Отношенията с майка ми

• 8 629
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
  • Далечният изток
Няма какво да доказвам, то се вижда, всичко е написано.
Между другото често срещам точно от този тип хора като теб - те са болни, травмирани, цели букети от болести имат, доказани от най-големите величия в медицината, лежат по болници и пият по две шепи лекарства, обаче стане ли въпрос за някой друг, ооо не, той се преструва, нищо му няма, ама мен да види аз колко съм зле  и т.н. Чак да се смеят не бях виждала, ама ето пък на теб ти е смешно, когато се отнася до други хора.
Не знам какво се търси - съжаление или нещо друго, но аз лично в живота предпочитам да съм по-далече от такива.

# 226
Прави ми впечатление как потребителите в тази тема, четат между редовете и нещо не могат (или по-скоро не искат) да разберат за какво става въпрос и доста раздуха балона. Никой не се подиграва на болестите, нито ги омаловажава и да хората които си слагат само диагнози, без да са потвърдени от лекари определено не са цвете за мирисане и не знам за какво ги защитавате така ревностно?
напротив четем, а ти?
Разговорът зави оттам, че майката на авторката на темата не е оставена да порасне от своите родители, с което се спомена, че и тя има травма от детството, и тя е жертва на неправилно възпитание.
При което, последва поста, че травми сами по себе си са оправдание, а след това като смешни освен травми се добави и един списък с други диагнози. Преразказвам надве-натри.
Междувременно обсъдихме, че минава доста време в лутане между самодиагностицирането и диагностицирането.
Отбелязано беше, и че някои хора просто спекулират. По кратко не мога да преразкажа.

# 227
Не знам за какво ми го преразказваш, при положение, че пиша в тази тема от самото й начало. Ставаше въпрос за хората които сами си поставят диагнози и никой не се е подигравал на самите диагнози и не е отричал колко е тежко на тези които действително ги имат., от там нещо се поизопачиха думите на постващите.

# 228
Не знам за какво ми го преразказваш, при положение, че пиша в тази тема от самото й начало. Ставаше въпрос за хората които сами си поставят диагнози и никой не се е подигравал на самите диагнози и не е отричал колко е тежко на тези които действително ги имат., от там нещо се поизопачиха думите на постващите.
А извинявам се, чакаше цитат от мен от темата, затова.
Никой не е изопачавал думи.

# 229
А извинявам се, чакаше цитат от мен от темата, затова.
Никой не е изопачавал думи.

Имах предвид за цитат - заради това твърдение:

Джа̀нъм - Потребител

# 18614 авг. 2025, 09:33 ч.
Джа̀нъм
Жена
Това, че с диагнози се спекулира как прави самите диагнози смешни!? Да не ти дойде до глава са казали хората, че един смях голям ще падне.

Не виждам някой да е писал, че диагнозите са смешни.

# 230
Съвсем нормално е да се опиташ да се диагностицираш и не знам кой от нас не е търсил какво му има в Интернет. Имаш дискомфорт някакъв, искаш да прецениш за лекар ли си... А при лекаря съм забелязала, че или те изкарват, че си хипохондрик, или "ама какво чакахте, защо не дойдохте по-рано" Blush

# 231
Има разлика да търсиш симптоми по интернет и да отидеш на лекар за да те прегледат и да си поставяш диагнози сам без да са потвърдени от лекар.

# 232
  • Далечният изток
Кой знае с абсолютна сигурност каква диагноза има някой, дали сам си я е поставил или му е поставена от лекар? Вие как така двете с другата потребителка решихте, че диагнозите на някого са измислени, пък на друг са реални? Имате някакви гадателски способности ли?

# 233
Кой знае с абсолютна сигурност каква диагноза има някой, дали сам си я е поставил или му е поставена от лекар? Вие как така двете с другата потребителка решихте, че диагнозите на някого са измислени, пък на друг са реални? Имате някакви гадателски способности ли?

Не мога да говоря за другата потребителка, но аз лично нямам гадателски способности, просто имам “честта” да познавам такива хора и за това си изказвам мнението. И да твърдо мога да заявя, че сами си поставят диагнозите и дори не са ходили на лекар, защото лично те са ми го казвали. А какво целят с това - да се правят на интересни или да спекулират внимание не знам. Удовлетворява ли ви отговора ми?

# 234
  • Далечният изток
Не ме удовлетворява, че слагате всички хора с диагнози под общия знаменател на измислените според вас.

# 235
Не ме удовлетворява, че слагате всички хора с диагнози под общия знаменател на измислените според вас.

И къде съм го направила това? Може ли да не ми изопачавате думите, като явно вече няма какво да добавите? Още на първото мнение по темата казах, че имам наблюдения (лични) над хора, които спекулират с диагнозите (които нямат) и си ги слагат сами. Не съм слагала никой под общ знаменател! Малко се съобразявайте какво пишете, че нещо ме бъркате с някой.

# 236
Няма какво да доказвам, то се вижда, всичко е написано.
Между другото често срещам точно от този тип хора като теб - те са болни, травмирани, цели букети от болести имат, доказани от най-големите величия в медицината, лежат по болници и пият по две шепи лекарства, обаче стане ли въпрос за някой друг, ооо не, той се преструва, нищо му няма, ама мен да види аз колко съм зле  и т.н. Чак да се смеят не бях виждала, ама ето пък на теб ти е смешно, когато се отнася до други хора.
Не знам какво се търси - съжаление или нещо друго, но аз лично в живота предпочитам да съм по-далече от такива.
Ама аз нито съм болна, нито съм травмирана, даже и витамини не пия Grin
Нещо май, за да си докажеш тезата, започваш да си измисляш разни неща Grin Спокойно, не е нужно всеки да е на твоето мнение, затова сме хора - различни преживявания, различни гледни точки, различни мнения. Не означава че твоето мнение не е валидно, нито че моето не е. Не е нужно да ставаш пасивно агресивна, за да си права.

Аз пък си мисля, че прекалено много време и енергия отделяте за един форум. Повечето тук влизаме да си почешем езиците, докато сме на маникюр примерно. Аз доста често дори не помня и какво съм писала в предишни постове. Единствено в темите за децата помня, понеже там ми е за обмяна на опит и информация. Дишайте и си живейте живота, Интернет е фалшив Simple Smile

# 237
  • Далечният изток
Това, че вие познавате двама такива, не прави всички хора, които ви кажат, че имат автоимунно, травми, паник атаки и подобни, измислени диагнози и поставени сами. Не ходят с изследвания и епикризи, за да ви доказват, че заболяването им не е измислено предполагам. Затова казвам, добре, изключвам тези, които са ви казали, че сами са си поставили диагнозите, как преценявате останалите измислени ли са или реални?!

КРР, доста се посмя и подиграва, хайде да приключваме вече...

# 238
Това, че вие познавате двама такива, не прави всички хора, които ви кажат, че имат автоимунно, травми, паник атаки и подобни, измислени диагнози и поставени сами. Не ходят с изследвания и епикризи, за да ви доказват, че заболяването им не е измислено предполагам. Затова казвам, добре, изключвам тези, които са ви казали, че сами са си поставили диагнозите, как преценявате останалите измислени ли са или реални?!

КРР, доста се посмя и подиграва, хайде да приключваме вече...

Нали казахте, че поставям всички под общ знаменател, много удобно прехвърляте темата, като съм попитала къде е станало това? А това до колко човека познавам такива си е лично моя работа и казах, че говоря от собствени наблюдения (а и всъщност от къде знаете, че са точно двама?) Не са ми приятни хора, които спорят само за спорта и когато няма какво да кажат повече почват да си измислят неща. Ще Ви помоля да спрете да се обръщате към мен и като видите мое мнение да го подминавате.
И както KPP написа, живота е извън този форум, няма нужда от измислени спорове за да си създавате емоции.

# 239
  • Пловдив
Ами не точно. Защото половинките могат да се сменят, а майката не.

Някои майки си "разменят ролите" с дъщерите или поначало са си такива. Харесват да се изживяват по-консуматорски. Определено майка ти не е като повечето майки на нашата географска ширина, затова сравняваш и ти прави впечатление.
Не разбирам и тези баби, които не смеят и за малко да останат с внучетата си. От какво се страхуват, нали са гледали деца? Ако е за снахата, как ще реагира, но на дъщеря си детето да не искаш да поглеждаш, чак ми е възмутително.

Какво да направиш, ти си я познаваш, дали би ти се разсърдила. Или да си я приемеш такава.

Най-близкия й човек не би ли трябвало да е съпруга й?

Общи условия

Активация на акаунт