НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Интересен анализ на темата , която коментираме в последните страници
https://www.168chasa.bg/article/21000999

# 16
  • София
Да дам и аз моите 5евроцента по актуалната темата  - надявам се образованието да не пречи на обучението и развитието на децата ми...

# 17
Да дам и аз моите 5евроцента по актуалната темата  - надявам се образованието да не пречи на обучението и развитието на децата ми...
Не бой се! Аз съм на мнение, че даже преодолявайки образователната система стават по-силни! Joy

# 18
  • у дома...
Интересен анализ на темата , която коментираме в последните страници
https://www.168chasa.bg/article/21000999
Аааа, не е честно това! Сега ние какво искаме - да сме като в Европа и с нашите данъци да издържаме всички студенти? Или само някои? Пък нали и такава теза се развиваше преди няколко теми - в чужбина приемат само с мотивационно писмо, значи не е добре. И имаше мнения, че предварителния прием не е никакъв прием. И как с прием по документи и писмо постигат качество? А и финансово почти много трудно било. Значи този анализ да се свали веднъг от сайта! Не е читав анализа...

Костов е завършил предшественика на УНСС. Значи девойката добре се е ориентирала. Остава да я навия на една магистратура в АМВР и един курс в Харвард и прави голям шлем. То пък курс в Харвард не е баш завършване на университет, но пък ще е в тренда.
Иначе за г-н Костов може да разпитате малко така на запад от София. Историята много може да разкаже за този период. Живи очевидци има дори.
Но нека не политизираме темата.

# 19
Благодаря за темата
Не знам дали видяхте, че желаните киберсигурност, софтуерни работи и разнк други неща вече може да се учат като второ дп в тракийския, предполага и на други места.
Предвид, че колеги казват, че се записват за диплома, а не за реални знания, които човек трябва сам да си поддържа, не е лош вариант.

# 20
  • София
Аз ще чакам моито първо първото висШу да изкласят и после по едно второ за превенция срещу Алцхаймер на стари години.

# 21
  • София
А Библиотекарският още ли съществува? Че оттам се пръкват най-способните политици и висши чиновници.

# 22
  • у дома...
А Библиотекарският още ли съществува? Че оттам се пръкват най-способните политици и висши чиновници.
Оооо, и още как! От години завършилите там захранват като персонал Министерството на електронното управление (гръм да го удари!)

# 23
Няма да говорим за политика, че ще се скараме наистина. Но, да ви споделя за една случка, която ми направи голямо впечатление и вие кажете кое е важно -шестиците или други качества. Близко дете е пълен отличник, учи, прибира се вкъщи , завърши тази година почти с пълно отличие, на ДЗИ имаше 5.80, на другите специални изпити пълно 6,  никога не ходи на училище без домашна или с ненаучен урок, бори се за всяка шестица, спокойно, интелигентно, уравновесено и уважително дете. Приеха го висше първи по оценки. По всички стандарти на бг мама, това е дете, което, видите ли , е от добрите, качествени, велики деца, бъдещи лидери. Обаче, присъствам аз на един разговор между него и майка му - преместиха се миналата година в къща, до Асеновград, в един квартал там. Детето учи в Пловдив. И, обажда се на майка си (той беше 12 клас , набор на нашите е), да пита как да стигне до там. Тя звъни напред _назад и му казва с рейс и влак. Той пита в колко е рейса и от къде да го хване. Рейсовете за Асеновград са от много удобна автогара, която се намира до жп гарата в Пловдив,които и двете са на центъра. Майка му казва. Той пита от кой коловоз. Майка му казва да пита на автогарата. Той пита откъде там да купи билет. Аз обяснявам откъде, то има едно гише. Той пита дали ще го намери , казах на майка му да му каже да хване влака,защото е по-лесно. Той не можел да хване влака, защото няма да се оправи, трябва майка му да се качи на влака с него веднъж и да му покаже откъде да го хване и къде да слезе . След което момчето отиде до автогарата, там не се оправи (??? Автогарата има 5 сектора и сектора за Асеновград е първия) , и се обади на майка му да отиде да го вземе и да го закара вкъщи. Това е в България, на български, в роден град, а не на чуждо място. За това , не ми говорете за шестици и отличници, в живота това няма никакво значение , когато шестиците не ти определят можеш ли или не можеш, адаптивен ли си или не, адекватен ли си, и голите знания са не подплатени с елементарни друго качества. Нека всеки си намери мястото . Държавата бълха я ухапала.

# 24
Не мога да повярвам до какво ниско ниво на общуване се стигна. Доста жалка картинка с елемент на заяждане и невъзможност на четене с разбиране.

# 25
  • София
Оооо, и още как! От години завършилите там захранват като персонал Министерството на електронното управление (гръм да го удари!)

Оооо, само това министерство да беше да го преглътнеш:). За мен УНИБИТ трябва да се закрие веднагически! Там без майтап и маймуна да вкараш ще го завърши. И то с отлична диплома!

П.П. Надявам се никой да не засягам, но стоя плътно зад думите си. Имам досег и със завършили го, и с настоящи студенти в този "университет", а за съжаление и с преподаватели там.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:08 от мама МОНИ

# 26
  • Варна
Има хора, които когато нещо не им е познато стават неспокойни и се чувстват объркани . И това няма нищо общо с шестиците в училище и не ги прави по-малко успешни в живота .

# 27
  • Някъде в Европа...
Няма да говорим за политика, че ще се скараме наистина. Но, да ви споделя за една случка, която ми направи голямо впечатление и вие кажете кое е важно -шестиците или други качества. Близко дете е пълен отличник, учи, прибира се вкъщи , завърши тази година почти с пълно отличие, на ДЗИ имаше 5.80, на другите специални изпити пълно 6,  никога не ходи на училище без домашна или с ненаучен урок, бори се за всяка шестица, спокойно, интелигентно, уравновесено и уважително дете. Приеха го висше първи по оценки. По всички стандарти на бг мама, това е дете, което, видите ли , е от добрите, качествени, велики деца, бъдещи лидери. Обаче, присъствам аз на един разговор между него и майка му - преместиха се миналата година в къща, до Асеновград, в един квартал там. Детето учи в Пловдив. И, обажда се на майка си (той беше 12 клас , набор на нашите е), да пита как да стигне до там. Тя звъни напред _назад и му казва с рейс и влак. Той пита в колко е рейса и от къде да го хване. Рейсовете за Асеновград са от много удобна автогара, която се намира до жп гарата в Пловдив,които и двете са на центъра. Майка му казва. Той пита от кой коловоз. Майка му казва да пита на автогарата. Той пита откъде там да купи билет. Аз обяснявам откъде, то има едно гише. Той пита дали ще го намери , казах на майка му да му каже да хване влака,защото е по-лесно. Той не можел да хване влака, защото няма да се оправи, трябва майка му да се качи на влака с него веднъж и да му покаже откъде да го хване и къде да слезе . След което момчето отиде до автогарата, там не се оправи (??? Автогарата има 5 сектора и сектора за Асеновград е първия) , и се обади на майка му да отиде да го вземе и да го закара вкъщи. Това е в България, на български, в роден град, а не на чуждо място. За това , не ми говорете за шестици и отличници, в живота това няма никакво значение , когато шестиците не ти определят можеш ли или не можеш, адаптивен ли си или не, адекватен ли си, и голите знания са не подплатени с елементарни друго качества. Нека всеки си намери мястото . Държавата бълха я ухапала.

"Срещата на класа ще е на яхтата на двойкаджията" 😁 . Училището и шестиците, получени там са до време..После е интересното, животът и умението да го живееш пишат по-важните оценки..

# 28
Не мога да повярвам до какво ниско ниво на общуване се стигна. Доста жалка картинка с елемент на заяждане и невъзможност на четене с разбиране.

А, сефте 😀 В тази тема постоянно се въртят все едни и същи иронии и пасивна агресия, отдавна хванали мухъл.
Жалкото е само, че точно това отказа много хора да пишат.

# 29
  • София
Приятелите ми състуденти, не от София, се държаха за полата ми, докато я опознаят. Отличници, спокойни, уравновесени Joy Защо не ходеха да разпитват по рейсове и гишета, а мен ме занимаваха с глупости.

Общи условия

Активация на акаунт