Априлски бебета 2026 ❤

• 18 994
  • 743
  •   2
Отговори
# 720
Моята докторка също ми каза, че ако искам за мое спокойствие няма да ме спре. На пренатеста се виждат неща, които на бхс може да не се видят. Имам познати които едвам са им измерили бебетата и почти нищо не са успели да видят на бхс заради много подвижно бебче. Според мен ако родителите имат възможност и това ще ги успокои, няма минус на това да се направи този тест.
На мен ми казаха ако искам защото съм на 33г, и вече рисковете били други от на 29 когато родих синът ни. Бхс ми е чак на 15ти, но ми е една идея по-спокойно вече за самата бременност ❤

Нямаме много финансова възможност, но що се отнася до здраве ще направим всичко възможно да си заделим парички и да го направим. Аз утре влизам в 14 седмица не сме ли малко закъснели?

# 721
И аз вече нямам търпение за прегледа другата седмица... Мина почти месец от предния. Иначе и на мен умората ми изчезна и преливам от енергия, чак на моменти забравям, че съм бременна Laughing
Иначе и аз не правих тест, писала съм и по-нагоре.

# 722
Roni456, пренаталният тест може да се прави по всяко време след 10-та седмица, така че никога не е късно 🙂

# 723
  • Melmak
Не е късно за теста, най-рано е 10 седмица. Можеш и сега да го направиш.

Аз не се чувствам бременна от ден 1, само цикъл липсва и това, че много ме боляха гърдите.

Вие как определяте чувството да си бременна? 😁

Аз днес съм на преглед при моята лекарка и ще се записвам на ЖК при нея.

# 724
Моята докторка също ми каза, че ако искам за мое спокойствие няма да ме спре. На пренатеста се виждат неща, които на бхс може да не се видят. Имам познати които едвам са им измерили бебетата и почти нищо не са успели да видят на бхс заради много подвижно бебче. Според мен ако родителите имат възможност и това ще ги успокои, няма минус на това да се направи този тест.
На мен ми казаха ако искам защото съм на 33г, и вече рисковете били други от на 29 когато родих синът ни. Бхс ми е чак на 15ти, но ми е една идея по-спокойно вече за самата бременност ❤

Нямаме много финансова възможност, но що се отнася до здраве ще направим всичко възможно да си заделим парички и да го направим. Аз утре влизам в 14 седмица не сме ли малко закъснели?

Не е късно, може да се направи по вдяко време. А една дама тук ми беше казала за тестовете на Синево. В момента Veracity е 650лв, включва тризомии, хромозомни аномалии и микроделеции, голяма част от които има много малък процент шанс да се хванат на ехограф.

# 725
Момичета, а кръвната проба за бхс на гладно сутрин ли трябва или може по всяко време на деня?

# 726
  • Melmak
Няма нужда да е на гладно.

# 727
Здравейте, загубух баща си в бедственото положение на Елените. Много тежко го преживявам и колкото и да се старая от петък не съм спряла да плача. Вторник бях на преглед и бебето беше добре. Но от сряда вечерта усещам едни придърпвания ингвинално, болка като преди цикъл и усещането за подут балон с тежест. Не искам да превъртам и да ходя през ден на лекар. Някой има ли такива усещания? В 14 г.с. + 2 дни съм.

# 728
  • Melmak
Съжалявам, Далия! Съболезнования! Със сигурност минаваш през ужасен момент. Разбирам те, защото съм загубила баща си в тежък инцидент и знам какво е! Надявам се ти и бебето да сте добре! Мисли за себе си на първо място и не се предавай!
Ако изпитваш нужда да отидеш на лекар, отиди за да си спокойна.

# 729
Съболезнования на теб и цялото семейство, Далия!

В този толкова труден момент нямаш нужда от още едно притеснение. За твое спокойствие те съветвам да идеш на лекар. Сега твоето здраве и това на бебето са на първо място!

# 730
Здравейте, загубух баща си в бедственото положение на Елените. Много тежко го преживявам и колкото и да се старая от петък не съм спряла да плача. Вторник бях на преглед и бебето беше добре. Но от сряда вечерта усещам едни придърпвания ингвинално, болка като преди цикъл и усещането за подут балон с тежест. Не искам да превъртам и да ходя през ден на лекар. Някой има ли такива усещания? В 14 г.с. + 2 дни съм.

Здравей, аз имах една вечер и един ден подобно усещане. Тъпо придърпване в корема и болка от време на време. Тъй като не съм в БГ отидох на лекар след 2 дена (тук по-бавно става записването) и лекарят каза, че всичко е наред. Важното е да няма кръв. И ми изписа 200 мг (май) прогестерон вагинално вечер като застраховка. Надявам се да те успокоя. Нормално е.

# 731

Това е ужасно... Съболезнования! Бъди силна! Heartpulse
Купи си но шпа, аз съм почти в 16 г.с. и в началото на тази седмица започнах да усещам придърпвания и леки менструални спазми. Коремът ми съм писала и преди, че вечер става като да съм в 8 месец, така че и това с тежестта ми е познато.
Все пак всяка има своите усещания. Ако ти самата изпитваш притеснения, е добре да се видиш - за свое спокойствие, нямаш нужда от допълнителен стрес в този момент. Simple Smile
Дано всичко с бебчо е добре, а ти се пази!

# 732
Съжалявам, Далия! Много тъжно е, че ти се налага да минаваш през такъв труден житейски етап точно сега, в толкова деликатно състояние. Надявам се съвсем скоро да намериш сили в себе си да се справиш с емоциите. Бъди сигурна, че баща ти винаги е с теб, дори и невидимо. ❤

И на мен често ми се случва да усещам нещо подобно, особено вечер. Разбира се, при всяка жена усещанията са различни, но това, което описваш, много напомня на нормална реакция от разширяващата се матка - все пак мускулите в долната част на корема започват да се разтягат, а коремчето вече почва да расте.
Но аз бих ти препоръчала да не се притесняваш, ако искаш да се преглеждаш по-често от обичайното - в крайна сметка става дума за твоето здраве и това на бебето, особено в такъв труден за теб момент. Ако имаш нужда - свържи се с лекаря си, не се колебай.

# 733
Аз се доверих на себе си. На 32 съм и д-р Колева от Надежда каза, че не вижда причина да правя пренатален, но аз настоях. Тя каза, че не вижда причина, но ако настоявам ще ме посъветва коя лаборатория да ползвам. Доверих се, защото проучих също и направих теста. Излезе всичко наред, разбрахме и пола. Не съжалявам, аз го направих за наше спокойствие. Нормална бременност е, естествена, случила се от 1 опит. Нямам негативен опит със загуби или състояния.

Да, ние също направихме НИПТ, въпреки че 2 лекари казаха, че няма нужда и всичко било окей + нямаме и предпоставка. Аз се радвам, защото освен пола на бебчето, резултатът даде и едно голямо успокоение.

@daliqlove Искрено съжалявам! Както са написали другите но шпа е вариант. Аз лично започнах и магнерот от 16 г.с. (мисля че той от втори триместър може да се приема).

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:52 от misheto95

# 734

Не е късно, може да се направи по вдяко време. А една дама тук ми беше казала за тестовете на Синево. В момента Veracity е 650лв, включва тризомии, хромозомни аномалии и микроделеции, голяма част от които има много малък процент шанс да се хванат на ехограф.

В крайна сметка днес отидох и пуснах на vision. Не съм от София, а от малък град и избора ни е доста ограничен. Благодаря на всички за съветите, сега ще чакам резултати 😊

@daliqlove аз също усещам придърпване в ингвиналната област, обясниха ми, че е от разтягането на връзките държащи матката и е съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт