Отговори
# 105
Може да се използва и за други видове печива, гофрети. Предполагам, че и в кисело мляко (или нещо подобно) би могло да се добавя, но аз засега само за палачинки съм го ползвала. А, и към кюфтета би могло да се добави.😂

# 106
Въй, не думай! Anguished
Ако не искаш да отвориш грандиозна вражда по оста Търново-Пловдив, си изтрий поста преди Натка да го е прочела!

# 107
  • В центъра на моретата
Смлян сусам слагам в кефир, заедно с чия. Меля повече черен сусам и по-малко от небеления. Ако не се смели трябва да се накисва за 8ч., което не ми е оферта. Иначе няма да се усвои - влиза цял, излиза цял. Blush
Сусамът има калций и затова гледам да го включа в храната. Не прекалявам с количеството - около 1-2 с.л.
Иначе в печива на основата на яйца(имам предвид: яйца, желатин, настърган чедър или моцарела, сусам, лъжица хуск). Това го пека в силиконови форми за бургери и стават като питки тип хлебчета, които могат да се консумират така, а може  и като сандвич.
В кайма и да се сложи, не се усеща. Същото важи и за хуска, както и за лененото семе.

# 108
  • Dublin
Палачинки правя често с 5-6 яйца от големите  XL, желатин на око (около 1 с.л.) и около 1 ч.л. ленено семе. Ако нямам в момента ленено семе, слагам 1 ч.л хуск. Добавям и вода на око. Лененото семе (и не само) си го меля сама - не купувам готови смлени семена или брашно от семена.
Стават перфектни палачинки - обръщат се, еластични са и едновремено с това и пухкави. От това количество яйца стават около10 бр, като тигана, в който ги правя е с диаметър 22 см.
Днес за закуска ги направих, станаха супер 😀

# 109
А защо не слагате и течна сметана в сместа? Стават си баш пухкави палачинко/омлетчета.

# 110
А защо не слагате и течна сметана в сместа? Стават си баш пухкави палачинко/омлетчета.
Аз понякога слагам, както и в омлетите. Или вода, или сметана.
Гущер, 😂 Сусамовото брашно изобщо не се усеща в кюфтетата. Все пак не се замества с него каймата и не се слага по много.

# 111
  • Dublin
нямах сутринта Simple Smile иначе слагам.

# 112
Въй, не думай! Anguished
Ако не искаш да отвориш грандиозна вражда по оста Търново-Пловдив, си изтрий поста преди Натка да го е прочела!
Айде сега, ти най-добре знаеш че не сме чак такива вещици Grinning
Натка ако мислиш че и това не е пробвала в кюфтетата... Мен все ме сърбят ръчичките за по някой експеримент Grinning
Сусамовото брашно както е обезмаслено, поема много течност и то малко се слага в сместа за кюфтетана от нещо такова. Сестра ми пък хуск беше пробвала да слага. Подробности са тия работи, пак са си кюфтета.

Аз съм на гости няколко дни, около мен е пълен разврат с храната, в който се старая поне да не участвам по много. Около мен е пълно с домашни яйца и зеленчуци, в моя чест и сума ти кюфтета опекли, не ме мислете много Joy За другите пекох милинки иначе, тях вече ги и опитах. Те уж за закуска за утре... но за мен и тестото, и закусването не са достойни каузи - затова им ги опекох от вечерта и да се оправят като станат Joy Те си държат на типичните закуски, иначе майка ми щеше да скокне по първи петли да пържи бухти сигурно. Луда работа. Колко глупости си спестяваме тук само...

# 113
Влизам да ви споделя най-новото си откритие за печене на месо. Основно свински пържоли - това съм правила до момента. Не ги пека в тава под фолио вече, а в глинен гювеч. Нареждам пържолките предварително оваляни в подправки, на няколко реда, с гъби и лук. Всичко пека 3 часа на 180-200 градуса и после оставям да стои във фурната още половин - един час. Стават мозък, дори месото да е по-сухо. Сланинките също стават едни крехки и се мажат като масло.  
Единствения негатив е, че много бързо свършва една подобна "манджа". Омитаме 1 кг месо за няма и 48 часа, а печенето е дълго и ще се наложи да правя двойно количество.

# 114
Имам и аз. Ама малки - 6 броя.
Идейно е обаче.

# 115
И малките са супер за отделни порции, аз много харесвам гювечета с кайма, сирена и яйца, но си е друго пържолите в големия съд.

# 116
Never, слагаш ли някаква течност към пържолите? Идеята за гювече с кайма, лук, домати и яйца ми изглежда много добре.

# 117
Зависи от месото. Ако пуска вода като се пече както е случая при мен обикновено, не е нужно. Аз лично не слагам допълнително вода. Ако знаеш, че няма да пусне почти нищо, може да сложиш една чаша вода или някакъв бульон.

# 118
А гювеча покрива ли се с капак /има такива със и без/? Ако е без, за 3 ч. дори и пържолите да си пускат вода, времето е много.

# 119
Според мен няколко лъжици масло биха свършили работа. Вода не бих добавяла, ще станат разварени.

Общи условия

Активация на акаунт