Хамас нападна Израел - 2

• 22 275
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
  • Glasgow
Всички живи са освободени вече, за телата не пише. Всички, които видях на видео можеха да ходят, нямаше някого да придържат като от предните.

# 721
  • София
Тези  въпроси бяха  едни от  многото, rft..Добавяме  твоите.  Добавям  и още един  -  защо  Израел не  реагира  доста по-рано на натиска на  своите да се освободят  заложниците,  примерно със споразумение  като  сегашното,   а  глух  към онзи момент за  воплите на техните  роднини   впрегна  сили в  избиването на  хиляди  цивилни палестинци.. Щяха  да се приберат  повече живи  заложници,  щеше  да има  по-малко жертви и  сред палестинците.. Всичко е  защо, защо, защо. До утре  можем да добавяме  въпроси и за  двете  страни.  И  отговорът  все ще е еднакъв -  защото и  едната,  и  другата  страна  преследва  ревностно  собствените  си интереси, а  те не са непременно  свързани   с  добруването на  техните  хора. Видяхме  доказателства за  последното и  от  Хамас, и от  Израел.

Точно  затова  си мисля,  дано не  съм права, че  това примирие  няма  да  трае  дълго.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 15:20 от Просто русалка

# 722
Нобеловата награда да я дадат на Хамас направо

# 723
Тези  въпроси бяха  едни от  многото, rft..Добавяме  твоите.  Добавям  и още един  -  защо  Израел не  реагира  доста по-рано на натиска на  своите да се освободят  заложниците,  примерно със споразумение  като  сегашното,   а  глух  към онзи момент за  воплите на техните  роднини   впрегна  сили в  избиването на  хиляди  цивилни палестинци.. Щяха  да се приберат  повече живи  заложници,  щеше  да има  по-малко жертви и  сред палестинците.. Всичко е  защо, защо, защо. До утре  можем да добавяме  въпроси и за  двете  страни.  И  отговорът  все ще е еднакъв -  защото и  едната,  и  другата  страна  преследва  ревностно  собствените  си интереси, а  те не са непременно  свързани   с  добруването на  техните  хора. Видяхме  доказателства за  последното и  от  Хамас, и от  Израел.

Точно  затова  си мисля,  дано не  съм права, че  това примирие  няма  да  трае  дълго.
Не реагира по-рано, защото Хамас иска да остане на власт, иска си убийците. То не че сега Хамас ще остави властта, нещата вървят към " Облякъл се Илия пак в тия"

# 724
Нови войници на Хамас излязоха от затворите нямащи търпение да се присъединят към каузата.

Пак  питам  същото - защо Израел  пуска  убийци, щом е  ясно, че може да казва  НЕ и го прави,  когато иска.Ще  кажете, защото  Хамас  е поискал така.. Ми  той  може да поиска  много неща. И аз, и  вие искаме  разни неща, ама невинаги  стават, нали? Дано не  съм   лоша прокоба, ама  всичко   скоро  пак ще  почне. На  Израел  му е  угодно да излязат   главорезите навън,  те  ще  завъртят  отново  машината  и ще  дадат  оправдание  на   нови  атаки   върху  цивилни.  На  Хамас  няма    дори  смисъл да коментираме  изгодата, тя  е  видна  от хелкоптер.  "Свежа"  кръв  в отънелите  им   терористични редици.  И  агнето  цяло, и  вълкът  сит - да му  мислят  пак  цивилните от  двете  страни.

Е как защо, защото срещу тези, които хамас иска, срещу тях освобождава заложниците. Близо е до акъла... Очевидно не са им толкова мили "невинните", че да пуснат заложниците срещу тях.

Иначе да, разбира се, че всичко пак ще почне. За пореден път Израел се изтегля от Газа и хамас взема властта там, какво очакваш да свърши.

# 725
  • София
" Облякъл се Илия пак в тия"
Съгласна, ама  тази поговорка важи с пълна  сила  и за двете  старани. И мюсюлманският Илиас от  Хамас ( не всеки  палестинец), и еврейският  Илиаху, поддръжник на  Нетаняху и  свитата  му  (не  всеки израелец,  тоест)  няма да  удържат дълго  в чистите, нови,  празнични  (след  примирието) дрешки,  бързо ще  ги  изцапат  с кръвта на невинни,  тоест  ще са скоро  в обичайните  си одежди.. Малка  глътка  въздух.

Ирис , явно не  четете  докрай постовете.   Иска  ги Хамас, да.  Никой   не  е отрекъл  това.  Но  спокойно  може да си остане и само  с  искането за най- най- опасните индивиди. Иска  и  други,  които поне  пред лицето на закона нямат  присъди и повдигнати обвинения,  но са  затворени, тоест не са  доказани  терористи/убийци. Израел  защо не  пуска  И такива на мястото на тези, които несъмнено  трябва да изгният  в килиите си? Не е ли  случайно , защото  точно  тези терористи ще  му  поднесат на тепсия  много скоро картбланш за нови атаки..

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 16:52 от Просто русалка

# 726
Да, русалке, и какво предлагаш? Всички евреи доброволни да умрат, за да си бяла и добра,  но и да ги няма? Или да се оставят на мирните бомби? Забавно е какво ще измислиш да шикалкавиш, иначе не ме вълнува какво ще напишеш.
Нека денят е радостен и си позволим надежда, въпреки опасенията и дежа вюто.

# 727
Съгласна, ама  тази поговорка важи с пълна  сила  и за двете  старани. И мюсюлманският  Илиас от  Хамас ( не  всеки  палестинец), и еврейският  Илиаху, поддръжник на  Нетняху и  свитата  му  (не  всеки израелец,  тоест)  няма да  удържат дълго  в чистите, нови,  празнични  (след  примирието) дрешки,  бързо ще  ги  изцапаат  с кръвта на невинни,  тоест  ще са скоро  в обичайнит  си одежди..

Интересно, че докато хамас безчинстват в момента в Газа и по всичко личи, че отново ще овладеят положението там, ти обвиняваш за това... Израел.

# 728
Това с безчинстването на ХАМАС в Газа от къде е? Ако може източник.

Иначе ще имат влияние, докато не влязат силни международни сили, ама говорим на място, не само наблюдаващи. Тогава може и да има шанс за промяна. Но това изключва Израел, а те няма да се съгласят.

Днес четох, че останките на починалите заложници ще бъдат предадени на представители на Израел, сигурна съм че близките им искат да си ги изпратят подобаващо.

Хепи, не говори за евреите, моля те. Евреите по света в голямата си част са против стореното в последните 2 години, защото тези зверства се отразяват и на тях.
Ционистите в Израел никога няма да се задоволят с мир, това не е част от идеологията им.
Останалите хора, живеещи в Израел до голяма степен са свикнали. Говоря с близки там почти всеки ден, абсолютно никаква победа не е случващото се. Просто момент на затишие докато се реши кой какво ще вземе.
И нека не се лъжем, че просто така грехът с избитите хиляди деца ще замине. Хората ще помнят винаги. Това е огромно петно върху историята на Израел.

# 729
  • София
Нищо, шикалкавещо или не,  на теб  специално,  Хепи , няма  да напиша, понеже  и мен  твоето мнение не ме  вълнува.

Има  хора,  които  видно симпатизират на  Израел,  но  знаят как  се води дискусия нормално, показват и запознатост  с конфликта много преди 07.10, независимо каква теза защитават по конкретни  въпроси. Прочитат  внимателно,  оспорват написаното от отсрещната  страна я  с линк, я  с  обосновано мнение,  а не  само  с хейт  от-до.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 18:06 от Просто русалка

# 730
Въвеждат ред, хамас, в момента, сигурно такава е правилната терминология.

Да, симпатизирам на Израел, аз никога не си крия нито политическите убеждения, нито симпатиите. Вече веднъж видях Израел да се изтеглят от Газа и в момента имам дежа вю. Да се надяваме, че нещата ще завършат по различен начин .

Желаещите може да чуят тук интервюто на Мохамед Халаф, който счита, че успехът на мирния план ще зависи от втория и третия му етап.

https://bnr.bg/post/102222959/mohamed-halaf

Също така се счита, че след освобождаването на заложниците израелците ще (се опитат да) унищожат тунелите.

https://nova.bg/news/view/2025/10/12/513740/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

И един, добър по мое мнение анализ, който показва ясно, че нещата са на кантар, да не кажем доникъде.

https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-razvitie/150939-hamas-varna-vs … teparva-zapochvat

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 17:31 от Iris04

# 731
  • Glasgow
Смарти, напиши Gaza clashes и ще излезат британските, на български не знам дали има преведени.

# 732
Съгласна, ама  тази поговорка важи с пълна  сила  и за двете  старани. И мюсюлманският Илиас от  Хамас ( не всеки  палестинец), и еврейският  Илиаху, поддръжник на  Нетаняху и  свитата  му  (не  всеки израелец,  тоест)  няма да  удържат дълго  в чистите, нови,  празнични  (след  примирието) дрешки,  бързо ще  ги  изцапат  с кръвта на невинни,  тоест  ще са скоро  в обичайните  си одежди.. Малка  глътка  въздух.

Ирис , явно не  четете  докрай постовете.   Иска  ги Хамас, да.  Никой   не  е отрекъл  това.  Но  спокойно  може да си остане и само  с  искането за най- най- опасните индивиди. Иска  и  други,  които поне  пред лицето на закона нямат  присъди и повдигнати обвинения,  но са  затворени, тоест не са  доказани  терористи/убийци. Израел  защо не  пуска  И такива на мястото на тези, които несъмнено  трябва да изгният  в килиите си? Не е ли  случайно , защото  точно  тези терористи ще  му  поднесат на тепсия  много скоро картбланш за нови атаки..
Пак ли трябва да се спомене, че Израел се беше изтеглил от Газа преди 20години. И какво правиха газанци през тези 20 години?Копаха тунели. Какво направиха на 7.10.23? Нападнаха Израел. Май не използвам точната дума, че според Илиана Хамас не е нападнал Израел, а е убил 1200 невинни и отвлякъл 250 мирни граждани. Как се нарича навлизането на въоръжени в чужда държава!? Какво трябваше да направи Израел!? Да си приказва с терористите сладки приказки!!!

Общи условия

Активация на акаунт