НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 095
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • у дома...
За всички, които събирате мнения за кафемашина, с 2 ръце ви препоръчвам тази. Има приставки за всички видове капсули + за мляно кафе, прави жестоко кафе и цената е направо супер.

https://www.emag.bg/espreso-mashina-8v1-oliver-voltz-ov51171b5-1 … n=share%20product

п.п. И аз следя за тези ел. тетрадки (сефте чувам за такова чудо).
С подобна машина съм. Родих се.

Видях дигиталните устройства. Много добре изглеждат. Остава само да разбере девойката какво ще им качват на платформата като материали и ще прецени дали ще ѝ бъде по-удобно и с дигитална тетрадка. Имат и изключително добра библиотека, оборудвана и с техника. И нов лаптоп ще трябва вероятно. За момента ще изчака.

Днес ходи до университета да подаде декларация, че вече не работи. Отново много любезно отношение. Дори са ѝ дали уверението, което ѝ е необходимо за пред НОИ. И сега на девойката ѝ предстоят две морета за по седмица, бърза екскурзия в чужбина и началото на учебната година на 16 септември.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:39 от Просто_майка

# 91
Здравейте, така и така не съм писала от години.. направо ще коментирам тетрадките.
Самата аз от няколко години ползвам Ремакрабъл, имам стария модел с клавиатура, за мен е удобство.

Недостатъци:
- При конвертиране прави само .jpg формат
- Няма български език на допълнителната клавиатура
- Доста по-тежък е, ако се вземе с калъф с клавиатура
- Трябва да се внимава много с екрана, доста по-чуплив е от стандартните за телефони или таблети. Сменят устройството с друго при спукване, срещу още 200-300 евро.
- Няма Андроид, браузър, само вътрешна система за прехвърляне на файлове.
Плюсове:
- Без проблем разчита всякакъв текст, колкото и грозно да е писано.
- Има синхронизиране с телефон, компютър и файловете се виждат в реално време.
- Препоръчвам писалката, която трие (черния модел).
- Има достатъчно групи за устройството с готови темплейти за календари по всякакви вкусове.

Имам и новия цветен модел, без клавиатура. По-голям екран, но ако е просто за писане, бих избрала отново стария модел, доста по-компактен е.

И от Boox личните ми наблюдения, там има и Андроид, можеш да влезеш в мейл, Гугъл драйв. Още по-удобен и по-спокойно се държи не е така чуплив. Екранът му малко по-здрав сякаш. И пак е в два варианта , цветен и чернобял.

Със студент в Швеция съм, там ще се ползва малкият Ремаркабъл.

Успех на всички!

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ха, Жени, привет. Честит ти студент в Швеция.

Сега като каза за jpeg, се усетих, че не съм пуснала правилния Ремаркабъл, ето този има дъщеря ми - https://remarkable.com/products/remarkable-paper/pro и конвертира в pdf и не само, има си операционна система и се свързва с лаптопа и телефона, тоест всички документи много лесно се шерват и имаш достъп до тях през телефон и лаптоп.

# 93
  • София
Дъщеря ми си избра за ново устройство модел на айпад.С клавиатура и писалка ще й върши работа (тя рядко си ползва и вкъщи лаптопите).Тия дни ще ходи за го вземе.Ама не може да се спре от щъкаме насам -натам и да стигне до магазина.Дали ще й трябва за записки за лекции и колко ще го носи и ползва е друга тема.Аз самата ползвам най-често малък 13 инчов лаптоп ,и за лекции съм набирала на него в 90% от случаите.Ама аз пиша изключително бързо на клавиатура и ми е далеч по-удобно от водене на ръчни записки .В наши дни наистина се предоставят ел.материали в различни платформи и готови формати,та ще се напаснат в движение

# 94
  • София
Дъщеря ми си избра за ново устройство модел на айпад.С клавиатура и писалка ще й върши работа (тя рядко си ползва и вкъщи лаптопите).Тия дни ще ходи за го вземе.Ама не може да се спре от щъкаме насам -натам и да стигне до магазина.Дали ще й трябва за записки за лекции и колко ще го носи и ползва е друга тема.Аз самата ползвам най-често малък 13 инчов лаптоп ,и за лекции съм набирала на него в 90% от случаите.Ама аз пиша изключително бързо на клавиатура и ми е далеч по-удобно от водене на ръчни записки .В наши дни наистина се предоставят ел.материали в различни платформи и готови формати,та ще се напаснат в движение
Извинявай, ама кога си била студент? Аз бях преди 20+ години и 13инч лаптопи нямаше. Поне не масово.😅 2001-ва бях първи курс.
Моят син каза, че обича да пише на хартия и не иска дигитална тетрадка. Пък и вече го светнахме да набележи някоя съвестна колежка и да поддържа добри отношения. Момичетата са съвестни и пишат четливо. Ако тя има и дигитална терадка, 6ца от тотото.

