Отговори
# 165
Значи на парченца всичко.
Трябва да направя пробно.
Да видя дали ще ми дразни стомаха.
С пасатор може да стане едно такова рядко. Може да си остане като едра лютеница.
А що намя патладжан? Лютеница с патладжан не се ли прави?

# 166
Елора, няма патладжан, защото нямах патладжан вкъщи.😂 Иначе обичам да има в лютеницата. Но и така си е вкусна.
За стерилизирането забравих - в тенджера с парче плат (силиконова подложка или друго подходящо), бурканите наредени така, че да не се докосват. Забравих само дали водата трябваше да покрива капачките или не.🤔 После се вари на слаб огън 20-,30 минути след завиране на водата. Вадят се от тенджерата и се обръщат наобратно бурканите.

# 167
Тоест може и с двете.
Патладжани и тиквички.
Никога не съм правила лютеница.
Аз съм консуматор
Само като дете съм бъркала казана Grinning

# 168
Ех, спомени...🥰 Нямаме вече село, но толкова хубави спомени имам от онези времена.

# 169
Подправката за пиле си е микс подправки просто, купувах преди години, даже май бях си намирила накаква без глутамат тогава. Но ми се видя че скъпо ми излизаше и започнах аз да си смесвам. Беше по ковидно време като изпозатвориха ресторантите и по магазините много време беше пълно с пилешко на промоция Grinning И точно тогава си купих и първия ми еърфраер, а който ползва знае какви жестоки печени бутчета стават... Много такива изядохме тогава, тия пакетчета за пиле хич не ми споряха така. И бившият ми взе да казва ме като същи магьосник съм била - отваря Натка чекмедже пълно с подправки и почва да хвърля в една купа Joy То зорът беше да разбера от какво мирише така характерно смеската - розмарин и майоран било, освен сух лук и чесън.

# 170
С отделни подправки готвя - ким, чер пипер, чубрица, такива неща.
Преди години с някакво Маги сготвих нещо. Кучето като му сервирах ме погледна, изръмжа ми и се фръцна.
Толкова за тия неща.

# 171
Аз много я харесвам подправката за пиле. Не че не мога и сама да си смесвам подправките, просто ми е удобна. 55-60 ст. някъде струва по спомен пакетчето, а с един пакет готвя доста пъти (защото си добавям разни други подправки към тази за пиле). Подправката за пиле е със сол, така че избягвам да слагам само от нея. Много ми върви и върху други неща - супи, варени яйца и т.н. Никого не агитирам да използва готова подправка, просто реших да сложа малко в лютеницата.🙂

# 172
Да бе ясно.
Просто кучето си ми беше индикатор за качество.
Просто не ги смятам тия неща дори за подправки, а за някаква химия.

# 173
Готовите подправки за моето тяло са твърдо не. В последно време слагам само сол и зелените сухи - босилек, риган, мащерка и още някаква беше. Черен пипер категорично не мога да понасям, червен имам пушен, но в последно време не използвам.
Много ме е яд, че си прецаках режима с онази гадост, а снощи дори не можах да спя като хората, в следствие на което днес бях като зомби. Трябваше да си пия магнезия, но все го забравям.

# 174
Да бе, много ясно че въпрос на вкус, те са си и удобни иначе така готови смеси. Това дето си бях харесала тогава, не помня даже коя марка беше, но още преди няколко години не беше стотинки за пакет и нещо не ми допадна да го купувам често. То не беше и супер солено и си слагах щедро на пилето. Само че все забравях да прочета какви подправки са вътре, преди да метна пакета в кофата, та все купувах и пак Joy Накрая се информирах каквото ми трябваше, установих че и без това си ги поддържам вкъщи и до там беше.

Елора, кучетата имат доста по-силно обоняние от нас, не е за чудене че се мръщят на някои аромати. Не значи че е с лошо качество а просто че на хайванчето не му е допаднала миризмата. Не го виня, има миризми дето и мен ще ме откажат да ям, а хората си ги слагат с кеф.

# 175
Кучето ми знаеше какво е качество и какво не.
Не става въпрос за обоняние в случая.

# 176
Менюто днес:

И малко кашкавал, кафе с мляко и сметана. Вгх в това количество лютеница в чинията са под 8 грама, а като процент мазнините в нея са 60% - споменавам, защото в другата тема имаше коментари, че лютеницата била много въглехидратна и нямало нищо високомазнинно в нея...Приключвам деня с 23 грама вгх общо.
Има много миксове с подправки, които са просто ужасни и не бих ги пипнала изобщо.
Скрит текст:
Тази лидълската за мен е ок и не е и смляна "на брашно", а се виждат подправки. Не е с глутамат, а със сол - която не е малко в микса. Той по принцип е предвиден да се използва директно, но понеже аз си падам по повечко подправки, шансът да пресоля ястието е твърде голям.😂 Затова я използвам само за допълнение към другите подправки.

# 177
Тия готовите подправки за еди-какво си не са ли с глутамат? Мен това ме отказа от тях. Вече го надушвам в някои ресторанти. Правят яденето да е винаги вкусно и точно това е капанът.

# 178
Не всички. Аз лично тип Вегета не купувам и не обичам манджите ми да са с еднакъв вкус...

# 179
Е тя лютеницата е със зеленчуци с ниски В, как ще е висовъглехидратна.

Общи условия

Активация на акаунт