Отговори
# 720
Бюте, като сте повече хора и всеки му обръща внимание ии явно за това си показва магариите…

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 11:23 от Азалия

# 721
  • Наблизо
Прекрасни са,Ази!Ще влязат в употреба,споко!

Ами да,а и е супер напрегнато у нас и той го усеща.Все пречи,защото все имаме нещо за обсъждане.Кофти работа.

Отивам на лимфен дренаж след малко и съм доволна.

# 722
Стига де, "все пречи" направо ми обърна корема. Знам, че вероятно не го имаш така предвид, ама кой възрастен ще се държи добре в такава ситуация, че очакваме децата да го правят.
Аз като знам как се изнервям с повече хора, ако се и чувствам нежелана съвсем.

Азалия, това с очакването да го набиеш, е мега гадно чувство, особено ако е и от близки. Кажи й на баба ти, че е дете, а ти не си дресьор. Те друго знаят, ама не пречи да се сблъскат и с концепцията, че децата са хора и заслужават уважение.

# 723
🙂

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 11:23 от Азалия

# 724
Голям спорт е падал снощи. Бравос, бравос. Похвал.
Туй нещо мента с мляко, сметана, тоник и всевъзможните вариациЙ много се пиеше около мен по морето навремето, аз така и не съм го пробвала. Само цветът ми допада- дори към днешна дата, фен съм на зеленото във всичките му нюанси. Green Heart

Азали, от оназ вечер все забравям да ти пожелая да ти се сбъдне мечтата за хипер- мега- гига- ултра олинклузив у съседите. Hug
По другата тема- хич не обръщай внимание кой какво говори или коментира. Хората обичат да се врат където не им е работата, камо ли пък възрастните. Не можеш да ги промениш, не си заслужава усилията. Но ТИ спокойно можеш да подминаваш коментарите им, без дори да се налага да влиза през едното ухо, за да излезе през другото. Едно "пиууууууу" и толкова, дотам.

Тряя да се излиза за домат и краставица. Без таратор сме останали, срамота. Няма какво да закусвам. Grinning
ММ на връщане от сутрешните си кросове редовно взима закуски някакви, които аз не ям. Знае, че не обичам, но все не му се рискува да не би точно него ден да не реша да закуся с купешки кренвиршка/ баница/ тутманик и подобни и да няма. Grinning

Изчезвам преди да е настанал морЪТ.

# 725
Ази, ма как ше си биеш децата? Въобще не им обръщай внимание. Grin Expressionless
Ще помоля за вашите палци днес 🙏🏻

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 15:25 от zlatenceto

# 726
Стисвам, Златенце.

Аз си пожелавам повече разлигавени Simple Smile от гушкане деца пред такива, които копнеят за внимание.

# 727
Бюти, децата,сигурна съм,че знаеш, усещат напрежението у възрастните. Още повече баба и дядо обръщат внимание, нарушена е рутината и той реагира по свой начин.  
    Ази, ти защо изобщо се връзваш? Знам, че не е лесно да игнорираш, но за твое добро е.
   Принцес досега се льочка в един леген с вода, докато аз ошетам.Уж щеше да къпе една кукла,решила и тя да се къпе.
    Някой по-горе питаше не мога ли да почивам повече. Не е до умора, аз трудно понасям топлина и жега.Трябва да не мърдам от вътре,климатиците са на 21 гр , за да живея . Това няма как да стане.Сега сме на двора,под асмата, подухва и е приятно.Не посмях да ходим в парка, защото трябва и да шофирам.
   Сега ще правим гривнички.
  Злате, Кайс, Сис, имате палци!!!!!

# 728
  • sf
Видях я и се сетих за вас 😃
Скрит текст:

# 729
Стискам палци на всички! Flowers Four Leaf Clover
Азалия, впечатли ме с масите и столовете. И в моето село се купуват неща, но по-дребни - кат дрехи, посуда, прибори. Колко малка страна сме, а колко различни ритуали.

Ре, дърти ли ни нарече? Joy
Донсита пък на работа ни праща с метлиа, ааа, сакън Simple Smile

Пак вечния въпрос - какво ще ядем?
Тревожно ми е някакво. Аман.

# 730
Стисвам, Златенце.

Аз си пожелавам повече разлигавени Simple Smile от гушкане деца пред такива, които копнеят за внимание.
Е баш тия дето са лигави,си плачат за внимание 😁,то от гушкане лиготии няма как да прави.Знам,че знаеш 😉,просто може не всички да са запознати с това.Такъв пример имам в близкото обкръжение,че гледам всячески да ги избягвам,когато(рядко) е възможно.Последното, което чух,беше,че е метнало на земята един от хубавите,големи розови домати 😭🤐.Ей така,да си проси внимание.Нищо,аз си купувам вече,щото са дали доста на родителите ѝ,а тя ги хвърля 🙄
Много съм се оплаквала тук от Шефа,до към 3-4 беше ужас.Слава богу,научихме се един друг,кое как ни действа на нервите и държанието,поузряхме,аз станах по-търпелива,но в същото време строга,пък и той поотрасна,та вече има коренна промяна.
Та,Азалия,устискай още година, година и половина с баткото,и ще видиш,че е станал съвсем друго дете!Само любов, търпение и внимание изискват,за да станат добрички и милички.Е,и дяволчето в очите им трябва да се показва от време на време,то е задължително!
Бърд,супа топчета,грах,от вчера кюфтета на фраера, царевица варих,сладко от ягоди малко,и каталясах!На мръвки ще наблягаме от неделя нататък,та тези дни малко по-постничко 😁

# 731
А,нали ви се оплаках и аз от същото,бяхме на почивка със сестрата на мм,племенниците и свекърва.Децата бяха неконтролируеми,нашто все едно беше друго дете,толкова "лигав"  беше Grinning
Та свеки и тя не пропуска да вметне как нейните деца не били такива,как прекалено му позволяваме,и любимото ми "така сте си го научили".Това последното се използва за всичко - че не е искал да яде манджата, че не иска да си обуе точно тези панталонки,че е видял играчка на витрината на магазина и е поискал.. за мен все нормални неща.Да,изнервят ме до краен предел и мен,но гледам да подхождам търпеливо.

# 732
  • Наблизо
Оо в никакъв случай,че пречи на нас,имах предвид,че сигурно се чувства сякаш пречи.
Всичко ще е наред,но аз съм си паника и всякак се страхувам от липса на контрол и да не зависи нищо от мене.
Ази,според баба ми ние бяхме най-разглезените и непослушни деца докато не се родиха братовчедите ми.После станахме много бели и добри.
Иначе и аз съм чувала от свекището как нейните деца били послушни и подчиняващи се,а мойто..ехееее.Дреме ми.

Злате,стискам палци!

# 733
Ко шЪ ядем? Топлата витрина рече:
- агнешка дроб сърма (Злате Grinning), у нас е на почит всесезонно; е, на плаж никога не ми е е дояждала, честно казано, но не съм и виждала;
. патладжан в доматен сос;
- пържени кюфтета;
- картофени кюфтета;
- чушки с яйца и сИрене.

От мен- таратор, имам и печени чушки, и домати, салатата е ясна.

Това ни е яденето с ММ за следващите дни, да видим до кога ще стигне. Имаме излизания вечер, но той работи от вкъщи, така че обяд неминуемо се търси. Тилката и тя отлетя на поредна ваканция с приятели, само двамата сме си с по- добрата ми половинка, а тя не е от най- претенциозните, та ми е лесно. Innocent

"така сте си го научили"

Не ми е пречила тази "мантра" Grinning, защото си е факт. Като родители, отглеждащи и възпитаващи децата си без каквато и да било помощ- не споря. Sunglasses Давали сме и даваме най- доброто, на което сме способни според капацитета ни. Толкова можем. Grinning Аз съм доволна от това, което виждам. Мнението на цъкащите отстрани с език никога не ме е интересувало.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 14:22 от TuЛи

# 734
Аз малко като бабите ви ще се изкажа. Не понасям лигави деца. За мен има огромна разлика между разлигавено дете и глезено в здравословна доза. И мантрата, която винаги съм си повтаряла с моите, а и сега с Кати е, че децата са спокойни и се чувстват добре, когато имат поставени граници. Когато ги оставим да са прекалено свободни, те не знаят какво да правят с тази свобода Това най- просто и лаишки казано. Първо, ми беше показано от психолог, след това го установих от опит.
   Имали сме какво ли не " звездни мигове".Включително и вчера Кати ме качи на черешата, но аз стриктно следвам инструкции от родителите ,за да няма "различен аршин" и нещата бързо влизат в релси.Не бих помислила да я ударя, никога. Моите са яли бой. Не се хваля с това, просто споделям. Но за да са добрите хора, с които се гордея сега, не боят е свършил работа.
    И да , на мен понякога ми "пречат " деца. На плажа,ако ми тичат по хавлията и хвърлят пясък отгоре ми, в заведение, ако се гонят около моята маса, ако се дерат от рев и не си чувсме приказката.Но то по-скоро такива родители ми пречат, не децата.

Общи условия

Активация на акаунт