Отговори
# 30
Двукратно ми е храненето - сутрин и следобед. Днес като калории е доста скромно заради провалената закуска, ама за сметка на това хубаво си хапнах следобед. Днес отново ще правя предизвикателството с крачките, но спокойната му версия.

# 31
Елора благодаря за новата тема Hug
Гущер честито за часовника. Аз имам 9ката и съм много доволна.
Аз съм на море в България и "зареждам" с Вх преди да си пусна изследвания. Праскови ядох, два пъти диня, няколко солети чопнах от детето, хапка пърленка тук и там. Домати на корем и фрапета с много мляко. Сладолед и торти не ми се ядат странно, преди 2 години нямаше да им простя.

# 32
Те повечето сладоледи и торти каквито са... И пред мен да ми сложат, я ще опитам хапка да се уверя, я направо ще реша че не ги искам Grinning
Обикновено си позволявам сладолед, примерно 1-2-3 пъти за цялото лято, колкото да се разпиша.  Съчетано с разходка пеша до там и обратно, аз си искам точно определени сладоледи и вкусове и ако ги няма пропускам направо. Е, това лято още не съм яла, а то мина доста от него. Тия масовите само като ги погледна и ми лепне устата Grinning Дори и преди да мина на режим се изумявах как човек дето приритва от жега и жажда ще се хвърли точно на това, че ще казва че му помага. Само докато го пиша това и взех да ожаднявам пак...

# 33
Оставих 315лв в лабораторията тази сутрин Laughing Реших, че натоварване няма да си правя, не ми се пие глюкоза. Все пак свалих 30кг за година и половина, не ми се доспива след като обядвам, не ям хляб, паста, картофи и ориз. Тренирам почти всеки ден. Мисля, че мога да си направя извода, че съм в ремисия.
На връщане минах покрай една мекичарница и така вкусно ми замириса. Няма да си кривя душата, много ми се дояде. Явно не съм се отървала от прасето напълно. Мислех, че като не ми се ядат торта и сладолед съм ок, обаче тея мекици направо ми изпробваха волята. Подминах де, няма да ям пържено тесто на закуска много ясно. Ама ми се напълни устата със слюнка. Sweat

# 34
Мисля, че емоционалната зависимост ще остане завинаги в нас Simple Smile

На едно събитие ме почерпиха с козуначена питка. Миришеше страхотно, вкусна беше докато не сложих малко парче в устата си.
Не беше това, което очаквах, но преглътнах, за да не обидя хората.

Клетъчната памет можем да я коригираме и да се отървем от зависимостта към зърнени, сладко... но мозъка ни е този орган, който пази всичко, особено "сладките спомени" Simple Smile

# 35
Той вкусът на мекиците (а и не само) често няма нищо общо с аромата им.😃 Особено пък навън (мекичарници, баничарници и т.н.).
Costa, и аз мисля, че ти е излишно обременяване.

# 36
И аз като мина покрай баничарница, очите ми залепват за мазните банички... А за фитнес паркирам пред една сръбска скара. Като приключа, както тъкмо ей сега, палят скарата. То това бива, но пък няма нищо готово. Пия си протеина на пушек от плескавици. Simple Smile

# 37
И аз като мина покрай баничарница, очите ми залепват за мазните банички... А за фитнес паркирам пред една сръбска скара. Като приключа, както тъкмо ей сега, палят скарата. То това бива, но пък няма нищо готово. Пия си протеина на пушек от плескавици. Simple Smile
Протеин с вкус на плескавица! Някой да го направи и патентова 🙂. Ще е много актуално сред тези, които търсят ниски калории. Аз предпочитам истинските.
За протокола - снощи шопска салата и телешка саздърма. И много ми се пие бира 🙁.

# 38
  • София
Козунаци, пици, банички и мекички си ги представям като лепкава топка тесто в корема. Аз проблем имам с кремообразни сладкиши, сладоледи. Там главоболие получавам от усилия да не мисля за желанията си. Редовно чета и темата за кулинарни въпроси като истинска садомазохистка.

# 39
Хаха, това така ме разсмя Hug Напомни ми на Хитър Петър, който си държал филията на парата над гърнето Grinning
Долче, много си права, че вкусът сигурно щеше да ми се стори ужасен, мазно олио. Или поне така ще си кажа Joy

# 40
Хаха, ние тук откога говорим че трябва да направят протеин с вкус на кюфтета а не все на сладки неща Joy

С миризмата на баници или мекици съм същата - много хубаво ми миришат. Особено мекици ама не содени а с мая - от малка са ми били все рядко лакомство, майка ми правеше само със сода. И ако изобщо ми се удаде възможност (май има 3-4 пъти за 7 години на режим, че нали сутрин не търся храна) за хубави, хапвам 1-2. Но да, от всичко тестено само те не са си загубили чара съвсем, трябвало е явно да си изям квотите като малка докато нямах ИР 😆 Правилно изпържени не са особено мазни, между другото, но не е там въпросът.
За останалите тестени неща - същата работа като при Navi, те не са чак гадни ама... Предимно не са и нещо толкова вкусно колкото ми беше преди и да ме радват.

Много пъти сме споделяли такова нещо в темата, губят си чара като отвикне човек да ги яде редовно. Това някой сега почващ трудно ще го повярва, докато още му се прияжда и му е трудно. Бива да го споменаваме по-често май, ей тъй за окуражаване - не е само до претръпване и примиряване, наистина след някое време не са толкова вкусни вече. Аз обикновено и с храносмилането им нямам проблем (освен ръжени неща) та и това не е да ме спира както някои. И пак предимно ми е все тая. А преди да цъфна тук си правех лично хляба вкъщи, защото в никой магазин нямаше хляб дето да е достатъчно добър за мен... Така де, не е като да не съм ценител Grinning

# 41
Оф, добре, че съм капризна на храна. Изобщо даже не ми мирише хубаво като мина покрай баничарница, по-скоро на стара мазнина.
Кифлите и останалите тестеняци отдавна не са каквито бяха като бях дете и не ги ям още отпреди да мина на режим. Само мекици могат да ме изкушат, ама и там имам претенции, да са тънки, хрупкави. Тестено ям само ако е домашно, ако правя вкъщи палачинки или баница на децата например. Но това е рядко, горките кекс не са яли откакто съм на режим 😂. За да не ям, не правя нищо.

# 42
Аз си правех тестени неща вкъщи, купените са ясни че отдавна не струват Grinning Не мекици, де, аз такова пържене и за кюфтета не бих се прежалила, че за парче тесто ли... никакъв шанс.
Сега правя по нещо за гости или като се събираме фамилията, там аз съм дежурна по тестото. Особено козунаците на Великден. Но на мен ми е приятно занимание, шантавото е че крастата ми е да се хвана да направя нещо. После ще щипна малко там да видя как е станало и предимно не търся повече. Другите се радват, че те пък се дърпат от месене а иначе обичат да ядат Grinning И като Натка си върже престилката, накрая всички сме доволни. Вие яжте, пък на мен ми подай тез кюфтета, а мерси! Joy

# 43
  • Sofia
Тестените ухаят божествено, а вкусът е посредствен. Не ме изкушават. Понякога щипвам ъгълче шоколад, сладолед,  крем,  за да установя, че е отровно сладко, чак  ми пари в устата и ми минава мерака. Плодовете са ми изпитание за волята. Вкъщи ядат ароматни пъпеши, праскови, дини .... мъка.

# 44
Е, шоколад си ям, той не ми е към "греховете"... Ама е минимум 85 Grinning Едно квадратче ми стига - аз не че се пазя да не изям повече но вкусът му е много наситен и обикновено не търся второ парче. "Нормален" шоколад, дето няма нищо нормално в него, трудно може да ме изкуши.

Общи условия

Активация на акаунт