Отговори
# 15
Страхотно е да трябва да си купуваш дрехи, тъй като си отслабнал. Аз май ще трябва да си купя, защото много напълнях и всичко ме стяга... Планирам да започна да ходя на работа в офиса и се надявам да влезна скоро в някакви прилични килограми.

Хубаво е да.
Ама не винаги.
Тамън си купиш някоя нова дрешка и тялото ти пак реши да слабее и реално 1 път си я носил Grinning

# 16
В рамките на няколко месеца смених работното облекло с няколко размера, защото старите вече са ми твърде големи. Вчера реших да намина на работното си място с нормалните си дрехи и някои едвам ме разпознаха. Коремът в действителност се е поприбрал, но има още много работа и много кила за сваляне. Но за мен много по-важно е да държа здравословните си проблеми под контрол - непоносимостите (втората е предположение, а не реална диагноза, но не намерих близък център, в който да се тествам) и мигрената. На ден също гледам да правя около 10 000 - 20 000 крачки и да тренирам (макар че второто е по-скоро пародия, отколкото истинска тренировка).
Гущер, чудесен избор си направил, честита ти гривна. Много харесвам марката и са доста издръжливи. Яд ме е, че отрязаха гугълските услуги, но има начин да си изтеглиш приложението и при наличието на друга марка телефон.

# 17
Защо да е пародия? Как тренираш точно?

Аз от 4 дни съм без тренировки.
Вкарах едно упражнение отново. Да го проследя прави ли ми драма наистина. Планински катерач.
Правех го и бавно, аз бързи движения не правя.
И вчера дори трябваше с патерица да ходя навън.
Абе трябва да се спра с експериментите.

Даже тук ми мятаха тренировки. И го имаше това упражнение.
Никога повече.
Ще си правя моите неща и ще се съобразявам със себе си.

Иначе е хубаво. Преди време като го правех бързичко стопява корем и мазнини.
Ама да няма проблем човек.
Еми имам с него.

# 18
Редовно заради обездвижване и времето навън си правя тренировки вкъщи тип 5000 крачки за 30 минути. Голяма част от упражненията не успявам да изпълня точно и се получава някаква моя интерпретация, а движенията са достойни за вечерна комедия, понеже след 16:00 часа уж тренирам. По принцип на работа се движа, но вчера беше неприятен ден и дори 10 000 крачки не можах да направя за 8-часов работен ден. Днес ще обикалям по магазините за дрехи и храна (не ми се яде пилешко бутче днес), а ако времето позволи - разходка по един маршрут с надеждата насекомите да ме оставят на мира, че все за мен се лепят. Особено от оси и пчели изпитвам ужас, бррр...
Аз да попитам - главоболието е симптом на кетоза, нали? Уж пия електролити (течни, слагам около 30 капки на 700 мл вода) и пак ме боли. Не е силно, но е достатъчно неприятно.

# 19
Балкай, проблем с кръста ли имаш? ДХ, сколиоза, какво?
Какви точно упражнения правиш че те затрудняват?

# 20
Това горе-долу правя + още няколко. Май за начинаещи е твърде високо темпото.

Ето и друго, което правя от време на време, цялата програма:

# 21
А силови, гирички, правиш ли? Клекове?
Иначе хубаво, но не гледай тяхната скорост. Те са слаби,млади, здрави.
Трябва да се съобразяваш със своето темпо, защото ако пресилиш, ще имаш драми.
Колкото можеш.
Но сменяй със силови.
Примерно в едното видях джъмпинг джак и ми стана лошо. Че и катерача го има.
И това ми е противопоказно за кръста.
Иначе е много хубаво и даже  ми раздвижва червата, но след време съм с влошен кръст и спирам тренировки.
Тъпо, ама така е.
Абе първата бих я опитала. Забавна изглежда.

# 22
Има нещо супер елементарно което също помага с перисталтиката а малко хора го правят - т.нар. resting squat, не знам какъв би бил най-подходящият превод на нашенски. Малките деца го правят често но големите предимно сме отвикнали, до степен някои чак да не могат без да си вдигнат петите от пода.
То не е и точно упражнение ами просто си клечиш и си почиваш, буквално. Ако щеш чети нещо през това време, ако щеш върши нещо с ръцете си, напълно пасивен е самият клек и няма точно определена "правилна" позиция точно как да ти сочат коленете и прочие. Наместваш се по естествен начин да ти е удобно просто.
Гледах някаква кака преди време, тя си караше клиентите да клечат така всеки ден. Отначало им искаше по 10 минути на ден - не наведнъж, това начинаещ няма да може - сумарно за деня. Ако ще и на по 1 минута да е разбито ама да си ги направиш 10 днес. В рамките на месец трябваше да стигнат до 30 минути сумарно на ден. Големи хвалби бяха колко е полезно, не ги помня вече всичките.
Но не коства нищо пък да поклечи човек, особено ако има нужда и от помощ с перисталтиката.

# 23
Точно Нати, дълбок клек. Иначе казано поза маласана.
Правя го от много време.
Може би вече две години.
Всяка тренировка завършвам с това.
И сутрин нали правя рехабилитационните с йогата и там завършвам.
Плюс сутрин като стана често така си клякам.

# 24
Ти добре правиш, но на повечето хора на днешно време не им и хрумва да клечат така.

# 25
Статия за някакво изследване, дето Оземпик едва ли не подмладява:

https://mobile.frognews.bg/article/318206/

# 26
Как да им хрумне.
То все едно маратон да правят ги караш.
Една колежка с дх имах, ама и с килограми.
Все мрънкоти как я боли, ама нищо не прави, ни упражнения, ни си сваля килата.
Накарах я едно елементарно упражнение. То дори усилие не отнема.
Не пожела. Казах и - явно ти харесва да те боли и да мрънкаш.
И като почна - ама аз съм много заета, ама аз това, ама аз онова.
Как е заета като всеки ден приказва как пред телевизора седи от 8 до 11 вечерта.
Иначе и за цигари намира време. Grinning

# 27
Не става насила. Майка ми е същата - 3 дискови хернии, 2 интервенции има - една баш операция и едната забравих как се води, май дисколиза беше. Мнооого добре знае разликата между това да си прави упражненията всяка сутрин и да не ги. Те някакви дето директно в леглото ги почва преди и да е станала (тя и спи на супер твърдо легло и е почти като на постелка на пода).
И като ми заяви че била нямала време, ми иде да я плесна... Точно 5 минути след като е спрала с поредното оплакване как не могла да спи и се въртяла сума часове. Ами като намаш какво да правиш тия часове, как тъй нямаш тия 15-20 минутки дето помагат да те държи кръстът и да не те боли?? Накрая си казва че не ѝ се занимавало. Е, избери си тогава от какво ще се оплакваш...

# 28
Аз да попитам - главоболието е симптом на кетоза, нали? Уж пия електролити (течни, слагам около 30 капки на 700 мл вода) и пак ме боли. Не е силно, но е достатъчно неприятно.
Възможно е, но по-скоро на начална кетоза или твърде дълбока кетоза за кратко време. Пий достатъчно течности, посолявай си храната и не прекалявай с физическите натоварвания. А можеш и да ядеш малко повече или по-често (не знам дали не беше споменала нещо за еднократно хранене).
Гущер, честита гривна!

# 29
Днес много народ се оплаква от главоболие, между другото. Не знам някакви магнитни бури ли има или какво, но имам чувството че всеки втори.
Аз съм се наспала и подскачам като зайче из къщи, през седмицата все много късно ми се доспиваше и сега се чувствам чисто нова Grinning Но аз като че ли и поначало не ги усещам толкова ако наистина има някакви такива бури или каквото е.

Общи условия

Активация на акаунт