НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 177
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И моята днес подаде с ПИК декларация 7. Още преди да е обработена декларацията влезнахме в един калкулатор, отбелязахме двата месеца, за които плащаме и ги платихме с моята карта. Може би е трябвало да изчакаме потвърждението. Насявам се всичко да е наред и да се отрази плащането.
Иначе се плаща на месечна база, не може по дни.

# 526
  • гр.София
Явно днес сме ги затрупали с Декларации Н 7.
И С. подаде днес, след като се тутка една седмица откакто си взе ПИК.  След като я изпрати ,затвори профила, решихме,че може да е нужно време  да се заредят разни данни  и утре да плати.
Значи,правилно не сме избързали.

# 527
  • софия
Извинявам се, ако се обсъждали, но съм пропуснала съм темата. Днес дъщерята онлайн подаде Декларация 7. Получи потвърждение, че е приета. В сайта на НАП начислява *43+ лв. месечна вноска. Чета, че се изчислява до дни, но в момента няма възможност за такъв избор. Само месеци могат да се избират. Правилно ли подхожда или трябва да изчака определено време нещо?
След като се подаде Декларация 7, отнема известно време, за да се обработи. След обработката се появява задължението за месец юли и опция за плащане. Ако правилно съм разбрала въпроса, де.
Вижте какъв е статуса на декларацията. Ако все още се обработва, не се виждат задължения и опция да се заплатят.
Добре си ме разбрала, аз съм питала обстоятелствено 🙂 Благодаря.
При нас предстои скорошно заминаване и е лудница. Възхищавам се на децата, които тръгват само с куфара. Вече изпратихме багаж, още сме стегнали, а тя дори не си е приготвила дрехите. Уж всичко съм свършила и излизат все нови неща, а студентката се вее напред-назад. Другата седмица пак ще ходи няколко дни до Солун, а аз като мравка все нещо събирам.

# 528
  • София
Явно днес сме ги затрупали с Декларации Н 7.
И С. подаде днес, след като се тутка една седмица откакто си взе ПИК.  След като я изпрати ,затвори профила, решихме,че може да е нужно време  да се заредят разни данни  и утре да плати.
Значи,правилно не сме избързали.
Ха, ха и моят едва вчера сколаса да отиде за ПИК и да подаде декларация, а от миналия месец го подканям.

# 529
Ние подадохме декларация 7 в края на м. Юли. Задължението се появи в НАП на 01.08 (в справката им за задълженията). От там избрахме плащане и платихме с карта. Много лесно.
На 01.09 в справката ще се появи задължението за м.8 със срок за плащане до 25.9 и така нататък.

# 530
И аз през калкулатора ги нацвъках. Няма какво да чакам месец по месец.

# 531
  • у дома...
След подаването на декларацията ли? Или първо плащаш, а после подаваш декларацията?

# 532
  • софия
През калкулатора излиза само ДЗО, докато не се обработи декларацията.

Ако на някой трябва многоезичен акт за раждане, да знаете, че има електронна услуга, но ПИК на НАП/НОИ не върши работа. С EvroTrust става. Моята много мрази да общува с администрацията, та открива предимствата на електронното обслужване. Според нея всеки ѝ вика и е сопнат. Според мен се лигави и, не че не е права, но не всеки вика и е сопнат.

Доп. Вече има готов документ, без да губи време и да се разкарва. Дадоха го за по-малко от 24 часа. Браво на Божко!

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 14:55 от zvаnchе

# 533
Подадох декларация 7, изобщо не съм чакала да ми връщат мейл, отидох в калкулатора директно нацъках 3 вноски и ги платих. Не мисля, че ще има проблем.

# 534
Подадох декларация 7, изобщо не съм чакала да ми връщат мейл, отидох в калкулатора директно нацъках 3 вноски и ги платих. Не мисля, че ще има проблем.

И аз процедирах точно така, първо декларацията, за да може да се обвърже плащането. Буквално за минути я обработиха, с калкулатора цъкнах 3 месеца, юли, август, септември, платих с карта и всичко това с ПИК за десетина минути. Доколкото разбрах есента нямаме ангажимент да подаваме нова декларация, от СУ ще ги декларират тогава

# 535
  • софия
Не знам как сте платили, но при нас излиза вноска 43+ лв., а размерът на здравноосигурителната вноска е 37,32 лв. на месец. Нямам намерение да кредитирам държавата по никакъв повод.

# 536
  • Бургас
Не знам как сте платили, но при нас излиза вноска 43+ лв., а размерът на здравноосигурителната вноска е 37,32 лв. на месец. Нямам намерение да кредитирам държавата по никакъв повод.

Това беше размерът, когато минималната работна заплата беше 933 лева. В момента е 1077.

# 537

От къде сте толкова сигурна, че вие сте права? Всички други сме видели 43,08, дори по новините онзи ден напомниха и цитираха същата сума- 43,08.

# 538
Няма нужда от спорове, има и информация на сайта на НАП.

# 539
  • София
Самоосигурявам се и потвърждавам, че вноската е 43,08. Увеличиха я от нова година. Студентът още е непълнолетен и за него не съм внасяла.

Общи условия

Активация на акаунт