Отговори
# 90
Аз желязото го оправих. Не знам дали споделих, но две години след диагнозата ходих да дарявам кръв. Опасявах се да не ме върнат, но всичко беше точно. Аз също съм с проблемни черва заради 50 000-те непоносимости, но с многото мазнини си оправих един проблем.

# 91
Браво.
И аз скоро ще проследя как е. Като се тествам октомври някъде.

Иначе кръв да дарявам, няма да ми разрешат и да искам.
Заради хаши. Забранено е.

# 92
  • В центъра на моретата
Прибрахме се вече. За съжаление, доста изгорях, беше си горещо, но то и тук е било. Уж се мазах, но по цял ден по улици на слънце - не ми беше ок за кожата.
Това с печене на слънце за набавяне на вит. Д не го разбирам, но всеки си знае себе си. За ме е по-важна грижата за кожата и превенция срещу рак на кожата. Да и срещу пигментацията. Не съм стъпвала на плажа да се пека от години, а живея на 5 мин.
Навих ММ да правим изследвания в началото на септември, затова спряхме приема на вит Д. За другата седмица имам записан час и за декса скенер и остеометрия на костната плътност, до края на годината и през мамограф ще трябва да мина.
Върнах се с 1 кг по-малко, въпреки нережимната храна - паднах пак под 50 кг. Започвам сериозно с тренировките, че един месец се беше лешперлък.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 07:35 от zaek

# 93
Оф, хора, имам питане.
Купих преди време халапеньо от лидл.
Отворих го и взимам по-малко като се присеят. Ама са оказа, че съм го позабравила.
И гледам днес има нещо бяло отгоре.
Ама ми се яде. Измих няколко чушлета, екстра си бяха.
Това бялото какво е? Не нещо развалено нали?

# 94
Елора, аз махам бялото отгоре и си ям халапеньото (или пък нещо друго). Можеш да изплакнеш, ако нещо те притеснява. Аз много обичам омлет с халапеньото, може и сирене да се добави.🙂

# 95
Значи да си го мия.
Ами измих си го.
Хубаво си беше.
С месце по ми върви.
Но може и с яйца да хапна.

# 96
Заради киселата анаеробна среда под повърхността трудно биха се развъдили плесени и гъби...
Виж, на повърхността им е идеално, но след премахването става безопасно.
То и иначе не е много опасно Simple Smile

# 97
Купих си сусамено брашно и ще опитам палачинките. Правих ленени, но нещо не ми понесоха. Като цяло фибрите не са моето нещо, за пореден път се убеждавам.

# 98
  • Sofia
Моите палачинки са много прости - яйце и бадемово брашно, колкото да не е съвсем омлет. Grinning

# 99
А само с бадемово лесно ли се обръщат?

# 100
  • В полите на Пирин планина
Като ги правиш по-малки. Аз слагам и малко смляно ленено семе, то прави сместа някък по-гъвкава.

# 101
  • Sofia
Слагам малко и сместа остава течна. На 2 яйца 1 супена лъжица бадемово брашно. В голям тиган правя и няма проблем с обръщането. Утре ще ви ги снимам.

# 102
Te и сусамовите палачинки са горе-долу така (1 с.л. судамово брашно на всяко яйце), просто добавям и 1-2 с.л. вода към сместа. Обръщането зависи и от тигана, шпатулата и обръщащият🙂, не само от сместа. Но по същество подобен тип палачинки са си нещо като омлет, ама не съвсем.😃
Елора, и на мен халапеньото ми върви и с месце.🥰 Споменах омлет/бъркани яйца, защото е най-бързо. Кюфтетата с кашкавал и халапеньо стават много вкусни.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 23:35 от dolce miele

# 103
  • В центъра на моретата
Палачинки правя често с 5-6 яйца от големите  XL, желатин на око (около 1 с.л.) и около 1 ч.л. ленено семе. Ако нямам в момента ленено семе, слагам 1 ч.л хуск. Добавям и вода на око. Лененото семе (и не само) си го меля сама - не купувам готови смлени семена или брашно от семена.
Стават перфектни палачинки - обръщат се, еластични са и едновремено с това и пухкави. От това количество яйца стават около10 бр, като тигана, в който ги правя е с диаметър 22 см.

# 104
А сусаменото брашно има ли други приложения?

Общи условия

Активация на акаунт