет.
Не разбирам твърде модерните имена като Никълъс, Браян или тотално измислени като Зарислава и подобни.

# 8
Не ми харесва името, имаше момиче от долните класове с такова име и понеже беше пълничка й викаха Ивона - Бидона.
Ива и Ивка са си стандартните галени, нищо странно не виждам в тях.
Ивона звучи по-добре от Ивон поне в моите уши.
А Ивон е може би една идея по -добре от Никол.

# 9
Ивон не.
Предпочитам Ивета

# 10
  • София
Харесва ми името, така се казва малката ми племеница и я наричаме с пълно име.
На мен редица галени имена не ми харесват, ползвам пълните.

# 11
  • София
Харесва ми името, така се казва малката ми племеница и я наричаме с пълно име.
На мен редица галени имена не ми харесват, ползвам пълните.

И аз.

# 12
Ивон е хубаво име, и е достатъчно кратко, за да не трябва да се съкращава и да има "галено". Ако толкова държите - Иве, Ивче са приемливи.  

Ако имате проблем с името, защо не сте го коментирали с майката и не сте достигнали предварително до консенсус? Може би е било по-редно да го обсъдите тогава, а не сега постфактум в няколко теми да се възмущавате от това.

В крайна сметка човекът прави името, а не името - човека. Има много примери как възпитан, приятен и приветлив човек ни променя мнението за някое име. И обратното - как и най-хубавото име може да ни създава неприятни асоциации, ако го свързваме с неприятен човек.
Постарайте се детето ви да израстне добър човек, а как точно ще и казват другите, няма как да повлияете особено.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 11:47 от BernardaM.

# 13
Ако правилно разбирам детето е вече голямо, какво значение има дали на нас ни харесва?

# 14
Не харесвам имената Ивон и Никол, защото лесно могат да се объркат с мъжки имена или да звучат като мъжки производни.

Общи условия

Активация на акаунт