Отговори
# 180
Абе ако гледаш само лютеницата отделно, баш въглехидратна си е - може и да не са един тон въглехидрати, но освен тях какво друго има? Заради това беше спорът в темата с рецептите.
Но както писах ти там - дреме ти, като само ще си оцапаш кюфтетата с нея Grinning Не е за наяждане, все пак. Просто и вмнв не е сама по себе си.

# 181
60% са мазнините като процент от калориите, за мен е достатъчно ВМ-НВХ като добавка към непостно месо. Сега, ако някой яде лютеницата в чиния вместо супа или основно ястие, да не се чуди има ли вгх в зеленчуците или не.😂

# 182
Абе кой ти яде само лютеница?
Не знам, може да има и такива шашави Grinning

# 183
Между другото, честит празник на празнуващите днес!🙂

# 184
Ех да, честит празник.

# 185
В чест на този спор преди малко си оцапах пържолата в лютеница... купешка... Вероятно 60% картофено пюре! Те това вече не е режимно Simple Smile Ама нали само оцапване...

# 186
Онзи ден видях лютеница със стевия в била Grinning
Ама не ми се взимаше.
Аз установих, че купешка лютеница ми дразни много стомаха.
Тази зима мога да опитам дали имам драма.
Обаче скоро на Долче ще опитам лютеницата да направя, поне някакво малко количество като за проба.
Дали ще ми хареса. И патладжан ще сложа.
Мисля да я намачкам с един черпак дето май е за пюре.

Не ги цапай много, че да не мрънкаш после Stuck Out Tongue Winking Eye

# 187
Аз направо със сатъра, с двете ръце го държах и цак-цак.😂 И с прибора за намачкване ще стане. Интересно че не усещам люспите на чушките, а някои не можах да ги наситня.
Гущер, щом е само оцапване и не си си сипал направо в купа, значи е режимно!😂
Като ще си признаваме греховете, аз, като лоша майка, купих мъфин с лимонов крем и маково семе на детето.☺️ От две седмици ме моли и днес, нали е празник, реших да я изненадам.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 16:25 от dolce miele

# 188
Вие се смеете за черпака но има баш такива рецепти за зеленчукови крем супи... Зеленчуците или пък тиква и още някакви работи във фурната и после в блендера, само евентуално може и малко течност още, сипвай си после и сърбай с голямата лъжица Grinning То е и вкусно, де, само дето хич не нахранва, съвсем логично. Що хора го готвят това и се гордеят че са си нахранили и децата с такава здравословна храна. Не ги питам с какво си дояждат после, дано да имат и кюфтета в резерва...

Това за лютеницата със стевия обаче уби всичко детско в мен... За чий е това нещо?? Аз вярно че чушки мразя но дори аз знам че червените чушки сладнят леко, а пък се предполага че те са най-съществената част, нали? Повечето имат там морков, лук - и те сладнят сготвени. И да слагат някакво символично количество захар в някои, то е както в доматен сос ако киселее - колкото да не е без хич, няма мармалад да правят я Joy Не ми го побира акълът защо трябва да има и стевия.

# 189
Между другото, тиквичките също сладнят опечени. Чушките, лукът, морковите...само патладжаните май не. В купешките лютеници виждам често и лимонена киселина. Но едва ли е заради нея, защото съм пекла зеленчуци, поляти с оцет, и пак не са ми кисели...На доматен сос захар никога не съм слагала и пак не ми е кисело.🤔
За крем супите е вярно. Аз обичам, но все пак знам какво слагам вътре и по колко. И не са ми постни, откакто съм на режим.
Като стана дума за супи, тези дни споменах супа Авголемоно. Редакторът на телефона ме е "поправил" на Ладолемоно😂 - което пак е много вкусно, но е сос от зехтин и лимонов сок.😃

# 190
И аз не мога да понасям чушки и не съм фен на лютеницата, та ми е все тая в случая.
Колкото за признаването на грехове - олях се днес чисто калорийно и млечно. Имам огромен проблем с тях, особено сирената и кашкавалите са ми голяма слабост. По-голяма и от сладкото, към което съм като наркоман. Утре ще е забавно на кантара.

# 191
Авголемоно не е ли подобна на нашенската пилешка супа със застройка но с доволно лимонов сок в застройката? Вкусно става наистина.
Лимонената киселина в консервирани неща е за друго, не за вкус точно. Търси се определено рН, те даже май точно така го пишат на някои етикети - регулатор на киселинността - лимонена киселина или там какъвто номер Е се пада, доста е използвана в хранителната индустрия.
Вярно че и тиквичките са сладникави сготвени, аз от тях правя кремсупа но после бухам сметана доворно в нея, а като я ям мятам в купата или бекон, или някоя нарязана наденица, или пък доволна сирене, но последното пак не ми е много засищащо де. Но с всяка от тия добавки дето са соленички, не усещам толкова да ми сладни и бях забравила че така стават.
Сестра ми пък друг номер прави - зеленчукова кремсупа но я застройва стабилно с яйца както примерно пилешка - и двете не си поплюваме хич с яйцата за застройка, не слагаме колкото там да не е съвсем бистро а искаме по-хранително да е. Аз както обичам застройка от яйца и кисело мляко, един приятел се шегува че супите ми са на границата да не са супа а фрикасе Joy Има известно право човекът, но на мен така ми харесва.

# 192
И баба ми е слагала захар. Да не е кисело. И на лютеница и на доматен сос.
Ама и лука и тиквичката си сладнят.
Не бих сложила грам захар в лютеницата като я правя.
Обичам да си киселее.

# 193
И моите супи са супер гъсти. Но целта ми е да се нахраня добре само със супа. Сутрин рано нямам време да правя салата и така е най-лесно. Стопляш супа, ядеш и тръгваш.

# 194
Aвголемоно е супа от месо със застройка от много яйца и лимонов сок. В стандартната има орзо/орцо, ориз или фиде (т.е. някаква вгх добавка). Аз, естествено, предпочитам да е без последните. Авголемоно може да бъде и сос, който да се добавя към други неща.
Обикновено и моите супи са или много гъсти, или много хранителни (с много месо, топчета и т.н.). Ако искам нещо воднисто, мога да изпия няколко чаши вода след супата...😆

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 00:17 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт