Априлски бебета 2026 ❤

• 15 797
  • 597
  •   2
Отговори
# 585
  • Melmak
Аз за сега удържах фронта, но днес рухнах. Като цяло ми няма нищо, освен, че зверски ми потече носа. Хрема, не съм болна нещо. Тъпото е, че сме в чужбина, на гости на приятелка, опитваме да купим апартамент. Приятелката ми е бременна, последното нещо, което искам е да окихам друга бременна.
Ходим по цял ден по огледи и кръстосваме град с размерите на София.
И днес не издържах, имахме среща с един брокер, до последно не казват кой е номера на сградата и като видях просто се отказах да вляза и се разревах. Беше ужасно място и не поисках да влезем дори. Прибрахме се с убер и се хидратирам.

# 586
  • София
Емоции да искаш .. явно всички сме на едно положение г/д, да ви кажа утре съм на пренатест в cell genetics , ще правя niptify. Имам спомен, че имаше мама която си го е правила, за колко време дойдоха резултатите?

# 587
Аз “да се похваля” с хрема… сигурно от 3-4 години не съм имала хрема! Направо .. баш сега. Подсмърчам като първокласник, ставащ за училище… 😄

Пандора, можеш да вземеш Биозин Мама ако го има там където си и да пиеш по три на ден. На мен ми го изписа АГ превантивно, тъй като сме в такъв сезон. Успех с покупката на апартамент! 🍀

Аз бях в понеделник на преглед и не можах да повярвам какво видях... такова мятане, такива движения и кълба правеше това малкото в корема ми. А аз дори не го усещам още 😄

ФМ и БХС ще имам на 13.10.

За дрехите - дънки вече и аз не мога да нося. При предишните два пъти чак след 15 г.с. спрях да нося дънки. Сега вече много ми стягат.

Възглавница за бременни си ползвах и преди да бях бременна. Просто защото не мога без да си сложа нещо между краката 🤣

# 588
Емоции да искаш .. явно всички сме на едно положение г/д, да ви кажа утре съм на пренатест в cell genetics , ще правя niptify. Имам спомен, че имаше мама която си го е правила, за колко време дойдоха резултатите?

Аз го направих на 17 септември и резултатът беше готов на 23 септември. Сравнително бързи са, защото тестът се прави в Естония, а CellGenetics пращат проби всеки ден, ако не се лъжа.
Пожелавам едни чудесни резултати и леко бременеене! 🌹

До всички дами с леки неразположения - бързо връщане в ритъм. Сезонът е такъв, че май доста от нас не ни подмина. Мен миналия месец ме боля едната сливица няколко дни, после мина и започна другата. Карах го на исла цитрус и мед, физиологичен разтвор за носа и чай от плод на бъз с мед. Бързо пресече каквото имаше там.
При мен емоциите също са на макс. Гледам вечер да се лъжа с чай от мента, за сега работи :Д

# 589
  • Melmak
Благодаря ви!

Аз също правих niptify, за 6 работни дни стана готов! Пращат пробата в Естония в деня на пробовземане.

Едит- момичета, имате ли вълни? Вече се чудя бременна ли съм, или в менопауза. Седя на стол или си лежа на дивана. Не правя нищо и изведнъж топла вълна бааам! Ужасно е, все едно започвам да умирам от жега.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 00:26 от Pandora1

# 590
И аз днес се събудих с леко дразнене в гърлото. На работа вече е студено, вкъщи също, всички около мен са болни и явно и мен не ме подмина. Днес след работа ще си взема лимон, джинджифил и ще си направя любимата смес в блендера с мед, черен пипер и куркума. Чай така или иначе пия по цял ден, защото вече не понасям кафе и го пия (и то с мъка) само сутрин, за да не ме боли главата.

Аз още нямам топли вълни, но по принцип и по седмици изоставам от повечето от вас тук. Даже не мога да си представя какво е, защото никога досега не ми се е случвало нещо подобно 😃

Относно възглавниците за бременни - много се съмнявам дали изобщо ще ми е удобно с такава, защото по принцип обичам да спя без възглавница. Разглеждах различни модели, ама така и не видях нещо, което поне като идея да ми допадне

# 591
Аз съм в шок какво е времето... Ще се изпоразболеем накрая всички...

# 592
Аз сега държа фронта от към разболяване. Пу-пу. Вчера имах отвратително гадене вечерта, направо се чувствах отвратително. За капак сега нещо долу ниско ме боли, една такава тъпа болка, като разтегнато ли и аз не знам, не мога точно да го обясня, от едната страна само, се едно яйчника. Чудя се дали не е от секса или където се разтягах оня ден, ддз. Бързо оздравяване на всички!

# 593
Благодаря ви!

Аз също правих niptify, за 6 работни дни стана готов! Пращат пробата в Естония в деня на пробовземане.

Едит- момичета, имате ли вълни? Вече се чудя бременна ли съм, или в менопауза. Седя на стол или си лежа на дивана. Не правя нищо и изведнъж топла вълна бааам! Ужасно е, все едно започвам да умирам от жега.

