Отговори
# 90
  • Мнения: 6 170
Аз желязото го оправих. Не знам дали споделих, но две години след диагнозата ходих да дарявам кръв. Опасявах се да не ме върнат, но всичко беше точно. Аз също съм с проблемни черва заради 50 000-те непоносимости, но с многото мазнини си оправих един проблем.

# 91
  • Мнения: 40 774
Браво.
И аз скоро ще проследя как е. Като се тествам октомври някъде.

Иначе кръв да дарявам, няма да ми разрешат и да искам.
Заради хаши. Забранено е.

# 92
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Прибрахме се вече. За съжаление, доста изгорях, беше си горещо, но то и тук е било. Уж се мазах, но по цял ден по улици на слънце - не ми беше ок за кожата.
Това с печене на слънце за набавяне на вит. Д не го разбирам, но всеки си знае себе си. За ме е по-важна грижата за кожата и превенция срещу рак на кожата. Да и срещу пигментацията. Не съм стъпвала на плажа да се пека от години, а живея на 5 мин.
Навих ММ да правим изследвания в началото на септември, затова спряхме приема на вит Д. За другата седмица имам записан час и за декса скенер и остеометрия на костната плътност, до края на годината и през мамограф ще трябва да мина.
Върнах се с 1 кг по-малко, въпреки нережимната храна - паднах пак под 50 кг. Започвам сериозно с тренировките, че един месец се беше лешперлък.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 07:35 от zaek

# 93
  • Мнения: 40 774
Оф, хора, имам питане.
Купих преди време халапеньо от лидл.
Отворих го и взимам по-малко като се присеят. Ама са оказа, че съм го позабравила.
И гледам днес има нещо бяло отгоре.
Ама ми се яде. Измих няколко чушлета, екстра си бяха.
Това бялото какво е? Не нещо развалено нали?

# 94
  • Мнения: 32 301
Елора, аз махам бялото отгоре и си ям халапеньото (или пък нещо друго). Можеш да изплакнеш, ако нещо те притеснява. Аз много обичам омлет с халапеньото, може и сирене да се добави.🙂

# 95
  • Мнения: 40 774
Значи да си го мия.
Ами измих си го.
Хубаво си беше.
С месце по ми върви.
Но може и с яйца да хапна.

# 96
  • Мнения: 1 407
Заради киселата анаеробна среда под повърхността трудно биха се развъдили плесени и гъби...
Виж, на повърхността им е идеално, но след премахването става безопасно.
То и иначе не е много опасно Simple Smile

# 97
  • Мнения: 6 170
Купих си сусамено брашно и ще опитам палачинките. Правих ленени, но нещо не ми понесоха. Като цяло фибрите не са моето нещо, за пореден път се убеждавам.

# 98
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Моите палачинки са много прости - яйце и бадемово брашно, колкото да не е съвсем омлет. Grinning

# 99
  • Мнения: 40 774
А само с бадемово лесно ли се обръщат?

# 100
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 874
Като ги правиш по-малки. Аз слагам и малко смляно ленено семе, то прави сместа някък по-гъвкава.

# 101
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Слагам малко и сместа остава течна. На 2 яйца 1 супена лъжица бадемово брашно. В голям тиган правя и няма проблем с обръщането. Утре ще ви ги снимам.

# 102
  • Мнения: 32 301
Te и сусамовите палачинки са горе-долу така (1 с.л. судамово брашно на всяко яйце), просто добавям и 1-2 с.л. вода към сместа. Обръщането зависи и от тигана, шпатулата и обръщащият🙂, не само от сместа. Но по същество подобен тип палачинки са си нещо като омлет, ама не съвсем.😃
Елора, и на мен халапеньото ми върви и с месце.🥰 Споменах омлет/бъркани яйца, защото е най-бързо. Кюфтетата с кашкавал и халапеньо стават много вкусни.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 23:35 от dolce miele

# 103
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Палачинки правя често с 5-6 яйца от големите  XL, желатин на око (около 1 с.л.) и около 1 ч.л. ленено семе. Ако нямам в момента ленено семе, слагам 1 ч.л хуск. Добавям и вода на око. Лененото семе (и не само) си го меля сама - не купувам готови смлени семена или брашно от семена.
Стават перфектни палачинки - обръщат се, еластични са и едновремено с това и пухкави. От това количество яйца стават около10 бр, като тигана, в който ги правя е с диаметър 22 см.

# 104
  • Мнения: 6 170
А сусаменото брашно има ли други приложения?

Общи условия

Активация на акаунт