Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 876
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм им бивш пациент, но продължавам да пускам там, защото ми е удобно, става бързо и ми се струват коректни резултатите. Не ми се правят.

# 121
На мен болницата ми е близо, но щом в Парадайс не правят проблем, предполагам и там няма. Иначе профил си имам, посещавала съм я преди години. Благодаря! Hug
Слънце и аз съм на 2 минути от болница Надежда  и ходя само там за всичко лабораторно. Днес даже носих урина. Не съм инвитро пациент. Според мен няма никакво значение за тях, плащаш си - получаваш услуга. Когато следих ЧХГ бях през ден там в продължение на 2 седмици, никой нищо не ме е питал, казал или каквото и да е било такова.

# 122
Салсера, неговият кариотип си е напълно нормален. ДНК фрагментациите уж и те, е, не знам, дали са оптимални, но са в референтни граници (DFI 14.37%, HDS 5.6%). Само морфологията му е 1%.
Генетикът в Надежда препоръча КИР профил да сме направили, а Михайлова не го спомена изобщо.

Проблемът при мен е, че аз изобщо не стигам до образуване на ембрион. Имам една чиста биохимична бременност и после 2 забременявания с чхг, което спира да расте правилно няколко дни след имплантацията. На ехограф и двата пъти се виждаше малко неразвиващо се плодно сакче. Последния път си направих и вливката, и започнах кортикостериодите, които Михайлова ми изписа. Но за да не се развие вече трети път ембрион, за мен проблемът е точно хромозомен.
Automn, нашия кариотип излезе точно за 3 седмици в Геника.

# 123
Тирамису, всъщност стигаш до образуване на ембрион и именно той се имплантира, а после  че не се развива е друг проблем.

# 124
Да, Ел, бластоцист със сигурност образувам, може би наистина не се изразих правилно, но ме разбрахте, какво имах предвид, че не се стига до ембрион в сакчето.
Странното е, че генетикът от Геника ме пита, дали сме изследвали абортивен материал. Дали било сигурно, че е бил анеуплоден бластоциста, който се е имплантирал. Зачудих се много честно казано, защото аз си представям, че няма начин да е бил еуплоден ембрион, щом като не успява да се развие. Предполагам, че мисълта му е била, че евентуално лош КИР профил може да им пречи да се развият, защото ми каза да си пуснем това изследване.

# 125
  • На изток от Ада
А ще пусксте ли Кир , тирамису? Колко лв е в геника?
Аз имам един здрав ембрион изследван в геника.  В надежда не го признаха понеже там се изследват повече неща....
Сега тази бременност умувах и реших да бе го изследвам ...

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 14:35 от nasito8988

# 126
Да, Ел, бластоцист със сигурност образувам, може би наистина не се изразих правилно, но ме разбрахте, какво имах предвид, че не се стига до ембрион в сакчето.
Странното е, че генетикът от Геника ме пита, дали сме изследвали абортивен материал. Дали било сигурно, че е бил анеуплоден бластоциста, който се е имплантирал. Зачудих се много честно казано, защото аз си представям, че няма начин да е бил еуплоден ембрион, щом като не успява да се развие. Предполагам, че мисълта му е била, че евентуално лош КИР профил може да им пречи да се развият, защото ми каза да си пуснем това изследване.
О, разбира се, че еуплоиден ембрион може да не се развие. PGT-А открива хромозомни грешки, но проблемът в случая може да е неправилно функциониращи гени. Също митохондриална дисфункция при ембриона, тоест няма силата/емергията да се развие, нищо че е с топ хромозоми.

# 127
Оле, Кенди, и как може да му се помогне на един такъв ембрион? Нито добавки, нито инвитро ми идва на ума, как могат да му помогнат. Ама че е сложна тази материя, това е невероятно чудо да се създаде нов живот.

# 128
Оле, Кенди, и как може да му се помогне на един такъв ембрион? Нито добавки, нито инвитро ми идва на ума, как могат да му помогнат. Ама че е сложна тази материя, това е невероятно чудо да се създаде нов живот.
Не може да му се помогне, Тирамису. Естествен подбор, срещу който до момента всичко и всички са безсилни.

# 129
Аз се изкуших да си направя вчера сутринта 1 тест, но ... останах разочарована ... 🫤

# 130
  • На изток от Ада
Съжалявам Белив ,кой ден ти е всъщност?

# 131
Специално за митохондриалната функция бях чела, че определени хранителни добавки я подобряват, затова и добавих Убиквинол и Мио-Инозитол към шепата хапченца, които взимам дневно. Не знам дали е действително така.

# 132
Тирамису, задължително искай от Михайлова да ти пусне КИР профил. И ние бяхме така, уж 3 биохимични и всеки доктор викаше, ама то щото не са здрави ембрионите. Е ми имах БХ и на здрав ембрион. Оказа се, че съм с най-лошия възможен вариант на КИР, сега и ММ ще пуска и при следващ опит ще съм на вливки и Зарзио. Така че, пускай КИР и НК клетки. Тя ще ти каже какви са изследванията, запази си час, може и онлайн. Аз лично за подобрения на Я пия Убиквинол , Ресвератрол, Б12 ( всички на Натурал Факторс), мм пие освен тези и Омега 3, вит Е, вит А. Действайте, че тези добавки поне 3 месеца им трябва да се отразят, а през това време запиши час за Михайлова. Сега каквито и гени да има, все някой опит пък трябва да е успешен ( аз и за мен така си казвам, ама колко ме е страх няма да казвам). Просто, то пък не може все лошо, трябва и хубаво да има, нали....

Билийв, имаш ли закъснение?

# 133
Специално за митохондриалната функция бях чела, че определени хранителни добавки я подобряват, затова и добавих Убиквинол и Мио-Инозитол към шепата хапченца, които взимам дневно. Не знам дали е действително така.
От един момента нататък ембрионът ползва собствени сили. Добавките, които пием помагат на яйцеклетката да се държи адекватно при оплождане и дават ресурс за делене до към 3-5 ден, после вече ембриончето е “оправяй се”.
Аз пия много убиквинол от вече година, делят се като пичове, че и се излюпват сами без лазер, ама е ги - тризомии, монозомии и други производни на зомбита.

# 134
29 ден ми е днес, така че ... едва ли нещо да се случи...

Общи условия

Активация на акаунт