Отговори
# 405
Нов месец
Нов късмет 😂
Канелата сваля високо кръвно уж
Казвам уж защото при мен не действа. Цейлонска обаче се консумира не че нещо ще стане вероятно и с обикновината.
Свекърва ми си бърка също с тази от магазина tesco, Lidl откъдето си вземе. Ми при нея работи. При мен не ще 😃
Със стоките от Сащ голяма драма. С тези такси и мита май се оскъпяват. Днес срушах някакви драми на колеги.
В меко не бях чувала канела. Няма ли да сладни тази кайма

# 406
Дара, не съм забелязала да идват по-скъпи нещата от iHerb за сега, аз едни и същи си поръчвам все. А и същите добавки у нас са на такива цени че дори и да станат с такива мита, може пак от там да ни идват по-изгодно... Те у нас слагат цени сякаш не познават парите.

# 407
Отчет за днес:
Скрит текст:
Храната:
Закуска: 3 яйца на очи в масло с малко моцарела и чери домати, кафе с кокосово мляко (пълномаслено от азиатската седмица на Лидл)
Обяд: Пет кюфтета с чери домати и зехтин, кафе с кокосово мляко (пълномаслено от азиатската седмица на Лидл)
Общо 1752 приети калории
Груповата тренировка:

(упражненията са горе-долу подобни)
Крачки близо 30 000, общо 2417 изгорени калории.
Тренировката е забавна, но брутална. А уж взех най-малките тежести. Ама като за първи опит, толкова.

# 408
Добро утро! Чета ви редовно и си открадвам доста идеи за моето меню. Бих искала да пробвам яйчен фаст за по-бързо навлизане в кетоза. Помня, че сте го коментирали в темата. Бихте ли ми казали какви резултати имахте, как се чувствахте, има ли смисъл...всичко по темата би ми било полезно.

# 409
Гущера докладва месечен кантар:
92 кг. и 98 см. през пъпа. -2 кг. и -2 см. Устойчив темп с режимна храна, 5 тренировки седмично и лек калориен дефицит преимуществено от мазнини. Вадейки бегла статистика на менюто, се получава около 3-8% въглехидрати, 40-45% протеини, 50-55% мазнини. В общи линии ограничението, което прилагам е до 1 сл. зехтин в салатата, да си обеля кожата на пилето и ако има буци сланина по пържолата, да ги махна. Бива - наяден и отслабващ! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 410
Е защо да сладни, канелата няма вкус.
Знаех за гръцката мусака, че слагат, но и в кюфтетата стои много приятно. Ние я свързваме със сладкиши, но с месото си пасва идеално. Според нашия вкус вкъщи, де. Ама пак според нас - кимионът е най-гадното нещо, но народът си го харесва.

# 411
Гущер, супер!🙂 А не ти ли липсва пилешката кожичка? На мен ми е малко грехота да я хвърлям, бих прежалила онази по-жилавата от долната страна на бутчетата може би (когато съм купила месото с кожата).
Добро утро! Чета ви редовно и си открадвам доста идеи за моето меню. Бих искала да пробвам яйчен фаст за по-бързо навлизане в кетоза. Помня, че сте го коментирали в темата. Бихте ли ми казали какви резултати имахте, как се чувствахте, има ли смисъл...всичко по темата би ми било полезно.
Би имало смисъл, ако вече имаш известен опит с подобен тип хранене. И то може би като за първи път да е за не повече от 3 дни. От хранене с повече вгх (дългосрочно) не препоръчвам яйчен фаст. На всяко яйце се консумират определени мазнини; човек, свикнал да се храни сравнително нискомазнинно, би могъл да получи и жлъчна криза. Не че е задължително, но е потенциално възможно, ако въведе от раз толкова мазнини - то и тук обикновено не се храним ежедневно чак с толкова мазнини. Има и риск при повече дни на човек да му писне от яйца и после да не иска да види яйце, ако е за повече дни, а не това е целта. Иначе яйченият фаст е чудесен за "раздвижване" на плато при ВМ-НВХ хранене, както и след "изпадане от вагона" и последващо връщане към ВМ хранене.
И аз слагам канела и в кюфтетата, и в ястия с кайма и месо, в мусака...😂 Не ми сладнят кюфтетата в никакъв случай, просто добавя дълбочина на ароматите.😀
Аrwen, аз и кимион обожавам.😅 А щом ми хареса и смлян ким вместо кимион, май съвсем си падам по "манджи" в индийски стил.😀 Между другото, Гарам масала също ми е любима подправка.🙂

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 10:25 от dolce miele

# 412
Долче, отначало сърце ми се късаше, но вече машинално беля и хвърлям. Трътката по ми липсва, но и над това надделях. Каузата ми е справедлива и това ме крепи! Joy
Не съм си засичал преди, но с моята страст към тлъсто, може мазнините да са били значително над 50-те процента сега.

Арвен, сложи си в устата малко чиста цейлонска канела и виж дали не сладни! Оня, другият продукт, който продават за канела, леко налютява.

# 413
На мен не ми е сладка на вкус а просто ми мирише "сладко" - за мен е в една категория с аромата на ванилия, кокос и подобни и си я асоциирам със сладко.

За яйчения фаст и аз не бих препоръчала ако няма до момента никаква адаптация. Не съм фен на драстични неща, а пък ако се храниш по-"стандартно" по принцип, ще ти се види повече от драстично. Дори и да няма чак проблем с жлъчката, ще се чувстваш супер мизерно.
Много малко информация даваш и не става ясно с каква цел искаш "по-бързо навлизане в кетоза".

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:02 от natka

# 414
Храня се НВ, защото ми харесва и според мои си убеждения е полезно за мен и моето здраве. Задържам килограми, които доста бавно и трудно свалих. Имам само дефицит на желязо ( това към днешна дата). Имам още 5кг да сваля, но никога не съм достигала кетоза и търся ефективен начин.

# 415
А как знаеш, че никога не си достигала кетоза?

# 416
Тествала съм с тест ленти и не съм изпитвала симптоматиката на кетозата.

# 417
И на мен ми стана интересно същото. Мериш кетони ли? И ако да - с какво? Ако са ленти за урина просто ги зарежи, те не са за мерене на хранителна кетоза. "Симптоматика" каква точно се търси? То не е болест а съвсем естествено състояние.
А и НВ много неща може да значи, пак не е много информативно така.
За много упорит застой с килата някъде препоръчват интервално хранене 36/12 или т.нар. alternate day fasting - фаст 36 часа, прозорец за хранене 12 часа и така ги въртиш известно време, накои откарват и седмици.

# 418
Аз също бих препоръчала някаква форма на фаст. Струва ми се най-лесно (защото яденето на яйца с доста мазнина и евентуално и малко мазно сирене може да не е толкова лесно, колкото звучи).

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:19 от dolce miele

# 419
Потвърждавам за яйчения фаст, мен ме озори петте дена.

Общи условия

Активация на акаунт