Отговори
# 435
Какво значи "хубаво" Simple Smile

Леко лирично отклонение, извинявам се, ако съм лек офтопик, ще почерпя за компенсация Simple Smile Ако има начин, разбира се...

Много се радвам, когато има определен тип трудности и неудобства, които спасяват някои малко останали места в нашата скъпа Родина Simple Smile
Например липсата на паркинг, никакви табели, труден достъп и особено МНОГО стълби Simple Smile
Такъв е и един от плажовете на юг от Варна.
Много е меко казано за много хора. Например някои наши близки ъпсурд да ги навия да дойдат с нас на море. Ако разберат, че това са порутени стълби от соц време, каменни, с голяма денивилация, над 500 на брой, не съм ги броил...  съпоставими са с паметника на Шипка, само че са на много места разрушени, стръмни и на зиг-заг Simple Smile

А след като си се пържил няколко часа на пясъка и изкачването обратно си е предизвикателство Simple Smile
Друг е момента, че на плажа има едни малки виненки, такива мушички, които не хапят, обаче постоянно шарят по тялото ти... и ако кацнат две, три... хайде пет - изтрайват се, обаче като те покрият двайсетина и сърбежа е повече от предизвикателен Simple Smile
И трябва да правиш някаква аеробика... дали лежа и как лежа аз си измислям едни движения с ръце така, че да правя добре развити движения, да вляза във фаза 2 и да си правя нормално кардио, докато не давам шанс на нито една гад за кацане Simple Smile

Хем си правя силовата за крака, 15 минути е без да се спира стълби нагоре, пулс на моменти скача над 130 Simple Smile
Хем си правя аеробиката... Хем си вземам малко плуване, не малко витамин Д... хем няма народ и плажа е чист...

Утре съм пак там Simple Smile

# 436
При нас са много странни в това отношение. Например на мен не ми признават (думата не е точна )ИР
За тях ако HBA1C е под 48 то нямаш диабет.
Между 42 и 48 го водят пред-диабет.
Моята стойност е 39 и е normal range
Нито HOMA index изследват нито глюкоза на този етап
Също така ме водят increased  blood pressure но не  и  Hipertence
Защото според тях и според echocardiogram която ми направиха съм здрава като бик и нещо друго провокира високите стойности на словото. Изписаха ми хапа и за тях случая приключен
В България много повече се обръща внимание на ИР, на изследвания на всичко. Тук не. Много народ не могат с всички да се занимават и обгрижват.   Само най-най

# 437
  • Sofia
И в Австрия и Нидерландия е така със здравеопазването. Чакаш с месеци за преглед, само ако си на умирачка ти обръщат внимание, а нашето искане за изследване на инсулина го приемат за излишна глезотия.
Нави, това с мухите е потрес. Двойно стълби ще катеря , но далеч от гадини.

# 438
Karen точно да.
Тук Инсулин изследват/Ако/ на тези с диабет. То и там няма обслужване. Само купища литература да четеш да четеш

# 439
От стълби и аз не се плаша, имала съм периоди в които съм вървяла по много и ежедневно по такива. Който знае как е ситуиран университетът в Габрово, ще ме разбере набързо, не само в студентските години го вървях това а е още доста години после Grinning Но като студентка беше брутално де, по 2 пъти на ден ходехме и все с доста бодра крачка че все бързахме... сестра ми се беше изказала в него период че съм направила крака като на футболист Joy Тя и останалата част от маршрута дето не бише стълби пак не е равна де, то там е равно само на центъра около реката.
Имала съм и дълъг период в който съседите не можеха да се спогодят за голям ремонт на асансьора и бяхме без... На 8ми етаж живеех тогава Joy Под дълъг не мислете че говоря за дни, не беше и в седмици. Даже като го оправиха продължихме известно време да ходим по стълбите че си е хубаво, но постепенно се изхайтихме като има опцията.

Такова вървене и движение с цел стигане за където съм тръгнала никога не ми е бивало проблем. Шматка съм за останалото, когато е с едничката цел да се направи движението, ей там вече съм много спорадична.
Виж насекомите след 1-2 пъти биха ме отказали и мен, много ме обичат всички гадове.

# 440
Тези мушички май не те кацат, ако си намазан с нещо миризливо. То всичката слънцезащита си е миризлива. Ама пък ако ще се усвоява витамин д, стоиш ненамазан. Изборът е труден 😆.

# 441
Гинеколожката ми ме подкара на изследвания оня ден, щото според нея задължително имам анемия, заради обилните цикли. Втълпила си е, че трябва да ми слага хормонална спирала и няма сила, която да й я избие от главата Rolling Eyes. Аз всеки път любезно отказвам, но тоя път поиска да й ДОКАЖА,че нямам анемия Satisfied.
Та ходих вчера до Рамус, викам така и така ще ме бодат, ще пусна пак инсулин на гладно и витамин Д. Инсулинът тоя път малко се беше вдигнал бе - 2,4, на фона на предишния 1,03, когато ги бях изправила на нокти в тая лаборатория Sweat Smile. Но и глюкозата 5, а винаги ми е била 4,5 макс. Обаче сега подозирам, че беше толкова, защото точно преди да седна да ми вземат кръв, личната ме вбеси по друг повод и бая си бях нервирана, та предполагам затова.

# 442
iHerb ме изненадаха за годишнината с експресна доставка и всичко пристигна. Сега въпрос - кога и как да приемам витамин Д и К2? Колко отстояние от магнезия и омегата, че това са единствените добавки, които приемам на този етап?
Днес се отдадох на разврат откъм хранене, но си имам причина. Поради същата причина си дадох почивка от всякакви тренировки.

# 443
Д и К2 - сутрин заедно, магнезий вечер, а за омегата мисля няма значение и все пак бих я взела сутринта.
Изчакай и другите да коментират, може да изтървам нещо.

# 444
Магнезий взимам вечер след тренировка, а омегата сутрин.

# 445
iHerb ме изненадаха за годишнината с експресна доставка и всичко пристигна. Сега въпрос - кога и как да приемам витамин Д и К2? Колко отстояние от магнезия и омегата, че това са единствените добавки, които приемам на този етап?
Днес се отдадох на разврат откъм хранене, но си имам причина. Поради същата причина си дадох почивка от всякакви тренировки.

К2 и Д може заедно, то даже и комбинирано си има.
Сутрин се приема Д съм чела за образуване на мелатонин вечер.
Иначе Д има нужда и от магнезий, но мисля, че приема им не трябва да бъде заедно.
Аз си мисля сутрин дали с кефирчо да не джуря вече Д-то.
Обикновено на обяд го приемам.

# 446
Може ли главозамайването да е симптом на ИР. С ужасно такова съм от повече от година. Посетих невролог, отоневролог, очен, зъболекар. Имам правени скенер на глава, ЕЕГ, отоневрологичен изследване, зъбите са добре, с малки диоптри съм, кръвното е добре, пълна кръвна картина ок, глюкоза около 5.5 и така и не разбирам от къде идва замайването. Ежедневно, постоянно. С наднормено тегло съм, опитвам се да отслабна, но неуспешно, умирам за сладко, мога да ям в промишлени количества, което ме води към мисълта, че може да имам ИР.

# 447
Много неща могат да са от ИР, точно за това не знам де. Но ти ако имаш ИР така или иначе трябва да се захванеш да я оправяш, не чакай да стане вече "изведнъж" на диабет, както до преди това евентуално може и здрава да те изкарват...
Струва си и щитовидната да проверите по-обстойно, а не само ТСХ, че може и там да излезе нещо.
Сладко като е често и в количества и на напълно здрав човек вреди, а на такъв с ноднормено тегло и прочие пък съвсем няма нужда да говорим. Сигурно ще ти прозвуча грубо но това че ти се дояжда е несериозин довод. На мен пък ако знаеш как ми се допива бира с картофки, ако има как минимум 250 дни в годината ще ги пия и ям Grinning Вероятно се сещаш дали го правя.

Балкай, Д, К2 и омегата могат наведнъж, гледай да са с храна през деня. Сутрин, по обед - когото ти е удобно. Магнезия наистина по-добре вечер както правиш и отделно да е, че на него много неща му пречат.

# 448
1605, първо уточни какво имаш предвид под “главозамайване”?
Признавам, че не съм чела много внимателно в последно време и не знам на каква възраст си, а за пола предполагам само…

# 449
1605, първо уточни какво имаш предвид под “главозамайване”?
Признавам, че не съм чела много внимателно в последно време и не знам на каква възраст си, а за пола предполагам само…
Жена на 41 години, 83 кг.
Как да го обясня, постоянно ми е замаяно, като на една чашка алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт