Отговори
# 60
То и аз рядко правя дълги.
Стандартния ми е да си изпусна вечерята.
Стягам се вече поне 1 път в седмицата минимум.
Тази седмица има в събота пълнолуние.
Не знам дали ще мога, но ще видя в петък да направя, може  и в неделя, не знам.

# 61
Когато човек закусва много рано, си мисля, че трябва да внимава какви макро нутриенти приема, защото след 4 сутринта се повишава нивото на кортизол и след това има скок на инсулина.
Ако в тази комбинация се приемат въглехидрати, те отиват директно за складиране...
Дори и да имат планирана тренировка, нужно е да се изгорят гликогеновите запаси и да се вкара малко бърз въглехидрат... но ако не се тренира, закуската трябва да е протеиново-мазна, като мазнината да не е много...
Моите последни анализи са това, може да не съм прав, но не намирам оборващи факти...

# 62
Попадна ми видео на Бен Бикман оня ден и щях да го слагам тук ами последно аз бях писала и после съм забравила. Точно за закуската говореше каква да е и каква да не е. И друго рече, дето ще намръщи всички кафеджийки дето сме се събрали тук - кафето и то да не е веднага след ставане ами примерно след 2 часа поне Grinning Нещо, което напоследък забелязвам че при мен си става естествено. Правя си кафето като мине малко време, а ако е ден в който съм си вкъщи, се усещам и че не посягам да го пия още някое време, абе стават си към 2 часа наистина. Аз съм казвала и друг път че кафе пия за кеф а не за събуждане, отдавна не завися от него да се задействам сутрин. И когато си разполагам с времето, го отлагам първото, не е нарочно а така се получава съвсем естествено. Ако знам че после няма да имам време за кафе, си го изпивам преди да изляза, разбира се, понякога няма как.
Много ми беше странно като го осъзнах това отлагане, но пък се чувствам добре. Ето, Бикман и той разправя че така било по-добре, явно добре си "чувам" тялото, ами ще си го слушам пък.

# 63
Ето една БГ интерпретация с използването на материали на Б.Б. Simple Smile
Като цяло си е така, обяснено като за хора, които не разбират ...

# 64
Оф, едно време нямах търпение да пия кафе.
Нали и пушех.
Та пиех по-малко топла вода, не чаках много, после пък плодове и кафе.
Сега си се наслаждавам на водата, пия повече, чакам да мине време, пия малко мст масло да смаже чревца.
После кефир, правя кафе, хапвам някакъв плод. Ама поне е след кефира.
Сутринта бях на горски боровинки малко.
Ако не съм на работа ще съм на това до обед, знам, хич не е много.
Но като съм на работа си хапвам и протеин преди тръгване. Я на прах, я яйце варено с котидж примерно.

# 65
Аз спрях да броя калории, ям вече на усет и определено имам усещане за рекомпозиция, просто позиционирам определените нутриенти в техните прозорци за приемане, повечето въглехидрати около и преди тренировка, много протеин, буквално много, след тренировка, гледам да не прекалявам с мазно, но винаги го слагам и с въглехидрата, и с протеина...
И яко на железата, боли, не боли, сгъвам и не спирам, като следя да не претренирам, правя сплитове с 48 часов прозорец на възстановяване на всяка група, краката ми са като бухалки, така ги усещам...
70 кила, 13% мазнина (приравнено с реалността го смятам 16-17%), 40% мускул, 1600 базов метаболизъм, висцерални 5, от скала 30, където над 10 вече е под риск...

# 66
Аз откакто спрях да фаствам сутрин, а да си пия протеина с масло и сметана - по-добре се чувствам и повече сили имам. Спокойно си изкарвам до 14 часа без никакъв глад. Спрях да правя тия 18 часови паузи, понеже четох, че на мойта възраст почват да играят много хормоните и не е изключено да се увреди ЩЖ от гладуване. И верно ТСХ ми беше скочил наскоро, е не много, но все пак тръгнал нагоре.
Елорка, писах назад - разтопявам в малка тенджерка около 2 бучки, колкото детски юмручета масло, 4-5 лъжици какао (всичко на око правя), поразбърквам докато се разтопи маслото, наливам към половин малка кутийка сметана Олимпус 35 % и почвам да бъркам да се махнат бучките на слаб огън. Ако е много гъсто слагам вода малко. Като се изглади консистенцията, чуквам едно яйце и изключвам котлона, бъркам. Може да пробваш протеин да сложиш... Накрая преди да налея в някой буркан, слагам чаена лъжичка мед. На мен подсладителите не ми харесват, но може и стевия, вместо мед. Бъркам и наливам в купичка или буркан. Да, течен шоколад е.

# 67
Здравейте 🍀 ,

Изчетох внимателно цялата информация на първата страница- впечатлена съм от съдържанието, вложения труд и ползата, която носи. Благодаря за споделените материали изтеглих някои от препоръчаните и вярвам, че ще ми бъдат от полза.
Позволявам си да задам един въпрос, надявам се да е по темата:
Срещали ли сте пълнозърнест черен хляб с ниско съдържание на въглехидрати, който би бил подходящ при инсулинова резистентност и нисковъглехидратен режим? Или дори такъв тип хляб не се препоръчва при тези условия?

# 68
Съжалявам да го кажа, но понеже ти видях изследванията в другата тема - забрави за всякакво зърно, било то пълнозърнесто или по-преработено. Приеми го че е фураж - с такова охранват добитъка, не е за нас. Тук обичаме кюфтета Grinning

# 69
  • на острова на мечтите
Кристална, добре дошла в темата!
Наскоро видях рецепта за хлебчета с белтъци, бадемово брашно, хуск и бакпулвер. Има и малко олио за оформяне. Ето линк:

https://www.instagram.com/reel/DMBB7gZIea_/?igsh=ZGI0eTl1Z2wyMXNy

Ако нещо не разбираш, питай на лични.
Чак сега се разписвам в новата тема, но нещо не ми се пише с и няма кой знае какви мъдрости да споделям. Елора,🤗❤️
Утре тръгваме на път и зареждам с подкова, светена вода и други амулети!

# 70
Резултатите ми излязоха, липидният ми профил се е подобрил значително, HDL е по-висок, LDL и триглицеридите са паднали. Инсулин на гладно е 8, беше 12.30 преди година. TSH е 2.1, но преди седмица като ми го изследваха в Англия беше 1.12. . Т3 ми е в средата на референтната стойност, та ще следя.
Та не знам там какво става, сигурно от перименопаузата играе. То FSH и естродиола са ми нагоре-надолу.
Вит Д е 40 (10—50) при положение, че почти всеки ден взимам по 4-5хил единици и то от течен в олио Д3+К2. Та да не ми разправят как човек се предозирал при по-високи дози.
Креатининът ми е в долна граница, а взимам креатин всеки ден и то по 12-15гр.
Изобщо, доволна съм от резултатите, догодина дано да паднат още инсулинът и триглицеридите.

# 71
Не съм баш наясно, ама инсулин на гладно не е ли височък? Юни ми беше 3,6, а гликираният 5,2. Ти гликиран хемоглобин пуска ли си?

# 72
Имаше изследване, че повече от 4-5 грама креатин просто се изхвърля, с цел икономия не знам дали по-голямо количество влияе...
Моето колочество Д3, което вземах зима и пролет беше 12000+ единици и то с месеци, никакви странични ефекти, никакви болести, дори настинка не съм прихванал...
Лятото го спирам, вземам от слънцето, вчера гол по гащи на вилата за 30 минути взех над 8000 единици, измерено за моите биологични данни и георграфска ширина в нужния час и ъгъл на слънцето /dminder/

# 73
Ха, ъгъл на слънцето. Да, и Невена ги разправяше тия работи.
И слънчевите очила пречели.
Какъв е тоя ъгъл на слънцето?
То и  кой ти има време да го търси, особено пък ако е алергичен към слънце от раждането Joy

# 74

Общи условия

Активация на акаунт