Отговори
# 135
  • Мнения: 40 779
Как се захранвате след вируси? Преди режима набивах въглехидрати, но сега искам да го избегна, че там други негативни реакции ще получа.

Аз не си нарушавам режима като цяло.
Гледам даже прахчета да не употребявам, а хапчета.
По-тегави са ми тия смучещите, но какво да се прави. После просто ги спирам.

# 136
  • Мнения: 6 170
Мен ме удари на обичайното място - стомаха и червата. Забраниха ми мазнините, мога да ям ориз, крекери и печени зеленчуци. Първите две не искам да си ги причинявам, а третите без зехтин или масло не си ги представям. Питах за сирена и кашкавали, не става.

# 137
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Интересен въпрос. Аз откакто съм на режим (1 година) не съм боледувала,  освен няколко дни болки в гърлото от климатика в колата.
Може би бих яла супи.

# 138
  • Мнения: 24 866
А, ти за такъв ли вирус питаш. Обикновено на фаст го удрям ако прихвана от тези. Рядко е при мен и обикновено ми минава за ден-два без и да вземам нещо от аптеката за целта. Но си лоча по мъничко водичка със сол на често, а храната не ми е приоритет, камо ли въглехидратна такава. И после възстановявам хранене като след всеки фаст, зависи колко дълъг се е получил.
Може би и някакви пробиотици няма да е зле да вкараш.
Силен бульон също не е зле за начало, особено костен, в него има доста глицин който помага за лигавицата на червата.

# 139
  • Мнения: 3 109
При стомашен вирус - фаст докато отомине, после захранване с костен бульон, след това може бульон с месо вътре / супички. И повечко сол, ако е имало повръщане или рядко щастие.

# 140
  • Мнения: 32 303
И повечко сол, ако е имало повръщане или рядко щастие.
И оцет или лимон.🙂 Правя си и супа Ладолемоно при първа възможност (супа с месце, която застройвам с яйца и лимонов сок/оцет). За мен е божествена.🥰
Иначе и аз или минавам на фаст, или пия айрян със сол, бульон, супа. Ако имам гадене, задължително ми трябва солено и кисело.

# 141
  • Мнения: 24 866
От айрян почват свирепо да ми куркат червата при такава ситуация, пробвала съм до преди няколко години и вече и това избягвам. Затова слагам сол във водата и лоча на глътки. И аз при гадене си търся солено, все се шегувам че ми иде да ближа сол като овца Joy При пътувания също ми прилошава и като пристигна пак сол търся.

# 142
  • Мнения: 32 303
Аз съм ок с подсолена айрян. Не говоря все пак за литри, а за случаи, когато хем ми се гади, хем не мога да съм само на фаст - понякога ми минава, само ако туширам гаденето с малко храна. За стомаха важи същото, понякога ми е по-добре без храна, друг път трябва да хапна нещо.
Иначе най-сигурният начин за "щастието" (освен медикамент - аз лично не съм използвала никога) е оцет. Класическата рецепта е оцет с брашно и вода (на кашичка), но и само с оцет и няколко глътки вода след него става. А по време на пътувания си нося резенчета лимон и ги смуча/дъвча и въобще не ми пука кой как ме гледа.😃 Преди режима в такива ситуации си купувах специално крекери, солети или солен чипс (на които и тогава не бях фен).

# 143
  • Мнения: 24 866
Вкусен ми е чипсът на мен, като всичко от картофи и пържено... поне доколкото си спомням, че и аз не знам от колко време не съм кусвала такава глупост Grinning Но точно при път не би ми хрумнало, много е мазно това.
А аз изрично пътувам гладна и жадна, даже най-често и без кафе че по възможност да проспивам пътуването - последното си е най-чиста работа ако ми се получи. Преди години си търсех точно определена марка солети за по път, че бяха с много сол по тях, предимно не ги и отварях но да имам за всеки случай. И не са мазни като чипса и повечето соленки и крекери, аз и основно солта облизвах от тях. Сега даже и не помня марката, а тогава ви бяха важни...

# 144
  • Мнения: 32 303
Е, не съм хващала първия изпречил ми се насреща чипс.😃 Някои, освен много мазни, са и прегорели и ужасни на вкус...😂 Прингълс или т.нар. печени чипсове. А и идеята не е била да изям цялата опаковка, а да хапна там нещо много солено. Със солетите същото като при теб.
Менюто вчера - топлопушена скумрия и салата от зеле, червен пипер, люти чушки Халапеньо и една моцарела към салатата. Днес - свински флейки от бекон, три сварени яйца с jammy жълтък и за "гарнитура" малко маринован лук. По-рано през деня парче кашкавал.

# 145
  • Мнения: 24 866
И аз съм на варени яйца и салата, вкарвам се в коловоз вече след няколко дни семейно събиране и после пътуването обратно, след което вчера не исках да погледна храна и само гледах тъжно и лочих вода Grinning
Много ми е смешно като описват жълтъците с тая дума jammy, но и на мен така са ми любими - не да са течни да се покапвам с тях, но пак да са си съвсем мокри. Аз за това най-много уважавам яйцеварката - че ми ги прави всеки път точно такива Grinning

# 146
  • Мнения: 32 303
Да, и аз затова много я уважавам яйцеварката.🙂 Обикновено правя яйцата така че жълтъците да са или jammy, или една идея по-сварени. Но тези последните мога да ги кръстя просто "средносварени", а за jammy-то не мога да се сетя за точна дума на български.😅 Малко ми е смешно и на мен като ги описват така, ама...
Аз май не съм се похвалила. Купих си преса за бургери 3 в 1 (нормални, с плънка и мини - с размер горе-долу като на кюфте). Имам и още една, тя обаче е по-тежка и отпечатва ромбоидчета на бургерите. Тази новата е от пластмаса, но голям плюс е, че дъното се отделя (то е едно кръгче) и много лесно се отделят бургерите. Накратко, няма да ми е излишна и новата преса.😉
Гледах в Алиекспрес и преса за kevapcici (или кебапчета), но засега се въздържам.🤭

# 147
  • Мнения: 24 866
Оо, това отдавна съм го изобретила за любимите ми кюфтета - само че ползвам метални рингове, май по принцип са за изрязване на бисквити или от сорта Joy Аз сладки не правя, ама рингове имам - специално за моите цели са купени Grinning
Слагам ринга върху хартия за печене, пълня и така хубаво изравнявам с гърба на лъжицата, евентуално между два пласта кайма се случва и да скрия по нещо - топено сиренце, парче шунка, гъбка... Аз харесвам и да поизтръпнат в камерата, дори и да не е да ги замразявам изцяло, така че направо както е на хартията влизат, те после от нея лесно се отлепват. Сега нямам фризер, но преди съм си правила така големи партиди, просто слагах в пакети като са вече замръзнали, по колкото ми трябват за един път. Но много мразя да правя кюфтетата с ръце и от години си ползвам ринговете за целта.

# 148
  • Мнения: 32 303
Е, и рингове имам, да не помислите, че си нямам.😅 Просто харесвам бургерите да имат и отпечатък (в случая едната ги прави на "чертички", а другата на ромбоидчета). А и с пресата много лесно се прави кухината за плънката и изравняването става по-бързо, отколкото с лъжица или ръце Иначе е постижимо и само с ринг.
А за хартията за печене- аз съм си нарязала квадратчета и слагам нея между готовият бургер (или кюфте) и следващият. Продават се такива листчета за бургери с кръгла или квадратна форма, но на мен не ми пречи сама да си ги режа.

# 149
  • Мнения: 24 866
А, чак листчета не че се дразня с тая хлъзгава хартия да я нарязвам, просто застилам тава или поднос с голям лист и ги правя направо там и така замразявам. Ако ще отиват веднага в еърфраера ясно, вдигам си ги от хартията. Ако ще пакетирам, може и да мина с ножица между готовите кюфтаци, вече според как ще ги опаковам може и да са по няколко на цяло парче хартия или всяко отрязано отделно. Абе кюфтета да има, начини се намират Grinning
Мислила съм си за преса и аз, за такива по-големи че на мен най-големият ми ринг е 8см или май 9 да беше. Но за сега не ми трябва и това да си пълня къщата, че мястото ми е малко. По-нататък вероятно и такова ще си взема по някое време.

Общи условия

Активация на акаунт