Отношенията с майка ми

• 8 665
  • 239
  •   1
Отговори
# 195
Това не е философстване, напротив - отваря тема, по която имам доста да кажа. Какви са тези статистики за късно (след40г.) диагностициране на ADHD при жените? Ако може да погледна за какво иде реч

Шегувате ли се със самоназначената диагноза с глутена и болките в стомаха? Нали за това има тестове и прегледи. При това за тая нетолерантност признаците не са болки, а разстроен стомах, което ТРЯБВА да се тества правилно, защото може да означава поне още 10 неща.
Фактите преди измислиците, това е от полза за всички.

И да, говорим за псих. нагласа "аз съм болен, не се чувствам добре, трябва да има обяснение защо" е едно, случва се даже хора да се борят с лекари и система и накрая са прави.
Но те са единици. Сигурно над 90% предпочитат някакво свое си уважително обяснение, вместо да отидат на специалист, който да го отхвърли.

# 196
Никак даже не се шегувам Хазел. Дъщеря ми има проблеми с глутена и знам добре какви са признаците.
Де да беше измислица.

# 197
За жалост все повече хора ще имат, заради храната. Ще стане както в сащ масово имат алергия към фъстъци заради фъстъченото. И погледнете хората и как се държат и живеят, това че някой не е с диагноза, не означава, че е емоционално и психически здрав.

# 198
Говорим за хората, които си самоназначават диагнози

Тези с реални заболявания са друга тема, там всички сме “или болен лежал, или болен гледал”, както е приказката…

# 199
Преди да се диагностицира нещо има само симптоми и предположения. На тази ранна фаза хората ровят в информацията и се лутат какво им е. Дори лекарите понякога помагат за лутането. Та на тази ранна фаза, при явен  но недиагностициран проблем ли:

# 200

Тези с реални заболявания са друга тема, там всички сме “или болен лежал, или болен гледал”, както е приказката…

Аз сигурно в 5 поста се опитвам да обясня това, но е безсмислено…

# 201
Фазата “мисля, че имам такъв и такъв проблем” е преходна. Всички нормални хора я уважаваме.

Следват тестове, прегледи, установяване на проблема.

А не “тестове и прегледи нямам, но съм с Аспергер”

# 202
Фазата понякога е месеци и години, сори. Не стига, че на човек му е недобре и търси причината но и трябва да си хаби енергията с "обратна връзка" от познати, които твърдят нищо ти няма.

Аз не споря за хора, които спекулират, по-нагоре съм го написала. Но това да казваш, че тези диагнози са смешни е минимум наивно.

# 203
А кой омаловажи диагнозите сами по себе си?

# 204
Фазата понякога е месеци и години, сори. Не стига, че на човек му е недобре и търси причината но и трябва да си хаби енергията с "обратна връзка" от познати, които твърдят нищо ти няма.

Аз не споря за хора, които спекулират, по-нагоре съм го написала. Но това да казваш, че тези диагнози са смешни е минимум наивнo.

И Аз още чакам цитата на който са наречени “смешни” диагнозите?

# 205
А вие не четете ли? От КРР тръгна.

# 206
А вие не четет ли? От КРР тръгна.
Тя се изказва изключително крайно, категорично и високопарно. Но само времето ще покаже ... и как нейното дете ще възприема всяко нейно действие и думи.

# 207
На мен пък ми стана тъпо за момичето, което искало удостоверение за Аспергер. И лелята психиатър, която излезе, че едва ли нe го е изгонила. Може да не е Аспергер, но детето очевидно е имало някакъв проблем, за който е търсило обяснение, лутало се е между симптоми и усещания кой знае какво е чело, накрая е отишло, и то с  приятел за подкрепа, и накрая медицинското лице го намира смешно и го разказва по роднините си.

# 208
Точно, и накрая лелята разказва с присмех... много професионално.

# 209
Ама и вие не четете. Дамата с Аспергера е отишла за УДОСТОВЕРЕНИЕ.
Не е казала, че има проблеми и иска да се оправи/диагностицира/излекува.

КРР обикновено има интересни и полезни мнения btw

Общи условия

Активация на акаунт