Хамас нападна Израел - 2

• 16 315
  • 545
  •   1
Отговори
# 510
А, някой друг ги избива палестинците. Израел нищо общо няма.

# 511
  • София
Оставате  гласовете срещу ставащото  отвън.. Вижте мнението и на  хора,  пътуващи много по света,  но живеещи принципно в  Израел, обичащи го, приемащи го за свой дом и въпреки  това призоваващи  от все сърце Запада да помогне.  Диригентът  И. Волков (живеещ май  в Herzliya) веднъж го направи  по време на  речта си  в  Лондон миналата седмица, сега и повторно при  ареста си в  близост до Газа.  Интересно, в речта си той самият говори за убийства на невинни, за изселване, глад, липса на медицинско обслужване,  липса на ток.. Лъже безогледно ли,  примерно завербуван от Хамас, или все пак да вярваме на  думите му на живеещ там?
И друго интересно нещо - мирно протестиращ, просто  с различно мнение, защо е арестуван в сочената от много хора (вкл. и тук)за единствената цивилизована и демократична държава в  Близкия Изток?

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:18 от Просто русалка

# 512
  • при него
Има мнение човека, изразява го. Не липсват критици в Израел. Демокрация е.
Ако това го направи жител на Газа, с критика към Хамас, представям си последствията.
Хората в Израел могат да критикуват открито, никой няма да ги преследва или убие заради това. Хората в Газа нямат този лукс.

# 513
  • София
Е, явно  я няма тази  прословута  свобода и той, арестуван е. Според чужди медии е  бил пуснат, но не видях  израелска медия  да го потвърждава.  Докато задържането му е   упоменато и от  израелски източници.

Е, как да няма, развяваше  се из нета  клипче на забрадени  жени в Газа, които проклинат Хамас, винят  го за ужаса, в  който живеят. Ако е истина, значи и те изразяват  "свободно" мнение, при това видяло  бял свят. Joy  Ако пък  не е,  значи има и изобилие  на  израелска пропаганда, каквото  тук  твърдите, че няма - само такава на Хамас се коментира.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:31 от Просто русалка

# 514
Затова пък в Палестина свободата на словото е издигната в култ, нали, хаха. Какво стана с оня, дето критикуваше джихада, нещо...изчезна

# 515
  • при него
Русалка, тръгнах да уточнявам точно.
Арестуван и освободен веднага, без да са му повдигнати обвинения. Затова и не мога да кажа, какво е било изобщо основанието за арест. Ако трябва да предположа, имайки предвид къде се е провел протеста,  Закона за Зоните със специален режим (Restricted Areas Law), накратко, около границата с Газа, има специални забрани или ограничения за движение и събирания, поради съображения за национална сигурност.

Добавям въпрос: Русалка, на забрадените жени виждаха ли им се лицата и има ли информация, какво се е случило с тях?

# 516
  • Наблизо
Палестина е окупирана територия.Като стане държава,с правата на такава,да я крититуват колкото си искат за свобода на словото и така нататък.
Палестинците биха били единственият народ,който съжалява разпада на Османската империя.

# 517
  • София
Хепи, ти кавичките видя ли ги.. Съответно иронията усети ли я? Естествено, че  въпросните забрадени жени нищо такова не са направили, поне не и  по своя инициатива. Естествено, че имат нулева свобода. Пропаганден клип. Точно като онзи със заложника, критикуващ Израел..

Кралице, аз  упоменах ясно, че редица  ЧУЖДИ медии  пишат, че е освободен,  тоест не са  нужни уточнения, сред тях обаче аз поне не намерих израелска.. В израелските пише само за задържането му. Тоест сега  вярваме на  същите онези медии, които друг път са ненадеждни източници.. Постът ми към теб  беше  един вид  искане да намериш, АКО има, информация в  израелска медия за това, че е бил пуснат, евентуално в какво е  бил обвинен, колко време е  бил задържан.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:52 от Просто русалка

# 518
  • при него
Коя точно палестина е окупирана територия? Тази от реката до морето ли? Или някоя друга, карта, година? Или Газа имаш предвид, Beautiful M?

Русалка, извинявай. В същия ден е пуснат без повдигнати обвинения. Линк не мога да дам в момента.
Поправка и добавка: не е бил арестуван, а е бил задържан. Затова и няма обвинения и официална информация (предполагам). Няма белезници. Сега само някой да не се сърди, че е от социална мрежа.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 18:23 от Speed Queen

# 519
  • София
Всичко написано/постнато от теб  за диригента е на един клик разстояние и вече го  бях прочела/видяла, когато писах... Повтарям се, но засега само според  информация в чужди медии и  в социални мрежи  е освободен.  Попитах друго.. Израелски медии  писаха за задържането му,  в това спор няма, има  ли в същите  официална информация и за освобождаването му? Ако има, би ли я пуснала? Ако няма - на какво се основават твърденията в чужди медии/социални мрежи и защо ги приемаме за  чиста монета? Какво би било по -надеждно от информация от  официален израелски източник в  стил  "Да, задържахме го, но го пуснахме"? Отделно нека се доверяваме на написано , не на клипче, на което се вижда, че не му били сложили белезници.. Ми в  Haaretz пише "נעצר". Не знам иврит, наистина, но според онлайн преводачи  това значи арестуван.  А и отделно не мисля, че е  редно тук да се заиграваме с  думи от нечие  законодателство, понеже едва ли сме наясно с  особеностите му и оттам с  разграничаването между задържане и арест..

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 19:12 от Просто русалка

# 520
Ирония и защита на тероризъм за мен са просто абсурд, но България е свободна Държава, пишете, няма проблем.

# 521
  • София
Къде и най-вече от кого се защитава тероризъм? Може ли по-леко с  квалификациите?

Понякога се чудя аз ли пиша неясно или  отсрещната страна  има някакъв проблем с разбирането при четене.  Частта с иронията касаеше "свободата" на  забрадените в  коментирания клип,  тоест следва да се разбира като отсъствие на такава и оттам  доказано наличие на пропаганда И от израелска страна.

Същото важи и за молбата ми ( два поредни пъти) за  информация от израелска  медия за освобождаването на диригента. 

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 19:54 от Просто русалка

# 522
Не е ли логично да има глад, липса на електричество и да умират  невинни, когато се водят бойни действия. Въпросът е дали жертвите са косвени или нарочно предизвикани.  Дали някоя от силите прави нещо, за да ограничи щетите за цивилните.
Например, хамас пусна ли листовки преди 07.10?
Но тук някак се представят манипулативно..

# 523
Какво значи косвени,  не ви е срам. Десетки хиляди косвени жертви, голяма част жени, деца и бебета.

# 524
Косвени значи, че когато терористът те обстрелва, заобиколен от баби и деца, нямаш особен избор.
Ама и аз се чудя как не ви е срам открито да защитавате терористи.

Общи условия

Активация на акаунт