Как ще казват на галено на дете с име ИВОН и харесвате ли името

• 3 364
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
На Ивон и казваме Ивонка и Ивонче, най често Ивон.

# 61
  • на последния етаж
Не ми харесва името Ивон. А как ще я наричат - вероятно Ива, Ивче.

# 62
Ми то в случая вие избирате вместо детето. Естествено, че ще и казват Ели. Инатите се за глупости
За вас - да. За мен е естествено да попитам Wink
Ако иска и като Аврора ще се представя, когато реши, все ми е тая Simple Smile

# 63
Името е много хубаво. Не е толкова популярно и звучи завършено, за разлика от останалите две. От трите ми харесва най-много, в никакъв случай не звучи кифленско. Това е нещо субективно, един харесва едно, друг- друго. Няма как дадено име да допада на всички. Бих нарекла детенце с такова име директно Ивон или Ивонка/Ивонче. Не се притеснявайте, в един момент детето само ще започне да поправя хората, когато не му харесва обръщението към него.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 16:18 от Dreamgir

# 64
На всички,който познавам с прекрасното име Елена казват Ели.В класа на дъщеря ми също има Елена и всички освен майка й я наричат Ели.Имах приятелка,която беше Маргарита и много държеше да и казват Меги,всеки обаче и казваше Маги и тя накрая спря да си казва цялото име а се представяше с Меги:laughing:.Иначе по темата-Ивон не е лошо име,повече ми харесва Ивет и по-малко Ирен,но предполагам че идеята е да се кръсти на роднина,така че какво значение има мнението на другите.Преди да се роди сина ми,бях оставила мъжа ми да избере име и макар да не ми харесваше избраното от него,сега не бих могла да си представя бебо да се казва по-друг начин:blush:

# 65
Еми докато ги кръщавате стадно с имена като "Никол" и "Ивон", така ще е.
Иначе име с четири звука и две срички няма никаква причина да се съкращава, умалява. А обикновено, когато детето е над 5-6 години, може да настоява как иска да бъде наричано (преди това и вие също).

# 66
На мен ми харесва Ивон. Ами те много хора побългаряват имената на децата и дори да е по завъртяно и леко чуждо, те измислят страшно селски и грозен варянт на името.
Ще дам пример, големият ми син е Борис и ние му викаме Бори. Еее като чуя Борееее или Бобчооо. Какво е това Бореее, да не викаш бай ти Боре!? Идиоти!
Това ме подсети, че като бях по-малка, имаше 4-5 човека, които се обръщаха именно по този начин към мен. Да не говорим, че на момиче пък изобщо не отива. А уж не бяха прости хора. Тогава като дете явно не ми е правило особено впечатление, но сега като се сетя се дразня. Слава богу отдавна никой не ми казва така.

# 67
имах позната, която толкова не харесваше името си, че навсякъде се представяше с друго и доста нейни познати си мислеха, че се казва така.

# 68
  • София
имах позната, която толкова не харесваше името си, че навсякъде се представяше с друго и доста нейни познати си мислеха, че се казва така.

To в такъв случай е най-добре официално да го смени. Имам няколко познати, които си смениха имената.

# 69
Не, не харесвам името Ивон. И всякакви такива: Ивон, Никол...ми звучат несвойствено за български деца. Обикновено чувам да им казват на галено: Ивон-че, Никол-че. За да не са примерно Ивелин-ке или Николин-ке.

# 70
Здравейте, харесвате ли името Ивон? На галено сигурно ще и викат кой както намери: мен ме хващат нервите, когато някой и каже Ивка. То трябва името да произлиза от Иван. Даже някои администрации като не прочетат добре казват Иван Simple Smile и после се поправят. На мен ми е кифленско името и бях повече или за Никол или за Ваня.
В детската и казват Ивона.
Името по принцип не ми харесва. Ако трябва да избирам нещо с този корен , бих избрала Ивана. Иначе съм фен на пълното изговаряне на имената. Ако искам да нарека някого умалително, бих казала "зайче", "миличка" и тн.

# 71
  • Сливен
Сега се дразните на името, след десет години ще се дразните на акъла си, че сте се вторачили в такова нещо. Минало-заминало. Не може на всички да повтаряте как точно да й казват, на близкия кръг може, те ще разберат, останалите не са важни.
Ако Вие сте бил притеснен от тежкото раждане и не сте реагирал, как ли се е чувствала майката, извършила тежкото раждане?!
Да е здраво детето, вие да сте здрави и да се обичате -това е важното. Останалото е "бял кахър". Ако толкова ви дразни - сменете го докато е малко детето и няма много документи. Няма да е първия, нито последния случай вероятно.
Ако продължавате да задълбавате - мисля, че проблема е в нещо друго, не в името. Успех!

# 72
Не мисля, че на името “Ивон” има какво да му се съкръщава.

# 73
На мен ми звучи доста сериозно, завършено, като за възрастен човек. А вече как ще и викате на галено, и как ще и викат другите...

# 74
Лично на мен Ивон не ми допада. Познавам едно прекрасно момиче с името Ивона, звучи доста по-женствено - на галено и казваме Иве.

Общи условия

Активация на акаунт