Отговори
# 465
Натка абсолютно трябва да се отрежат Вх и да си провери жената щитовидните също плюс трикратен инсулин. Просто обръщам внимание, че като се балансират горните две пак може да ти се яде сладко и да има редица други симптоми. При мен инсомнията, вертигото и замайването ставаха все по-зле, колкото повече мазнини губех, толкова по-зле. И после се светнах, че мазнините отделят естрол и това компенсира загубата на естродиол. Затова като цяло жените напълняват в талията и корема при пери и менопауза.
На мен в момента много ми се яде хляб и сладко, когато всъщност имам нужда от сън. Обаче не ми се спи, много е странно, не го усещам така. Просто се чувствам смазана и имам непреодолим глад за Вх
И това започна от перито. Та поне се научих да разпознавам симптомите. В такива дни си добавям още 75мг естрадиол и си лягам. И воала, всичко минава.
С две думи, това че сме в тема за ИР не трябва да ни прави кон с капаци и да виждаме всеки проблем като ИР. Понякога има и други причини да ти се яде сладко. Blush

# 466
Тя причината не е една единствена, но дамата идва в темата за ИР с много типичен симптом, доколкото разбирам не се е изследвала да види има ли ИР или поне не споменава да е, та ми е леко изхвърляне поне на мен да не провери това, а да търси дали не е от предменопауза.
И пак казвам че и аз ако ям сладко постоянно, ще ходя като ударен самолет.
Иначе да, този период от живота често не е весел хич, че те не са и все едни и същи отклонения да даваш, ами е доста разнообразна "програма".

# 467
Когато ти се яде сладко - овкусен протеинов шейк с казеин и бадемово мляко, който не кара инсулина да подскача и няма много въглехидрати Simple Smile

# 468
Протеиновите шейкове не са ли с някакви гадни подсладители? Говоря за ацесулфам-К и сукралоза, може и да има някакви други, които за пръв път чувам. Аз ги избягвам, приемам достатъчно протеин с храната.

# 469
Има с различни подсладители, аз ги отсвирвам на общо основание всичките но всеки си решава.
А и за потребителката която писа че все търси сладко и все е като замаяна... Не мисля че това ще я оправи. Десертът трябва да е глезотия от време на време и по собствен избор, а не защото човекът едва ли не приритва вече и няма накъде.

# 470
Аз да питам - чаят вдига ли много инсулина? Тук пуснаха зимната колекция и някои са си доста сладки. Давам примери:
Скрит текст:

# 471
Има с различни подсладители, аз ги отсвирвам на общо основание всичките но всеки си решава.
А и за потребителката която писа че все търси сладко и все е като замаяна... Не мисля че това ще я оправи. Десертът трябва да е глезотия от време на време и по собствен избор, а не защото човекът едва ли не приритва вече и няма накъде.
Не свързвам главозамайването със сладкото, тъй като аз винаги съм яла супер много сладко, а замайването ми е от една година.

# 472
Ами чудесно, значи нищо няма да ти стане дори и рязко да спреш да го ядеш Simple Smile

Балкай, от чай до чай има огромна разлика, четеш си какво има в него и така. Има някои със стевия в тях, тя си е растение все пак и просто я изброяват при другите треволяци които са вътре.
Поначало такива много ароматизирани чайове дето не миришат само на билки често имат и още неща добавени а не е само както ти да си смесиш и свариш.

# 473
Аз пак си мисля че щом има постоянен глад за сладко и особено ако му се и поддава, няма как човек да се чувства на център, прекалено много играе КЗ. А и когато сладкото е приоритет, човек често не яде достатъчно от по-съществената храна.
Скрит текст:
На 40 години си е в предменопаузата почти сигурно, този преходен период е едни 10тина години преди окончателно да се пенсионират яйчниците. Но това дето говори за яденето на сладко... Всички го знаем как се оправя, не е със скъпи тестове на хормони а със спестяване от вафли Grinning
Предполагам, че не само аз като хапна 2 вратни пържоли ми минава всякакво желание за сладко или се лъжа?

# 474
Абе, понякога, даже доста често, въпреки че съм се набабанил с мръвки, си завъртам лъжицата в един буркан с течен шоколад от натуралния на Викинътс.

# 475
Със сладкото си е различно при всеки, въпросът е да се подхожда разумно.
Някои си търсят самия вкус други "търсят" захар по една или друга причина, понякога има и направо пристрастяване а не просто предпочитание, човек изморен и недоспал също търси бърза енергия... Всеки си знае за себе си защо иска сладко и колко силно го иска.

Но се ужасявам колко хора го считат нормално да ядат съществено количество и то ежедневно, за тях сме странни ние дето не го правим това.
Тия дни стана дума със сестра ми, размествания имаха в работата и съответно обядва вече в друго помещение, с други хора наоколо. Тя се чуди на тях че мъкнат и ядат тестени закуски и вафли, те се чудят на нея какви храни си носи, че тя е като нас. Защо била "пазела диета" като е толкова слаба? Grinning Тя е с дребна костна структура а не като кака си и е 50 кила с дрехите, но за тях явно само който иска да отслабва се "лишава" от тия неща.
А тя просто се чувства много по-добре на такова хранене, ако се отклони от него има по-малко енергия и настроение, абе знаете как е.

# 476
# 477

Не свързвам главозамайването със сладкото, тъй като аз винаги съм яла супер много сладко, а замайването ми е от една година.

Защо си сигурна, че не е от сладкото? От ниска кз може да има замаяност.
Знаеш ли наднорменото тегло колко проблеми може да създаде?
Не само наднормено тегло, а купища болести.
Знаеш ли пушенето колко болести може да докара на човек.
Такива които не си  и подозирала.
А пиенето, а дрогирането?

Да завъртим малко изречението ти в няколко варианта и да видим как звучат, а?

Не свързвам диабета със сладкото, тъй като а винаги съм яла супер много сладко от 20 години, а диабета ми го откриха преди няколко месеца.

Не свързвам цирозата с пиенето, щото аз пия 20 години, пък ей на тия дни ми откриха цирозата. Нещо друго ще да е.

Не свързвам рака на белия дроб/ или рака на гърлото/ с цигарите. Ма те го откриха наскоро, па аз си пафках толкова години и нищо ми нямаше.
Или инсулта, инфаркта, отразяните крака на пушачите, рак на панкреаса и т.н. . Ми да бе, те нямат нищо общо. Айде спирам да изреждам. Мисля, че примера беше красноречив.
Сега може да изредя и заболявания причинени от много ядене на глупости, ама няма да ми стигнат символите.
Отделно тия заболявания си имат своите симптоми.
Оставям това на теб.

Айде да пораснем.

# 478
Чудесно написано, Елора! Благодаря!

Гущер, надявам се няма ангели тук Wink, чувала съм че са в друго измерение.
Последно преди месец гликирания хемоглобин ми беше 4.8, а съм си позволявала и баничка и сладичко чат-пат, когато ми се приска, макар с времето да става все по-рядко. Те са и толкова гадни на вкус станали...

Със сладкото си е различно при всеки, въпросът е да се подхожда разумно.
Точно, особено след като си бил достатъчно време на правилно хранене, вече с променени кръвни показатели.

Navy
, благодаря за клипа, после ще го гледам.

# 479
О, за баничка се излъгах преди време е реших да се почерпя с една, че минавам всеки ден покрай баничарницата отсреща, чак сутрин като си отворя прозореца помирисвам банички... Ами, да бях пропуснала, хич не ми се услади.
Не знам баничките ли толкова вече на нищо не приличат, моят вкус ли е много променен или точно техните не стават, но вече не ми е така интересно като ми замирише Grinning
Но аз съм претръпнала вече и някои неща просто ги игнорирам, те са за другите а не за мен, да се оправят Grinning

Общи условия

Активация на акаунт