# 95
  • Стара Загора
Момичета, благодаря за кафемашините, този комбинираната звучи добре, излиза ми често като реклама, но друго си е да имаш инфо от ползващ я. Сигурно ще отвея някоя и аз.
За дигиталните тетрадки ще го питам, като се върне от Софията.
Относно университета, какво да кажа, сам си го избра, сам се подготви и всичко си направи сам. Приеха на първото му желание МИО с английски, нали е оправен, писал втори немски език / той му беше първи в училище и го знае/ Английският му пък е като майчин:) Наборът води битки, които е сигурен, че ще спечели…какво да кажа Simple Smile
Сега е на крилете на любовта, ще видим дали тази любов няма да го връща по-често при нас в града Simple Smile

# 96
Antisneji, опитът ми е от академични университети в Нидерландия, учи се математика за софтуерен инженер, през всичките години, в изискаванията за кандидатсване е кандидат студента да е завършил специалност с профил математика, някои от университетите дават възможност липсата да се компенсира с допълнителен изпит по матемамика. Част от университети в Европа за магистратура по Компютърни науки искат през бакалавърската степен задължително да има завършен определен курс по математика, за да можеш да кандидатсваш за обучение при тях. Тази седмица разглеждах програмата на малкия ми син за първата година, която му предстои, през първия семестър има два курса по математика от общо 4 курса.Тъй като големият е почти на края на магистърската му програма по компютърни науки, доволни сме от избора, за мен беше излишно ученето в чужбина по специалност, която се предлага в много университети в България, но сега съм абсолютно сигурна, че това за моето дете беше най-правилното решение. Перспективите за работа след няколко месеца са много добри.
За брат му предстои да видим.

# 97
  • София
Извинявай, ама кога си била студент? Аз бях преди 20+ години и 13инч лаптопи нямаше. Поне не масово.😅 2001-ва бях първи курс.
Моят син каза, че обича да пише на хартия и не иска дигитална тетрадка. Пък и вече го светнахме да набележи някоя съвестна колежка и да поддържа добри отношения. Момичетата са съвестни и пишат четливо. Ако тя има и дигитална терадка, 6ца от тотото.
Миналата година последно завърших поредна магистратура Wink Та имам актуален опит.Иначе в далечната 1999г ,когато бях първи курс нямаше такива екстри

# 98
  • у дома...
Хера, при избора на чужд език в УНСС условието е да е един от изучаваните в гимназията. Продължават с нивото, до което са стигнали.

# 99
  • Някъде в Европа...
Сега е на крилете на любовта, ще видим дали тази любов няма да го връща по-често при нас в града Simple Smile
...или ще праща гаджето при него 😁..При нас се очертава така - гаджето отсега се гласи да прекарва уикендите на морето, а другата година да кандидаства и тя там, да са заедно 😁..Тя още няма книжка, предстой да я вземе (месец я дели от пълнолетието) и тъкмо щяла да трупа опит по пътищата...😀 Вече една година и малко са на крилете на любовта..Днес заминаха за поредното море за този сезон..

За устройството - запознат бил отдавна и не желаел.  Категорично се отхвърли и на този етап като излишна вещ, която няма да влиза в употреба, след като си има телефон...

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 13:19 от AIR

# 100
Ахаха, как се изниза живота, сякаш вчера беше като се пишеше по теми С какво ви дразни свекървата, а ето че сме на прага да четем снахата в тази тема Simple Smile
Любовта сега и е времето,  а за нас остава втората младост. От известно време не можем да решим у дома - пак ли сме гаджета или клоним към баба и дядо Simple Smile Сърцата като на гаджета, ама болежкитее като на баба и дядо:)

# 101
Аз мога да кажа с какво ме дразни зетя😱😜 ама трябва отделна тема Joy
Еми лети времето, така трябва

# 102
  • Някъде в Европа...
От известно време не можем да решим у дома - пак ли сме гаджета или клоним към баба и дядо Simple Smile Сърцата като на гаджета, ама болежкитее като на баба и дядо:)

Абе, не знам, но мен ме побърква мисълта, че дойде тази част от живота ни, в която живеем чрез децата си, защото нашите си важни житейски събития са безвъзвратно минало..колкото и млади да сме по дух, то тялото, а и самия живот, си показва "кой иска" и това не сме вече ние 😀

# 103
Има много уроци във всичко Hug
Удовлетвореност, че сме възпитали добри хора, смиреност от житейските неволи, нови цели и хобита Hug

# 104
Аир, това новите 10г, в които можем да поживеем активно, само родителите ни да са здрави. Децата се оправят сами, а внуците още не са се появили Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт