НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 125
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
При моите момчета на 01.09, но при първокурсника от 18.08 имаше опознавателна седмица за всички първокурсници а следващата седмица тре дни имат организирани събития от неговия факултет.

# 586
В УНСС почват на 16.09. Набора искаше да работи на морето до 14.09 и от там да ходи направо в София да се настанява в общака. Казах му, че няма как да стане това, та направи компромис, ще си дойде на 08.09. И ще има 2 дни да седи вкъщи и да ходи в София да се занимае с общежитието. Вчера проверих кога започват и завършват,кога да сесиите. Ми то голям кеф. Аз на времето до края на юни беше семестъра и юли беше сесията. Зимната сесия беше февруари. Сега е супер. Зимната сесия е началото на януари, а лятната е май. Ако нямаш поправки, цяло лято е свободно. Кеф ти работа, почивка, пътуване, каквото душа сака. Реалност, ако си направи добре сметката човек и учи през годината, спокойно лятото може да работи, и така да си покрива разходите за годината, без да се налага да бачка през останалото време. Зависи и какво учи човек , естествено, медицината е друга бира.

# 587
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние вече от 2 дни сме с наборката да я настаняваме. Тя си има абсолютно всичко в жилището, но въпреки това вчера овършахме Икеа, винаги има какво да се докупи от там - органайзери за гардероб, кутии за багаж за под леглото, декоративни възглавнички и одеялца, рамки за нейни картини, които си носи, аксесоарчета, даже малък килим. Замина с 1 голям куфар, 1 малък и 2 огромни сака, които събират повече от голям куфар. Въпреки, че бяха 3 х 32 кг, беше с по 10 кг надолу при меренето на летището.
Днес ще подреждаме. Хладилникът сме го напълнили. Кафемашината е заредана и вече я ползваме ( даже ни направи забележка да си измием чашите от кафето 😆). Остава само да намеря как да й изпратя от Бг ерфраера.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 09:31 от gadamer

# 588
  • София
МУ-София започват на 15.09. На предния ден имат Ден на първокурсника с уъркшопове и други занимания за опознаване. Дъщеря ми вече се запозна с някои от бъдещите си колеги - много силно присъствие от НПМГ, Първа и Втора АЕГ, ПЧМГ. Запозна се и с единственото момиче с пълен бал за прием - 42, много симпатично дете, от Сандански, майката ни е съфорумничка Hug
Цяло лято разнася един учебник по латински език, за да учи термините, а не после да й се изсипе всичко наведнъж. Кара и шофьорски курсове, тъй като досега не й оставаше време за това.
Няма търпение да започне академичната година Blush. Да им върви по вода с новите начинания! Flowers Four Leaf Clover

# 589
  • София
В СУ започват на 1.10 и доколкото знам лятната сесия им е юни. Пак са 3 месеца почивка, но оставям 1 месец поне за истинска такава. 2 месеца работа и после пак на тръстиката.

# 590
  • София
Може ли повече информация за този ден на първокурсника в МУ София?
Само за медици ли е или за всички факултети? В нет-а има инфо само от миналата година.

# 591
  • София
Само за медици ли е или за всички факултети? В нет-а има инфо само от миналата година.
Само за медици е по замисъл, организира се от асоциация на студентите медици. Но не вярвам да върнат и някой бъдещ фармацевт 😀

# 592
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъщеря ми започва от 04.09, но дотогава имат разни събития за първокурсници, част от welcome week, които тя не искаше да пропусне. За съжаление май тук лятната сесия е юли, така че ще остава един август само. Тя искаше да ходи на лятна бригада в Щатите, но не виждам как ще стане.

# 593
  • Някъде в Европа...
В ТУ- Варна почват на 29.09. Изпитните сесии са съответно януари и до 20.06...
Апартаментът е нает вече от приятеля му. Обзаведен с всичко необходимо, вкл ел. уреди. Синовецът почти със сигурност избира да е с него на квартира. Плановете му са да си работи тук до 10-15.09, в последващите няколко дни да се отдаде на почивка и гаджето, и последната десетневка на септември да се пренася в квартирата...Не му се бъркам, ако каже, че има нужда от помощ - съм насреща. Имам едни планове да се разходя до Варна за седмица след 20.09 😀, но може и да не се осъществят 😀
Случайно разбрах, че още един техен съученик е избрал Варна пред София - наистина се заформя голяма "агитка" набори от нашия град във Варна.  Повечето му познати и приятели са предпочели морската столица - и тази година се запазва тенденцията от миналата между тези, с които общува - интересен факт е за мен..Момичетата традиционно си остават тук, заради големия филологически университет...

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:39 от AIR

# 594
  • София
Само за медици е по замисъл, организира се от асоциация на студентите медици. Но не вярвам да върнат и някой бъдещ фармацевт 😀
Е, щом е само за медици…🤷♀
Фармацевтите ще се опознават на терен, няма лошо.

Няма значение, успех на всички студенти!
Ние още сме на вълна лято, последни седмици текат, обхваща ни носталгия, както всяка есен. 🥹

# 595
Тъй като сме от Варна явно затова не разбирам как миже да избереш ТУ Варна пред този в София или ИУ пред СУ. Нивото е под всякаква критика.Но по всяка вероятност идеята е смяна на града за тези, които са от София.

# 596
  • Някъде в Европа...
Тъй като сме от Варна явно затова не разбирам как миже да избереш ТУ Варна пред този в София или ИУ пред СУ. Нивото е под всякаква критика.Но по всяка вероятност идеята е смяна на града за тези, които са от София.
Не сме от София..По средата сме на пътя между двата града...За мен е интересна тенденция, че не виждам вече това масово "бягане" към София - "каквото и да е, но в София да е" - определено го няма....Дори и изборът на синковеца ми беше интересен - че иска Варна, а не София, при положение, че там си живеят половината му най-близки роднини на майка му и баща му (ако искаше, дори нямаше да му се наложи да е нито на квартира, нито на общежитие), има много по-възрастни от него приятели, които също си живеят там...

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 11:25 от AIR

# 597
Имам предвид, че самия университет е по-добър. А относно разходите, ако някой мисли, че във Варна е по-евтино мноооого се лъже.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 11:28 от Ravena1

# 598
За мен е интересна тенденция, че не виждам вече това масово "бягане" към София - "каквото и да е, но в София да е" - определено го няма....
Аз го виждам, даже много често е след завършването във Варна.

# 599
Е, щом е само за медици…🤷♀
Фармацевтите ще се опознават на терен, няма лошо.

Няма значение, успех на всички студенти!
Ние още сме на вълна лято, последни седмици текат, обхваща ни носталгия, както всяка есен. 🥹
Какво изписват медиците при медикаментозно лечение, а? 😍 И кой ще им разчита почерка и проверява дозата? Мисля, че няма да е проблем и нашите госпжици да идат, макар че то дотогава може и фармите да си организират нещо. Оф, то не остана. По-малко от месец и се започва. Успех на всички студенти и на очакващите класиране от допълнителния прием.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 11:37 от Cygnus

Общи условия

Активация на акаунт