Кралски работи и клюки - август 2025

• 75 278
  • 1 050
  •   1
Отговори
# 855
  • Някъде там

Много ми харесва Виктория днес, полата е прекрасна.
 Да това е една от любимите ми поли на Виктория.
Много  ги харесвам  този тип поли и по обемните  и не толкова.

Скрит текст:

# 856
Какво посрещане са имали вчера за неделната служба, много тържествено. До сега май не съм виждала такива снимки.

И една красива корица

На Виктория обувките не ми харесват как са съчетани с аутфита. Трябваше друг цвят да са, ръкавите на блузата наистина са много странни.

# 857
Прекалено дълги са просто и са  набрани над маншета. Явно е търсен ефект, никой няма толкова дълги ръце. Красива е иначе ризата.

До сега не знаех, че  отиването на църква в неделя в Балморал е толкова тържествено събитие,, то какъв шпалир...

# 858
Принцесата пак направи фурор с едно малко появяване. 😂 Всички вестници в Англия обсъждат цвета на косата ѝ. Да видим дали след 1 седмица няма да са разочаровани, че не е толкова руса.

# 859
За мен при Виктория не са подходящо съчетани, обемна риза, обемна пола. Полата е хубава, кокетна, но е по-добре с нещо по-прибрано по тялото нагоре, както при Летисия. Ризата си личи, че е огромна за нея, странна е с тези въздълги ръкави и изобщо не пасва на стила на полата и така разкопчана около яката дава доста небрежен вид.

Е, те избрали двете снимки, на които косата ѝ изглежда доста светла, а има още няколко, на които си изглежда същият цвят като преди. Предстои да видим колко и дали косата на Катрин е изсветлена. Grinning

# 860
Скрит текст:

Много ми харесва Виктория днес, полата е прекрасна.
 Да това е една от любимите ми поли на Виктория.
Много  ги харесвам  този тип поли и по обемните  и не толкова.

Скрит текст:

[/quote]
Повечето страшно ми харесват, с малки изключенията. Зелената на Мери е разкошна, много ми харесва и с черната риза и бяра пола, на Вики с високите сандали и си мисля, че именно те оправят полата, иначе щеше да ми е в повече. На Рания съчетанията най- малко ми харесват.

# 861
Айде да се връщат Уелс, че медиите ще умрат гладни. Един кичур коса, осветена от слънцето им даде материал за една седмица време поне.
Принцесата пак направи фурор с едно малко появяване. 😂 Всички вестници в Англия обсъждат цвета на косата ѝ. Да видим дали след 1 седмица няма да са разочаровани, че не е толкова руса.

# 862
Е, ако Кейт е станала блондинка, това ще е драстична промяна, която  ще бъде обсъдена широко. Но ми се струва, че е от снимката.

# 863
  • Някъде там
Ден едно от четиридневната регионална обиколка на Фредерик и Мери.
Много интересна и наситена програма са им приготвили от община  Фредериксхавн.

Оо много ми харесва Мери днес.

Скрит текст:
Община Фредериксхавн понеделник, август 25, 2025

Пристигане на пристанище Sæby

10:00 Ч.

Кралската яхта "Данеброг" пристига край пристанище Сиби.

Кралската двойка ще отплава към пристанището на Сиби, където, наред с други, кметът Карстен Томсен ще посрещне техни величества. Изстрелва се деветкратен салют, а княжеският оркестър свири "Крал Кристиан".

Официален прием в църквата в Себи

10:25 Ч.

В църквата Sæby кметът Карстен Томсен произнася официална приветствена реч за кралската двойка и представя членовете на градския съвет в община Фредериксхавн. Най-старата част на църквата Sæby датира от началото на XII в. и е особено известна с готическата си архитектура и стенописи.

По време на приема ще бъде изпълнена Песента на Себи, написана по повод 500-годишнината на Себи като пазарен град през миналата година.

Разходка из града в Себи

11:35 Ч.

Двойката  ще участва в градска разходка в Себи. Градската разходка започва от най-старото кметство в Себи, където регентската двойка ще чуе за стария град Себи и за артистичния живот в старите времена. След това регентската двойка ще се разходи из стария град Себи с неговите исторически полудървени къщи от XVIII и XIX век.

Техни Величества ще спрат в къщата на Адда Равнкилде. Адда Равнкилде (1862-1883 г.) е млада писателка, която се бори за правото си на образование и е първата защитничка на женската кауза в скандинавските страни.

Последната спирка от обиколката на града е в градината Класенс зад хотел Класенс. В края на XIX в. градината е била централно място за събиране на художници и писатели, сред които Херман Банг и Густав Вид.

Посещение и обяд в Горската къща в Бангсбосковен

12:15 Ч.

Община Фредериксхавн организира обяд в Горската къща в парка за диви животни в Бангсбосковен. Горската къща е на около 250 години и в миналото е била резиденция на горския служител. Днес Горската къща се използва, наред с другото, за училище по природни науки, учебни и заседателни зали и за събития, свързани с природата.
Посещение на милята Робьерг

14:10 Ч.

Регентската двойка пристига в приюта в Робйерг Миле, където техни величества се срещат с младшите рейнджъри на община Фредериксхавн и чуват за тяхната общност и преживявания сред природата. Младшите рейнджъри са 11-13-годишни деца, които са обучени като мини природни водачи.

След това Техните Величества ще имат възможност да направят поход в Råbjerg Mile с екскурзовод Йеспер Блом Хансен, рейнджър в Природозащитната агенция Vendsyssel и екскурзовод в община Фредериксхавн Бо Сторм. Råbjerg Mile е една от най-големите подвижни дюни в Европа. Милата е с дължина около 1000 метра от всяка страна и се придвижва с 15 метра на североизток годишно.

Посещение на къщата на Анхерс

15:05 Ч.

Кралската двойка посещава къщата Анхерс в Скаген. Тук техни величества ще бъдат посрещнати от директора на музея Лизет Винд Еббесен и председателя на управителния съвет Бярне Квист. Регентската двойка ще разгледа дома на двойката художници Анна и Михаел Анхерс.

Днес къщата на Анчърс е музей, в който можете да видите голямата колекция на семейство Анчърс от техни собствени и на други художници творби. Домът все още стои с обзавеждането на семейството, както е бил по времето, когато семейство Анхер е живяло в него до 1935 г., и дава възможност да се запознаете с живота на двойката художници и останалите художници от Скаген.
Посещение на Грен

16:00 Ч.

Йеспер Блом Хансен, горски рейнджър в агенцията за защита на природата Vendsyssel и екскурзовод в община Фредериксхавн Бо Сторм, приема кралската двойка и разказва за историята и развитието на Грен по време на пътуването до Грен със Сандормен.

Грен е най-северната точка на Дания, където се срещат двете морета - Категат и Скагерак. По-рано Грен е сочел на север, но районът постоянно се променя, така че сега върхът сочи повече на изток, отколкото на север.

Прием на кралската яхта Dannebrog

19:00 Ч.

Кралската двойка ще даде прием за поканените гости на кралската яхта Dannebrog на стария кей в пристанището на Скаген.

# 864
Ето още кой е в Балморал.

7-годишната Лена Тиндал язди кон с майка си, Зара Тиндал, в Балморал.

Нищо особено е тоалетът на Мери. Дори ми се струва неподходящо съчетан. Прекалено обикновен за регионална визита. Полата ми прилича на шушлякова и прекалено спортна в съчетание с по-официално туид сако ми е странно.
А диадемката прилича на някоя пластмасова от Лъкибой и не се връзва въобще с другите неща.

# 865
  • София
Пореден урок по стил. Много елегантна е кралицата. Много ми харесва целия тоалет, дори и сандалите.

# 866
На мен Мери ми харесва, особено много "сакенцето", която повече ми харесва с такава пола, а не както си е предвидено с костюм с пола молив... Но това недоразумение в косата е... недоразумение. Може би опит с нещо да се вържат сандалите... (които сами по себе си са хубави, този цвят така сливащ се с краката е подходещ за по-летни ефирни визии)
Същите дрехи с едни затворени тъмно сини обувки или по-светли, но със затворени пръсти, щеше да е просто перфектно.

ПП: Чак урок по стил не бих го нарекла, точно заради дребните елементи, които дразнят на общия фон... Очевидно времето е за сако, не са летни сандали...

# 867
Пореден урок по стил. Много елегантна е кралицата. Много ми харесва целия тоалет, дори и сандалите.
Според мен, точно сандалите освежават и завършват целият тоалет. С нещо затворено и щеше да изглежда по съвсем различен начин.

# 868
Гледам в нета снимки на роялките с диадеми и има много елегантни, които не евтинеят, но ми излезе и Даяна. Какво е това нещо? Прилича на заварчик.🤣🤣

# 869
Хахаха, Даяна защо носи диадема на челото? 😂 Ако я беше вдигнала на главата щеше да седи много добре.

Любимата ми диадема

Общи условия

Активация на акаунт