Отговори
# 75
Олеле, приложение.
И работи ли? Смисъл установил ли си и в лаборатория стойностите?

# 76
Не, приложението се обосновава на научни факти и е само помагало, което дава сравнително точни указания къде, кога, колко и т.н.

# 77
Ама само за слънцето приложението, нали? Не и за храните.
То има и в храни Д, но е много малко и незначително чак.
Ама то хубаво се основава на факти, ама въпроса е като правиш каквото приложението казва и не пиеш Д, да отидеш после да се изследваш и да видиш как е това Д.

# 78
  • В полите на Пирин планина
Да, аз също знам, че вит. Д се синтезира само при определено положение на слънцето, около обяд (ако става дума за нашите географски ширини) и то през летните месеци. Затова много често има дефицит.

# 79
Изобщо не разчитам на слънцето.
За очилата и слънцезащитата - чела съм на много места, че пречат за витамин Д. Очилата даже провокират изгаряне на кожата, а не фактът, че не си се намацал с боклуците с фактор.
Аз съм целогодишно с 5-10 хил. единици, не боледувам, не съм се предозирала, а навсякъде това е страшката.

# 80
За очилата и аз съм срещала, но аз нося с диоптър и просто използвам стъкла което потъмняват на слънцето за да не сменям със слънчеви навън. Т.е. аз винаги имам слънчеви на мен ако грее слънце.
Изгарях лесно като бях с ниски нива на витамин Д. Като започнах да го наваксвам с добавка, да видите как вече не ми пречи слънцето - пък нищо че пак ходя със слънчеви очила навсякъде.

# 81
Аз се убедих, че 12 000 не предозират зимата, тази зима ще вземам същото или повече, още от края на есента, а до тогава ще гледам възможно най-дълго време да вземам витамин Д от слънцето.
Най-дълго в смисъл като дни, не като часове под лъчите...
30 минути гол е напълно достатъчно за едни 10 000 единици в моите условия...
Есента ще си изследвам нивата, пролетта също.
Октомври ако направя пак едни 10 дена в Турция ще съм много доволен от живота...

# 82
При мен 4000 единици, ако ги взимам редовно, поддържат доста прилични нива - около 90 (50-120). Последно време го давах през просото и взимах от дъжд на вятър и Д-то ми е от към ниската страна - 65 (50-120) та започнах да го взимам по-редовно. За протокола, не боледувам, не съм боледувала от години, поне 3 вече.

# 83
И аз имам вече огромно подобрение.
Преди колкото и да пиех - нищо.
Но там и червата са виновни, знаете ме с моя вечен проблем, та нищо чудно да се се стабилизирали червата и оттам да съм почнала да усвоявам.
Само дето с желязото не стана.
Е, смених желязото, не съм се тествала, дано съм добре вече.

# 84
Има си голямо значение чревното здраве. А и ти имаш и автоимунно ако правилно си спомням, това също може да повлияе. Всяко разболяване и възпаление дърпа от витамин Д и то, а пък когато вървят автоимунни процеси... ти на практика все си поне в някаква степен като болна. Това най-опростено казано, разбира се, а и не че е само то.

# 85
Ха, моята любимка какво видео е направила
https://www.youtube.com/watch?v=KMvyJJwPp1M

Чак ме сърби да си намеря съставките белким раздвижа нещо.

# 86
Не съм баш наясно, ама инсулин на гладно не е ли височък? Юни ми беше 3,6, а гликираният 5,2. Ти гликиран хемоглобин пуска ли си?
Гликираният ми е 5. Инсулин 8 не е идеален, но по-добре от миналата година, когато беше 12.3. Аз затова казах, че догодина се надявам още да падне. Grinning Бавно и славно се случват нещата, въпреки свалените килограми и тренировките.

# 87
Само че за усвояването на витамин Д не трябва и да се къпете поне 24 часа след напичането без мазила.  Някакви процеси, себуми на кожата и други такива обяснения имаше, ама кой да помни. Та, като се изкъпеш отмиваш нещо си от кожата и процесът спира.

# 88
Предпочитам да го пия вит Д и да се мажа с фактор 50. Бръчки и рак на кожата не искам, мерси Sweat Smile

# 89
Аааа, тук ме изгуби вече alivi Grinning

Коста, да не говорим и за пигментните петна.

Общи условия

Активация на акаунт