Топлите вълни при мен се появиха през третия триместър и за около половин час бях пуснала климатика на 18 градуса.

# 594
Здравейте Simple Smile
Промените в настроението са нормални и аз преминавам през това . Топли- студени вълни също са нормални , но са много неприятни и с двете бременности съм с тях , дори през първият триместър имах покачване на Т до 37,2 при нормална за мен 36,6 . Казаха ми че е нирмално и е от прогестерона .
Хубаво е да се пусне ТСХ , Фт3, Фт4, ТАТ, МАТ за ваше спокойстве ако не сте ги пускали , защото тези признаци също са характерни за изменение на щитовидните хормони , но не винаги .
А по въпроса с обикалянето по огледи …. 😯 не знам как се справяш , железна си .! 
Напълно нормално в даден момнет просто да ти дойде в повече . ( явно не е било вашето място ) 😉
Пожелавам скоро да го откриете и припознаете .
Колко до мен бях писала , че пренаталният излезе и БХС- то също и всичко е в норма .
Повръщането и гаденето от 2 дни много понамаляха и съм супер щастлива ( близо 2 месеца бях само на легло и системи от това повръщане ) така беше и с първата бременност .
Предстои ни скоро да се преместим в нашият дом и нямам търпение ☺, надявам се да е преди коледните празници 😊.
За полът разбрахме от пренаталният и е 🩷 супер съм щастлива , вкъщи имам 💙 на 2г и 4 м .
Пожелавам лека бременност на всички ❤
Знаете ли по време на бременност какъв вид чай може да пие ?
Фен съм на мащерка , шипка , липа

# 595
Знаете ли по време на бременност какъв вид чай може да пие ?
Фен съм на мащерка , шипка , липа
Доколкото знам, тези чайове могат да се пият по време на бременност. Списъкът със забранените е доста дълъг и трудно се запомня, но като цяло не са много популярни билки. Със сигурност съм запомнила, че трябва да се избягват розмарин, женшен, лавандула, алое и хибискус. Наскоро си купих много готини билкови смеси от Турция и сега съм супер разочарована, че не мога да ги пия, защото в състава им има лавандула.

Честито за резултатите от пренаталния тест!

# 596
На мен пък вечно ми е студено, рядко получавам топли вълни. Аз да се похваля, че забелязвам възвръщане на енергията и почти не съм сънлива. Давам си още седмица климатизация, а през това време ще търся и варианти за някакъв подходящ спорт.
Забавното при мен е, че нямах книжка (липса на желание), но сега и на курсове се записах, та сутрин от 7:30 ходя на кормуване, после работа... Екшън...
А имам и някакви още неща, които да избирам за апартамента - килими, текстил, сервизи, лампиони. Тях обаче мисля да ги оставя за следващия месец, след подписването, защото през този трябва да организираме юбилей на баба ми.
С две думи - и аз се връщам към старото си аз и съм доволна от това.

# 597
Здравейте, аз чета тук редовно и чат-пат пиша, но до днес не смеех да се представя.
Майка съм на почти тинейджърка на 12 години и съм в очакване на още една девойка с термин 7 април.

Втората бременност съм голяма паника, но вероятно ме ошашка едно зацапване в 5г.с., което ми изкара акъла. Трима лекари ми обясняваха, че имам отлепяне на сакчето, докато не намерих моята лекарка, която да ми каже, че не имало нищо такова и това е бил нормален физиологичен процес на имплантация в матката.

След NIPT и ранен БХС вече мога да си отдъхна, че до сега всичко е наред и да се зарадвам истински.

Емоционална бомба бях първи триместър. Нямах енергия за нищо и заспивах където сваря през деня, а нощем се оцъклях. Добре, че в момента не ходя на работа, иначе не знам как щях да оцелея.  Имах целодневно леко гадене и много ниско кръвно с бонус мигрена. Всичко това при влизане в 13г.с. взе да изчезва. Следя и TSH/fT4, защото съм с Хашимото. Това постоянно следене на хормоните също ме напрягаше, но пък си струваше. Февруари преживах професионално сътресение и това за 4 месеца ми разбазика доста психиката и хормоните, но отмина и се овладя ситуацията.

И за да не разказвам само история ще споделя, че вчера бях на ранен БХС и разбрах, че освен него и двете фетални морфологии 20-23г.с. и накрая 30-32г.с. за жените като мен над 34 препоръчвали и междиння фетална, която е 16-18г.с.

От една страна оценявам много как се е развила медицината за 12 години, защото през пърната бременност почти нищо не са ми правили :Д
Но също така малко съм изтощена от постоянни тестове и изследвания. Живея от БХС до ФМ, следене на TSH и ЖК, но съм с две ръце за превенция и мониторинг щом го има като опция. Пък и осъзнавам, че не съм на 22 като с първата бременност и статистиката не е на моя страна :Д

Дано не съм досадила с прикаки 🙈

Пожелавам леко бременеене на всички дами! Нека около април да имаме леко раждане и да гушкаме здрави, пухкави бебета! 😇

Общи условия

Активация на акаунт