Отговори
# 150
  • Мнения: 32 303
Аз ги опаковам в пликове, разделени с нарязаните листове хартия, и тогава замразявам. Просто рядко мига да напъхам цяла голяма тава във фризера...😂
Нарязването не ми пречи, даже за мен е един вид релаксиращо занимание, но и истината е, че не съм виждала да продават нарязани листчета във физически магазин, а не ми се занимава да поръчвам онлайн.

# 151
  • Мнения: 24 866
Кой както му е удобно, вярно че има и нарязани. Тавички, тарелки, по цял поднос - всякакви неща съм навирала във фризера на предишния си хладилник Grinning Сега нямам как и много ми липсва тази възможност.
Че какво по-хубаво има от цял голям поднос нареден целия с кюфтета?? Joy Идеална заготовка с едно цапане, а вечерята спасена за доста пъти напред, че тогава работех и на смени и познай след втора смяна дали не си бяха точно спасение. Слагах си в един пакет колкото за вечеря и за обяд на другия ден и докато се завъртя след прибиране и си нарежа и салата, ставаха готови в еърфраера. Те са и по-сочни ако са били замразени, че се запечатват отвън преди да са се разтопили напълно вътре. Абе само плюсове има такова правене на заготовка. Спасяваше и от изкушаване да купя някакви от магазина, че там е ясно че не са най-добрия избор, но понякога просто няма време за по-добро.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 11:03 от natka

# 152
  • Мнения: 32 303
Да, на кой както му е удобно. Важното е да се улесняваме.😁
Аз и изпечени кюфтета/кебапчета съм замразявала. Пека ги в голямата тава на фурната, после замразявам. Естествено, тук бонусът е, че са готови за още по-малко време. Понякога и за нормално печене във фрайъра не съм имала време.

# 153
  • Мнения: 24 866
Нещо не ме радват толкова да ги замразя изпечени, все там 20 минути от влизането през вратата се намират, нали докато се преоблека и направя и някаква салата, поседна и то готово.
Но аз съм си сама, освен и че не си лягам рано така че не ме бърка и да ми се забави малко вечерята. Ако ме чакат няколко гладни, сигурно ще е друго... или ще съм ги научила да ги опекат преди да си дойда Grinning

# 154
  • Мнения: 3 022
И на мен ми останаха забъркани кюфтета от последния път, че направих цял килограм кайма. А слагам и доста кашкавал, яйца, та си става количество. Та замразих ги сурови, после само мятах във фраера - уникални за 10-15 мин!

# 155
  • Мнения: 24 866
Аз мразя цапането и месенето на каймата, та ми идваше много добре да го свърша това веднъж а да имам кюфтета за много пъти. Съвсем умишлено омесвах големи количества. Минутите в еърфраера дали ще са 10, 15 или 20 вече зависи от размера на кюфтетата но си е много бързо наистина.

Аз нямам хич муза за готвене, по обяд ядох някакви кебапчета дето хич не са идеални, за вечеря мисля пак яйца да сваря. Със салата и двете, разбира се.
Като не знам какво ми се яде, каквото и да направя има голям шанс да се окаже че "не е това!" тъй че хич не ми се занимава. Дано за утре да измисля нещо по-интересно.

# 156
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 876
Аз снощи правих "Имамбаялдъ". Естествено за гарнитура на едно задушено свинско на тиган. Много добре ми се комбинират.

# 157
  • Мнения: 6 170
Аз лека полека взех да се съвземам, но имунната ми система яко се е сринала. Жегата също не ми помага в това състояние.

# 158
  • Мнения: 24 866
Виж си и витамин Д, вероятно ще ти е за наваксване след боледуването.

# 159
  • Мнения: 6 170
Витамин Д като се прибера в България, тук абсурд.

# 160
  • Мнения: 32 303
Лейди, може ли рецептата за Имамбаялдъ?🙂
Менюто ми вчера - останалите свински флейки от бекон с три яйца, Халапеньо и маринован лук; омлет във фрайъра от три яйца с желатин, кашкавал и пак от любимите люти чушлета Х❤:



Правих и мързелива лютеница с чушки, тиквички, моркови, лук и малко домати. Уникална е на вкус:


# 161
  • Мнения: 181
dolce miele, може ли рецепта за лютеницата?

# 162
# 163
  • Мнения: 40 779
А може ли без подправка за пиле.
Хич не ги уважавам тия незнайни миксове.

За стерилизация колко време да се варят.
Това е интересно. Лютеница с тиквички. Трябва да се опита.
Може ли с пресни домати?

# 164
  • Мнения: 32 303
Може и без подправката за пиле, подправките са по желание. Някои например не обичат кимион, аз обичам. Ако имах, щях да добавя и малко люто аз. Червен пушен пипер също би отивал. И с пресни домати може, няма причина да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт