Априлски бебета 2026 ❤

• 17 790
  • 682
  •   1
Отговори
# 660
Всички ли взимате слингове и раници? Грам не искам да нося, надявам се бебето да хареса количката.

На мен лично ми е изключително удобно носенето, включително и заради кърменето. После пък съм много по-мобилна отколкото с количката. Освен това и таткото може да носи, ако желае. Ние обичаме да ходим на разни по-трудно достъпни места (планини, еко пътеки) и там е невъзможно с количка да се отиде.

# 661
Аз ще помисля за слинга по-близо до раждането, вероятно, защото имам сколиоза и гърбът ме боли много дори без корем. Ще видя как ще се чувствам през последните месеци, но като цяло ми се иска да включа слинга в ежедневието си. Раница не планирам да взимам

# 662
Аз ще помисля за слинга по-близо до раждането, вероятно, защото имам сколиоза и гърбът ме боли много дори без корем. Ще видя как ще се чувствам през последните месеци, но като цяло ми се иска да включа слинга в ежедневието си. Раница не планирам да взимам

Раниците определено са за след 6тия месец и са по-лесни и бързи за слагане. Ако бебенцето ще се носи само в началото, тогава препоръчвам еластичен слинг. 😊

# 663
От моят опит с 1 дете - в началото освен кошара, количка, хавлия, няколко бодита  и козметика - не трябват.
Аз исках да кърмя, но беше на смесено хранене, и шишета купи мъжът ми докато бях в болницата (аз му казах какви).
Като цяло всичко купувах в движение, спрямо какво ми трябва.
С първото дете, първите 2 месеца изкара с бодита,гащеризони(ромпъри) и ританки.

Моят съвет е, не се заривайте с много неща, защото като се роди всеки подарява - дрехи, слингове,играчки и какво ли не..

Аз имам раница - ползвам я много рядко. Не ми е удобна, но става за 15-20мин носене.

Аз с предното дете нищо не купих до 8мия месец. И за 2 седмици имах всичко вкъщи.

MonikaMM,и при мен се очертават породени. С каква разлика ще са при теб?

# 664
Разликата при децата ще е година и 10месеца. Терминън ми е за 8 април, а сина ще направи 2г. на 21 май.

За носенето е много удобно + това, че на бебето му е конфортно. Приспивах моя син с носене в ергономична раница до 10месец. Много обичаше да го нося в нея. И сега искам да си го нося, но уви имам забрана въобще да го вдигам, тъй като плацентата е много ниско все още. Заради силно изразен рефлукс се наложи да преминем от самото начало на АМ и темата с кърменето ми е болна, защото много исках и не успях. Надявам се този път нещата да ни се получат.

# 665
  • София
На мен не ми харесват слинговете, не съм взимала с малкия няма да взимам и сега. Единствено съм се чудила по магазините как ще влизам с количка, но се качвах на колата и отивах до достатъчно широк магазин, а останалите от типа на аптеки и т.н са големи. Ако си с породени предполагам би било удобно.

# 666
Здравейте !
При нас термина е на 12 Април , но този път съм решила да раждам секцио ( Първият път родих нормално и беше за 3 часа без никакъв проблем , но след това получих неприятни усложнения , затова сега съм решила другият метод .
Съветвам Ви да не заривате с много неща , защото част от нещата няма да се пилзват .
- Бодита с дълго ръкавче
- шапчица
- Ромпърчета с копчета
- 2 бр хавлийки
- 3 бр долни чаршафчета
- 7/8 муселинови пелени
- чорапки
- лигавничета
- една нежна мекичка жилетчица
- 2бр одело
- съветвам за чувалче за сън ( няма да се притеснявате дали ще се отвие или завие през глава )
- 2 бр биберони
- шешера
- стерилизатор с опция сушене+ сушилка за шишета
- 1 бр адаптирано мляко
- Бейби ченч -най- използваната вещ при нас
- Легло ( съветвам да няма опция люляне , защото свиква да е люшкано и става страшно )
- Люлки не съм купувала
- слингове  не съм купувала

# 667
  • Melmak
Jasmin, благодаря, доста полезно инфо!

Абсолютно не бих искала да се заривам с вещи и постът ти ме обнадеждава.

# 668
Ето момичета моите списъци от първа бременност:
Детска стая:
- кошарка
- матрак с непромокаем протектор 2бр
- повивалник (нашиях си вървеше с кошарата)
- спални комплекти 2бр.
-одеалце 2бр. (После ще ви подаряват, ние вече имаме над 10)
- тензухени пелени 2-3бр
- вана със стойка;
- хавлиена кърпа с качулка 2бр. (Първите месеци използвах памучни пелени и попиваха по-хубаво)
- ножичка за нокти;
-козметика за къпане;
- бебефон (използваме и до днес)

Хранене:
- шишета 1бр малко и 1бр голямо
- лигавници 4-5 бр.
Стерилизатор
- аз си купих и нагревател за шишета, защото не кърмех и още го ползвам ( това е хубаво да се прецени на по- късен етап)
- залъгалка с кутиика 1бр
- малка кърпа 2бр.

Хигиена:
- аспиратор за нос;
- термометър
- памперси
- мокри кърпи (когато сте вкъщи най-добре да миете на чешмата)
- крем за подсичане, масажно олио/мляко
- клечки за уши
- физ. Разтвор
-памучни тампончета
- спирт
- бебешки препарат за пране
- стерилни компреси за пъпче

За разхозда:
- количка и чанта
- дъждобран/ комарник
- чаршафче
- столче за кола

Дрешки:
- комплект за изписване
- боди къс/дълъг ръкав 4-5бр
-ромпърчета 5бр
-връхна дрешка 1-2бр
-ританки 5бр
-ръкавички 2бр
- чорапки 5-6бр

За болницата (всяко болница има различни изисквания)
За мама:
- документи за хоспитализиране / лична карта
- нощници 2бр
- джапанки
- чорапи ( на много родили им е студено след това)
- кърпи 1голяма 1 малка
-сутиен за кърмене 2-3бр
- превръзки за родилки
-бельо 3-4бр
-крем за зърна
- дрехи за изписване
- ластик за коса
- телефон , зарядно
- четка /паста за зъби
- помпа за кърма (по желание)
 За бебе:
- комплект за изписване
- залъгалка
- памперси
-Дрешки ( в повечето болници си имат дрешки)
-шише (при мен сш даваха шише)
- мокри кърпи

# 669
Мили бъдещи майчици, от както съм бременна имам блед секрет, което било нормално. Снощи преди да си легна когато ходих до тоалетната, на тоалетната хартия имаше същия секрет, но с бледо розов отенък. Аз се паникьосах, само дето не припаднах.. след това ходих още няколко пъти по малко само и само да видя дали при избърсването ще имам същото и следващите три пъти имах, НО на ежедневната превръзка нямах нищо. През нощта ставах в 3:00, отидох до тоалетната и нямаше нищо - нито на превръзката, нито на тоалетната хартия. Тази сутрин отново нямаше нищо.
Късно вечерта като не знам и с кого да направя консултация, естествено с ChatGPT, та ми отговори, че е напълно нормално, от леко напрежение (разтягане) в матката или хормонален пик и т.н....
Днес в към 9:30 отново ходих до тоалетна на превръзката нямах нищо, но на тоалетната хартия имах многооо бледо розовеникаро (общо взето ако не се загледаш няма и да го разбере)
Преди малко отново ходих да проверя и нямаше нищо, нито на превръзката, нито на тоалетната хартия...
Току що преди да пиша отново ходих да проверя, нито на хартията, нито на превръзката има нещо...
Вие имали ли сте нещо подобно?
Ще получа инфаркт..

# 670
Щом няма кървене, не би трябвало да има проблем, но е хубаво задължително да се консултираш с лекаря си. Simple Smile Ако трябва дори по телефона за момента, ако не е възможно да отидеш днес.
Стискам палци всичко да е наред!

# 671
Четох, че често се появяват и малки хематоми, свързани с хормонални промени, и когато започнат да се резорбират, може да има леки кървави зацапвания. На една моя приятелка също ѝ се случи подобно нещо, и ѝ казаха, че е напълно нормално, та и с нея, и с бебето всичко беше наред.

Ако няма постоянно и яркочервено кървене и/или други симптоми, най-вероятно няма нищо тревожно. Но за твое собствено спокойствие можеш да се свържеш с лекаря си, за да ти направят преглед, ако е нужно.

# 672
  • Melmak
Мисля, че е опасно ако има алена кръв. На твое място бих се обадила по телефона на лекаря си, за да обясня ситуацията и да съм спокойна.

# 673

Раниците определено са за след 6тия месец и са по-лесни и бързи за слагане. Ако бебенцето ще се носи само в началото, тогава препоръчвам еластичен слинг. 😊

Има ерго раници, които стават още от 2,5 до 3 кг. Аз започнах да нося бебето си в такава от втория месец. Много е удобно за разходки, но не чак толкова, когато трябва да пазарувам или да върша работа едновременно.

# 674
Щом няма кървене, не би трябвало да има проблем, но е хубаво задължително да се консултираш с лекаря си. Simple Smile Ако трябва дори по телефона за момента, ако не е възможно да отидеш днес.
Стискам палци всичко да е наред!

Току що се чух с него, каза да не се притеснявам и да отида в петък сутринта при него на преглед и ако имам възможност да си взема Дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт