Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 872
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
В Геника е пуснат, Семира хубаво ме посъветва да звънна на генетика им, той ме чу, колко съм притеснена човека и въпреки че пътуваше в колата, каза да му пратя резултатите. Обади ми се току що и ме успокои значително, каза, че това било много често срещана инверсия и вече не се считала за причина за спонтанни аборти. Поразпита ме и каза да сме търсели причината другаде. Препоръча да пуснем КИР профил при тях.
Въпреки това гемини си смята, че може да имам много увредени яйцеклетки от хромозомните деления по време на мейозата, така че най-вероятно и това е една от причините за увредените ми ембриони, не само възрастта. Но нещата като се насложат, положението не ми е никак розово.

# 106
Тирамису, Hug нищо не разбирам от написаното, но стискам палци да откриеш причината.

# 107
Имаш опции, Тирамису Heart

# 108
Здравейте на всички ! Simple Smile 🌷
От доста време не съм била активна в групата , но по- старите членове се надяам да ме помнят Simple Smile .
Пожелавам успех на всички с бебеправенето ❤💙
Имам въпрос към дамите , които са с тромбофилия .
Може ли мнение за Др , Наум Симоноски ?

# 109
  • На изток от Ада
Соул говори с този хематолог,  Жасмин.

# 110
  • Be realistic - plan for a miracle.
Salsera, с малко закъснение, но - д-р Елена Лулева, работи в медицински център Haelancare в Бизнес парк. Можеш да й се довериш, умела, внимателна, кадърна и мила.

# 111
Тирамису, стискам палци всичко да е наред! Дано ти дадат добри насоки как да продължиш.
Ние точно в четвъртък бяхме в Геника. ММ най-сетне пусна кариотип. Само за него ни беше препоръчал докторът да направим и сега чакам с нетърпение да излязат резултатите. Казаха до 30 дни, че ще са готови. Но така и не запомних дали са 30 работни или календарни. Някой от вас да знае?
Много се надявам до средата на септември да са готови, защото тогава някъде вероятно ще предприемем инсеминация или инвитро. Аз все още се двоумя и разсъждавам. И имам нужда от съвет, ако някой е минал през това. В кой момент планирате, че даден цикъл ще започнете стимулацията било то за инсе или инвитро? От предходния цикъл? Или просто идвате в началото на новия и от кой ден? Втори-трети-четвърти може би? Уж го изговорихме няколко пъти в болницата, но аз така и не разбрах дали е ок просто в средата на септември, като ми дойде, да си запиша час и да действаме директно. Вероятно ще отида преди това, за да го планираме малко повече и да решим окончателно коя от двете процедури ще е.
В същото време отивам на море 😅  И за първи път от доста време няма да съм в цикъл и се радвам 😄 пък дано след морето въобще не ми дойде...

# 112
Есен, всичко става ясно, когато се иде на прегледа в началото на цикъла - може да е потенциално щедър месец, може да има задържан фоликул, може хормоните да не са оптимални, може всичко да е ток и жица. За мен 3-4 ден (че даже и 5ти) са по-показателни, но това е в моя контекст. Просто отиваш и стъпките следват една след друга. Ако ще ти е по-спокойно след някакъв предварителен преглед/разговор - така, но опция е и директно да идеш през септемврийския цикъл - всичко зависи какво ще се види на ехограф.
Можете да пробвате 1-2 инсета, току виж си спестите инвитрото.

# 113
  • На изток от Ада
Тирамису дано да е наред.

Есен доколкото знам се ходи на 2 -3 ден от мц и се решава .

# 114
Много ви благодаря, момичета 🤗 Да, общо взето и докторът това каза, че на място ще решим как да процедираме. Сега разбирам защо го е казал. Значи вероятно така ще направя директно. И все пак е по-вероятно инсеминация, да. Хем ми се иска да си спестим инвитрото, хем накрая сигурно и до него ще стигнем..

# 115
Jasmin., аз се консултирах с доктора. Освен, че се наложи да му напомням два пъти за себе си нямам други забележки към него. Назначи ми допълнителни изследвания и му ги изпращах във вайбър, защото сесията ни в Healee беше приключила.

# 116
Тирамису, питах за Селена, защото на моя прителка така й беше излезло на мъжа й нещо в 9-та хромозома и тя се беше притеснила. Нямат мъжки фактор, забременя с близнаци, които вече са на 3 години. На твоя приятел излезе ли кариотипа? Търсете и в мъжкия фактор проблем, не помня той беше ли пускал ДНК фрагментация?
Може и от възрастта качеството на Я да е снижено. Всички 3 бременностти ли са били кухо яйце или лош ембрион?

# 117
Тирамису, можеш да направиш и още една консултация с генетик, мисля че тук се е споменавал проф Кременски, но щом този на Геника казва, че вече е отхвърлено, няма нужда да го мислиш като фактор. (Въпреки че разбирам колко е трудно).

Някоя от вас пускала ли е хормони в Надежда? Трябва да отида утре, че ми е най-близо, но съм чела разни неща, че не ти се радват, ако не си им пациент. Днес замерихме 13  и 16 мм фоликули. Действаме по схема утре хормони и оргалутран, в понеделник пак преглед и според резултати пункция другата седмица.

# 118
  • Be realistic - plan for a miracle.
Слънце, в центъра в мол Парадайз не правят драма. Поне аз съм пускала там без проблем. Отиваш си на регистратура и казваш, че си за лабораторията. Може само да те питат дали си пациент с цел създаване на профил (после в него си проверяваш резултатите и т.н.)

# 119
На мен болницата ми е близо, но щом в Парадайс не правят проблем, предполагам и там няма. Иначе профил си имам, посещавала съм я преди години. Благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт