Отговори
# 45
  • Мнения: 3 017
Тестено винаги домашно съм предпочитала. Ама и аз ече не правя, иначе ще ям. Малката я бива доста със сладкишите и прави често. Не ми е проблем да устоявам, че пък нейните са толкова сладки, та отровни.
Шоколад си правя чат пат аз - какао с масло на котлона, сметана на око и накрая разбивам едно яйце, като го изключа. Разбърквам хубаво, махам от котлона и слагам на един буркан около една малка лъжичка мед. Точно само да убие горчивото. Става божествен. Като деца си правехме такъв шоколад, но с мляко и захар, вместо сметана и малко мед. Чудя се дали желатин ако му се сложи няма да стане по-гъстичък. Макар че, за мен с яйцето си става точно.

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Този буркан шоколад с яйце каква трайност има?

Нат , аз съм на 95% какао, половин квадратче ми стои пред компютъра от 4 дни. Обаче тези ги обожавам и самоконтролът е болезнен.

# 47
# 48
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 874
Истина е, че само изглеждат много вкусни някои тестени неща, а реално като ги пробва човек - тц, изобщо не са. Онзи ден ММ взел някаква баничка за закуска - счупих си ъгълче, но си му го върнах след една хапка, да не става зян, че не го одобрих.
Скрит текст:
Свекърва ми получава пристъп на подагра от тесто с бяло брашно - до скоро не вярваше, но вече втори път ѝ се подува крака след баничка... Обяснявам ѝ (не, че ме разбира), че олиото, тестото, захарта предизвикват възпалителни процеси в организма.
Не можела без хляб.

# 49
  • Мнения: 24 862
Тестото си е пристрастяващо и то, не само захарта или това че и то в захар се превръща... Аз затова казвам че си губи чара като се откачиш и отвикнеш да го ядеш, обаче не при всеки става лесно това.
И около мен има хора с подагра, които отказват и да чуят че не е от месото, цитират ми лафа как била "болестта на богатите" и какви ли не щуротии. Я да се яви Гущерът да каже на него как му се отрази "тооолкова много месо!" в това отношение или и това му се оправи също...

# 50
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 874
Да, но и лекарите са виновни, защото ЛЛ на свекървата ѝ е казал "почти никакво месо" и тя си прави цяла тенджера картофена яхния с едно(!) пилешко бутче и го яде два дни.
Опитвам се да ѝ кажа, че ако приема толкова малко протеин на нейната възраст е много вредно, но не - докторът казал!
Скрит текст:
чорбички, супички, ориз, картофи и малко пилешко, понякога риба

После кръвната захар в небето...

# 51
  • Мнения: 24 862
Е, те и ендокринолози още препоръчват да се яде от всичко и да не се лишава човек... И дават на диабетици и на хора с ИР режими с едни филии хляб и прочие, а пък плодовете съвсем за нищо ги нямат щом не са грозде или банан.

# 52
  • Мнения: 3 017
Аз като го гледам нашият професор ендокринолог как си "обядва" с 4-5 бонбона... А иначе се води доста добър специалист, наистина си обича работата. Разбира се, като ми видя холестерола веднага извади да ми пише рецепта за статин, де. Нон-стоп е по конгреси, частна практика, болнична...
Нямам представа колко му е трайността, обикновено в рамките на деня го изяждам - освен, че никой не го поглежда (гаден бил, горчив, безвкусен, незнам си какъв), толкова ми харесва.

# 53
  • Мнения: 6 170
Давам последен шанс на черните шоколади със захар. Колкото и да ги обожавам на вкус, в последните две години ми става лошо от тях.

# 54
  • Мнения: 3 017
На мен тая захар в черните шоколади, ако ще 90 % да са, ми горчи и лепне гадно. Като си го направя сама, съвсем друг ми е вкусът и все едно не съм яла нищо. Чудя се, ако сложа протеин какво ще стане…

# 55
  • Мнения: 1 198
Аз пак ще изрекламирам на Викинътс натуралния без захар със само 7-8% въглехидрати. Откакто го намерих, само такъв употребявам. Е, преди 2-3 дни сложих лидълски 85% в онази рецепта за кето чийзкейк, която репостнах тук преди известно време.





# 56
  • Мнения: 6 170
За съжаление ВикиНътс не ми върши работа. Намерих някакъв 80% какао с еритритол, брутален е, ама и цената му е такава. Бенджамисимо ли беше, да не излъжа. Общо взето на немска територия най-близкото за моето състояние е на Ксукър 75% с ксилитол.
Арвен, при мен и медът не става, даже той е по-зле. Домашен си правя и аз, ама става брутално мазало после. Използвам какаово масло, какао на прах или направо какаова маса и чаена лъжичка еритритол.
Аз карам доста тежък МЦ. В последно време минава само с обилно кръвотечение, но сега имам брутални симптоми - подуване, гадене, световъртеж, главоболие, мозъчна мъгла и въпросното кръвотечение. Дали не е заради рязкото отрязване на въглехидратите? Под 20 грама са, а в някои дни няма и 10.

# 57
  • Мнения: 24 862
Виж примерно към седмица преди цикъл да не са ти чак толкова ниски, може и по-добре да ти е. Плюс повечко магнезий от обичайното тогава и без дълги фастове. Не че има гаранция, но си има шанс да ти е по-добре така

# 58
  • Мнения: 40 773
Покрай баничарките си миирше хубаво, спор няма. Чак ми се дояжда.
Но ако ям, знам какво ще ям и знам, че вкуса няма общо с мириса, плюс ще си навлека друг тип неприятности Grinning
Нави е разбрал това.
Дори и дюнери не ме блазнят.
Мирише хубаво само. Но един тон незнайни мазнини от картофи и други работи, един тон В, малко месо и 2-3 стръка зеленчук. Ми не, няма смисъл.
Ако толкова ми е зор за дюнер, ще си спретна нещо кето, ама знаете ме, мързел съм.
Онзи ден мернах в пица лаб, че сменили картофено тесто с карфиолено.
Иначе си казаха, че има нишесте и малко царевично брашно.
Някой ден може с това да опитам, около мц.
По-добре отколкото дюнер.
Мале  като видях един човек какви неща си слага, лигите ми потекоха.
Но не, не е време за разврат. Имам работа за вършене. Днес фаствам.
Нави, тенкю за линка към шоколадите, ще се опитат някои.


Arwen, моля те сподели как правиш шоколад. Ама на блокчета или течен?

# 59
  • Мнения: 6 170
Дълги фастове не правя - закуската е в 5 сутринта през делничните дни и 8 часа в почивните. Обядът ми е горе-долу по едно и също време - между 14 и 15 часа. Забравих и бруталната умора през деня след работа. Вярно, напрежение е на там, но по принцип не ми се доспива следобед. Калориите също не са ми ниски, дори си хапвам доста доволно, таман като за 4 човека. Няма зима, няма лято, апетитът ми е вълчи по всяко време на годината.

Общи условия

Активация на акаунт