НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 017
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
ТУ имат три блока от тази година, поне така обявиха, че и 15ти ще е готов до септември,  не знам дали имат студенти и за трите блока. Виж ИУ и МУ може и да нямат достатъчно места

# 76
  • Някъде в Европа...
ТУ имат три блока от тази година, поне така обявиха, че и 15ти ще е готов до септември,  не знам дали имат студенти и за трите блока. Виж ИУ и МУ може и да нямат достатъчно места
Дори гледах миналогодишното класиране преди време за общежитията на ТУ и бяха обявени и останали свободни места...

# 77
  • София
jam, с втория си пост по темата не казваш нищо по-различно. Аз те разбрах и първия път, но беше написано общо. Без да се изключат университетите, в които децата ще си получат нужните знания. По същия начин може да се каже, че Психологията е новото черно. Че там наистина се учи по села и по паланки. Това с черното, между другото е още по-обидно, сигурна съм, че го знаеш. Аз лично няма как да се обидя лично, нямам база за това, детето ми е там, където искаше, не е в Тутраканския. Самото изказване, обаче е обидно, да.

много си буквална. няма как "новото черно" да е обидно, това е израз от света на модата. "розовото е новото черно", например. мога да се сетя как си решила, че е обидно, но това се дължи на изключително буквалното разбиране и е напълно погрешно тълкуване.

ако си ме разбрала от първия път, защо пишеш, че "форумският мозък недолюбва киберсигурността", което е, с извинение, неадекватно.

а психологията не е новото черно, защото се върти от доста по-дълго време на пазара на топ интереси от кандидат-студентите. Simple Smile иначе си права - от същия тип е ситуацията.

# 78
  • София
Виж, аз много добре знам откъде е изразът за новото черно. И не, не е от света на модата, а по-скоро от света на Златките.
Неадекватни са изказванията, но със сигурност не точно моите.
Приключвам темата. По принцип си има потребители, които от край време са крайно арогантни в изказванията си, но едно такова почти завоалирано и все ти не си ги доразбрал.

# 79
  • София
Виж, аз много добре знам откъде е изразът за новото черно. И не, не е от света на модата, а по-скоро от света на Златките.
Неадекватни са изказванията, но със сигурност не точно моите.

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/is-the-new-black

аз не знам нищо за света на Златките, подозирам, че и Cambridge Dictionary не ги е чувал, но той може да ти обясни какво означава изразът "новото черно". и като допълня, че знам много повече за киберсигурността, отколкото ти някога ще узнаеш, приключвам и от моя страна дискусията.
абсурдно е да си мислиш, че целта на моето изказване е била да обидя избора на детето ти, но явно няма да го приемеш. чао!

# 80
  • Стара Загора
Моята девойка има подсигурено всичко в квартирата, включително ново спално бельо и кърпи. Вече като отидем на място може да докупим някакви неща, ще преценим на място, например лампа за бюро, огледало, органайзери за гардероб, декоративни възглавнички...Косори също има, тя много ползва. Вчера й купих кафемашина, имаше хубава оферта за безплатна машина при купуване на 300 капсули. Лаптоп, дигитална тетрадка, чанти, са подсигурени, ако й трябва нещо друго, ще си докупува сама.
я, КАЖИ МОЛЯ ТЕ ЗА КАФЕМАШИНАТА /сори за големите букви/
Ако може и за тази дигитална тетрадка.

# 81
Спирам по темата за ИТ специалностите, явно е нормално да учиш КСТ в УХТ Пловдив, 45 бройки бакалавър редовно ДП

За момента знаем, че ще купуваме airfrier и сандвич преса Simple Smile. Кафемашина няма да трябва. Дигитална тетрадка има за задача сам да проучи, със сигурност взима лаптоп - нов, подходящ за development

# 82
  • Стара Загора
Вчера купих от магазини ЗОРА една микровълнова направо за без пари...много прости функции....за да топли някаква храна. Сандвич пресата е задължителна, както и тигана защото яде яйца за световно. Има печка и фурна / не знам дали ще се разготви...но времето ще покаже/
Утре сутрин отиват в София с неговия съквартирант да боядисат коридора на жилището и хола, че имат нужда. Ще занесат и някои неща.

# 83
И аз само се записвам да следя.
Важното е да сме живи и здрави..

# 84
  • София
излезе класирането за платено обучение по медицина в МУ София.
https://drive.google.com/file/d/1Anhj_Z6-nO7Z78dMnTHRFzJ9zjFKiY0D/view

тази година тройкаджии няма да има. така че, като идете на лекар - питайте кой випуск е Simple Smile

# 85
  • София
jam, престани да тролиш.
Никъде не съм написала, че обиждаш МОЕТО дете. Абсурдно е да си го прочела между редовете даже. И да искаш, не можеш.
Колко знам за киберсигурност аз, можеш само да гадаеш.
В даденият линк е описано значението на израза и са дадени два примера. И? Нещо те осъмни, че може да не знам значението ли? Нормално е хората да съдят по себе си за другите, разбирам те.

# 86
  • Някъде в Европа...
🤣🤣🤣 Малейй, пък на някои децата ни въобще не кандидатстваха в София 🤣🤣🤣 (въпреки добрите резултати от училище) , защото просто не искат да живеят там дори и докато учат, а някъде ддругаде (щом имат избор) 🤣🤣🤣...Толкова за желанието на всички да са в столичните университети и топ специалности и да считат, че това е "черешката на тортата", както повечето тук си мислят 😁. Дали тези набори, съответно родители, ги интересува, че еди кой си е в топ специалност и университет според общественото мнение?! 😁 Едва ли...Все си мисля, че никому не са нужни последните полемики, сравнения и опити за "надцакване" тук, може и да греша...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:04 от AIR

# 87
За всички, които събирате мнения за кафемашина, с 2 ръце ви препоръчвам тази. Има приставки за всички видове капсули + за мляно кафе, прави жестоко кафе и цената е направо супер.

https://www.emag.bg/espreso-mashina-8v1-oliver-voltz-ov51171b5-1 … n=share%20product

п.п. И аз следя за тези ел. тетрадки (сефте чувам за такова чудо).

# 88
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята девойка има подсигурено всичко в квартирата, включително ново спално бельо и кърпи. Вече като отидем на място може да докупим някакви неща, ще преценим на място, например лампа за бюро, огледало, органайзери за гардероб, декоративни възглавнички...Косори също има, тя много ползва. Вчера й купих кафемашина, имаше хубава оферта за безплатна машина при купуване на 300 капсули. Лаптоп, дигитална тетрадка, чанти, са подсигурени, ако й трябва нещо друго, ще си докупува сама.
я, КАЖИ МОЛЯ ТЕ ЗА КАФЕМАШИНАТА /сори за големите букви/
Ако може и за тази дигитална тетрадка.

Кафемашината е от една промоция, купуваш 300 капсули и е безплатна:

Машината я ползвам от няколко години в работата, носим си я в Гърция като ходим на каравана, много е компактна.

Дигиталната тетрадка е тази:
https://remarkable.com/products/remarkable-2
Супер е, цветна, конвертира, прехвърля ръкопис в печатен текст...

# 89
https://shop.boox.com/products/noteair4c
Тази дигитална тетрадка купих на младежа. Има я и в българските магазини. Добре конвертира ръкописен в печатен текст. Той я изпробва като писа възможно най-грозно и нечетимо, за мое учудване устройството успя да разчете дранаците му.

Общи условия

Активация на акаунт